Circa trei sferturi din clientii OTP Bank imprumutati in franci elvetieni (adica in jur de 7.000 de debitori) au semnat deja contractele de conversie, in cadrul programului de conversie derulat de banca, au transmis miercuri reprezentantii institutiei de credit.

Laszlo Diosi, CEO OTP BankFoto: Arhiva personala

"Fiecare client a primit o oferta personalizata, in functie de tipul sau de credit, anul in care a fost acordat si rata initiala a dobanzii. Totul, cu sprijinul expertilor nostri din reteaua teritoriala de unitati bancare, pregatiti sa ofere oricand consilierea necesara clientilor cu credite in CHF", a declarat Laszlo Diosi, CEO, OTP Bank Romania.

Discounturile aplicate creditelor in CHF prin programul de conversie au fost preferate de catre clientii bancii, in comparatie cu rezultatele posibile ale unui caz in instanta, care ar fi implicat un interval de timp mult mai lung de solutionare, costuri suplimentare pentru clienti, precum si riscul ridicat de a obtine reduceri mult mai mici sau chiar riscul potential de pierderi.

Prin urmare, un numar de 879 de contracte de creditare implicate in litigii cu banca au fost convertite si, datorita acestei actiuni, disputele dintre cele doua parti au fost incheiate in mod amiabil. In plus, instanta a stabilit 386 de decizii finale pentru reconcilierea partilor implicate. Pentru 71% dintre litigiile cu banca, reducerile oferite de catre OTP Bank prin programul de conversie au fost mai mari decat sumele obtinute in instanta.

"Numarul atat de mare de clienti interesati de programul de conversie a creditelor in CHF demostreaza ca am avut reactia pozitiva corecta la una dintre cele mai importante nevoi ale clientilor nostri. Discountul mediu oferit pentru conversia creditelor in CHF a fost de 21.2%. Este important sa mentionam ca, pentru discounturile oferite prin programul de conversie, ne-am asumat un efort financiar de aproximativ 425 de milioane de lei", a spus Constantin Mares, Manager de Proiect al Programului de Conversie, OTP Bank Romania