BNR a facut publice veniturile nete ale viceguvernatorilor si membrilor din CA. Florin Georgescu are un salariu net de 10.000 de euro, iar Voinea-8300 de euro

de Dan Popa     HotNews.ro
Joi, 1 septembrie 2016, 11:15 Economie | Finanţe & Bănci


Mugur Isarescu, guvernatorul BNR
Foto: Hotnews
Urmatoarele declaratii de avere ale conducerii BNR nu vor mai fi anonimizate, a declarat joi Dan Suciu. BNR va publica veniturile nete ale membrilor Consiliului de Administratie, iar pentru restul angajatilor se vor publica grilele salariale (cuprinzand nivelul minim si maxim acordat). Florin Georgescu, prim-viceguvernator are in salariul net de  40.430 lei si o indemnizatie de membru al CA de  18.313 lei.  Liviu Voinea, viceguvernator are un salariul   de 37.764 leisi o indemnizatie de membru al CA de 17.103 lei.

In plus fata de salariul lunar, BNR  acorda anual si alte venituri, dupa cum urmeaza:

 • Indemnizatie de vacanta - 100% din salariul net lunar;
 • Alte drepturi banesti de maximum 1,6 salarii nete lunare;
 • O suma din fondul de participare a salariatilor la profit-¬ in functie de cuantumul fondului constituit potrivit prevederilor art. 43 din Legea nr. 312/2004, fara a se depasi un salariu net lunar.

La incetarea contractului individual de munca, salariatii Bancii Nationale a Romaniei beneficiaza de o indemnizatie de pensionare, egala cu 12 salarii, calculata la nivelul ultimului salariu primit, cu conditia ca salariatul respectiv sa fi lucrat, fara intrerupere, minimum 6 ani in cadrul bancii, anterior indeplinirii conditiilor legale de incetare a contractului individual de munca.

In cazul salariatilor care au lucrat in Banca Nationala a Romaniei mai putin de 6 ani, fara intrerupere, anterior indeplinirii conditiilor de incetare a contractului individual de munca, indemnizatia de pensionare se acorda, diferentiat, astfel:  5 ani - 10 salarii;  4 ani - 8 salarii; 3 ani - 6 salarii. Membrii Consiliului de administratie nu beneficiaza de bonus de performanta.

Conducerea neexecutiva


Membrii neexecutivi ai Consiliului de administratie al Bancii Nationale a Romaniei - Marin Dinu, Daniel Daianu, Gheorghe Gherghina, Agnes Nagy, Virgiliu-Jorj Stoenescu - primesc o indemnizatie neta lunara de membru al Consiliului de administratie in valoare de 17.103 lei.

Acestia pot beneficia si de alte venituri conform legii.

In anul 2015, membrii neexecutivi au primit inca o suma echivalenta cu o indemnizatie neta.
Nivelurile minime și maxime aferente salariilor nete pentru funcțiile de conducere din Banca Naţională a României

A. Venit lunar
Centrala Băncii Naționale a României
Director     7.821 lei  -   31.062 lei
Director adjunct     6.414 lei   -  22.427 lei
Șef serviciu     5.261 lei  -   14.667 lei

Structurile teritoriale ale Băncii Naționale a României
Director     6.414 lei  -   15.347 lei
Șef serviciu     5.261 lei  -   9.218 lei

În plus salariații băncii pot primi bonus de performanță anual, acordat în funcţie de rezultatele obţinute în urma evaluării performanței profesionale, în cuantum situat între 25% și100% din salariul lunar.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6618 vizualizari

 • +1 (3 voturi)    
  e bine daca iei suma absoluta ... (Joi, 1 septembrie 2016, 11:44)

  agentia_cagebista [utilizator]

  dar daca incepi sa folosesti benchmarkuri ca de exemplu salariu mediu pe economie: vice guvernatorul ia de 25 de ori salariu mediu. Cand folosesti salariu minim ia de peste 50 de ori salariu minim pe economie.
  Ceea ce pot spune este ca atunci cand folosesti benchmarkurile amintite Romania se compara cu UK in ceea ce priveste salariile BNR'istilor.
  Ca idee in europa media se invarte la 10 * salariul mediu, si 25 * salariu minim. In USA cam la fel.
  Trageti voi concluziile ...
  • +2 (4 voturi)    
   care UK? (Joi, 1 septembrie 2016, 12:49)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui agentia_cagebista

   acolo guvernatorul Bank of England castiga peste 1 milion lire sterline pe luna (e cel mai mare din UE).
   • +6 (6 voturi)    
    Cit plateste impozit guvernatorul englez ? (Joi, 1 septembrie 2016, 13:20)

    STEFAN A. [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    Curios ca atunci cind se compara veniturile , sar toti sus ca nu sint retribuiti la nivel UE . Cind in schimb se discuta de taxarea acestor venituri la media UE , toti tac chitic , nu se discuta , nu se analizeaza , compara nivelul de taxare .
    RO = 16 % la toti . Sarac sau bogat .
    Restul tarilor dezvoltate , impozit progresiv care incepe cu 0,0% pentru saraci si ajunge la 45-47 % din venituri brute de 10.000 euro /lunar . Evident face rau averii personale a acestor mari "patrioti" mioritici . :)
   • +1 (1 vot)    
    Mark Carney (Joi, 1 septembrie 2016, 17:31)

    agentia_cagebista [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    ca asta e guvernatorul BoE castiga 1 milion de lire pe an cu tot cu bonusuri.
    Daca insisti cu 1 milion de lire pe luna da si tu un link ceva sa vedem sursa.
  • 0 (2 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 1 septembrie 2016, 13:19)

   [anonim] i-a raspuns lui agentia_cagebista

   • +1 (1 vot)    
    asta nu stiu (Joi, 1 septembrie 2016, 13:50)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui

    dar va spun ca in sectorul bancar privat din Romania presedintii de banca trec de 17 000 euro/luna salariu net. Vad ca la BNR nu se ajunge la aceste salarii...
   • +2 (2 voturi)    
    O MICA MARE DIFERENTA (Joi, 1 septembrie 2016, 14:54)

    jidanul [utilizator] i-a raspuns lui

    La Orange si Vodafone pot sa aiba orice salar, pentru ca ei sunt privati, DAR . . . DAR, BNR-istii trebuie sa aiba venituri direct proportionale cu nivelele salariale din sistemul de stat deoarece, sunt angajatii unei institutii de stat. Pentru unii angajati ai statului e enorm de mult, cum e in cazul BNR-istilor, ASF-istilor si in companiile de stat iar, iar pentru restul e imens de putin. Aceste dezechilibre trebuie eliminate, urgent si definitiv, printr-o lege a salarizarii, bazate pe importanta functiei si pe ierarhizare si corelate cu introducerea impozitarii unice medii de 16%, prin impartirea nivelelor de salarizare in 3 grupe, la salarile/veniturile mici aplicandu-se un impozit de 8%, la salarile/veniturile medii un impozit de 16% si la salarile/veniturile mari un impozit de 24%. De asemenea, trebuie in mod corect stabilite plata orelor suplimentare, a zilelor de sarbatori legale si de noapte.
    • +1 (3 voturi)    
     Da si nu (Joi, 1 septembrie 2016, 15:16)

     bancher [utilizator] i-a raspuns lui jidanul

     teoretic poate ar fi o solutie cea ce spui tu, dar, daca scazi salariile, multi vor pleca in sistemul privat, pe salarii chiar mai mari. La BNR vor ajunge sa lucreze aceiasi bugetari ca in ministere, prefecturi si agentii....oameni care se multumesc cu salarii mai mici, dar nici nu stiu ce este aceea politica monetara, stabilitate, supraveghere bancara si operatiuni pe piata valutara.
   • +1 (1 vot)    
    Nu prea intelegi cum se folosesc (Joi, 1 septembrie 2016, 17:26)

    agentia_cagebista [utilizator] i-a raspuns lui

    benchmarkurie.
    Deci salariul guvernatorilor (si in general al celor din functii de conducere la stat) se raporteaza la salariul mediu, la cel minim, si la PIB per capita.
    Salariile CEO's au un alt benchmark: profit/actiune si
    castiguri (dividendende + cresterea pretului actiunii) / actiune. Apoi se compara cu cele din domeniu respectiv - in cazul Vodafone si Orange - domeniul telecom. Apoi le poti compara cu cele din indicele FTSE 100 de exemplu.

    Dar mai sunt benchmarkuri:
    - pentru profesori - salariul mediu raportat la numarul de medalii internationale - le compari cu alte tari;
    - pentru doctori: salariul mediu pe pacienti salvati.

    In concluzie: daca as fi medic sau profesor, cand mai apare la tv Isarescu sa ceara salarizare pe merit, a doua zi as suna la serviciu sa anunt ca sunt bolnav si apoi m'as duce sa ma fac pulbere (presupunand ca e a doua zi dupa salariu si inca mai am niste bani).
 • +3 (3 voturi)    
  Capitalisti beton . (Joi, 1 septembrie 2016, 13:11)

  STEFAN A. [utilizator]

  Acum se intelege mai bine de ce intreaga oligarhie mioritica (politica - financiara - bugetara ) tine cu dintii de impozitul unic de 16 % pe venit al persoanelor fizice . In oricare tara occidentala dezvoltata (oricare ) ar avea impozit pe veniturile ridicate din articol, intre 40% si 47 % . Evident ca astfel de "patroti" vor cauta mereu sa taxeze pe altii (mediul privat) pentru a putea mentine propriile privilegii care din strict punct de vedere fiscal sint fara egal in nici o banca centrala , sistem bugetar din cadrul UE .
 • +1 (1 vot)    
  musca... (Joi, 1 septembrie 2016, 13:24)

  ..13 [utilizator]

  Se mai aude???

  Uite ce liniste este la stirea asta - nu cred ca stiau din alte surse, mai devreme...

  Deci de ce se incinsese net-ul in urma cu 2 sapatamani??? Uite toate astea confirma ca nu exista fum fara ca cineva/ceva sa puna niste paie pe foc.
 • 0 (4 voturi)    
  Ai informatii false bankerule (Joi, 1 septembrie 2016, 13:30)

  paonipao [utilizator]

  Vorbesti prostii...
  Iti dai si tu cu parerea...sa te afi in treaba!

  La Banca Angliei, in anul financiar 2014 - 2015, venitul total al Guvernatorului a fost de 879.773 lire sterline, echivalentul a 1.022.540 euro (peste 83.000 de euro lunar), format din salariul de baza, alocatia pentru locuinta si contributia pentru asigurari si servicii medicale si cea de pensie.
  • -1 (1 vot)    
   n-as prea crede ca sunt informatii false (Joi, 1 septembrie 2016, 15:18)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui paonipao

   Una este ce se publica pe site-ul lor, alta e realitatea. Bancherii occidentali si americani castiga f mult din bonusuri de performanta, bonusuri care depasesc cu muult salariul.
   • +1 (1 vot)    
    aha (Joi, 1 septembrie 2016, 23:33)

    The Saker [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    deci ala castiga brut 100 mii pe luna aproximativ, dar stii tu din surse secrete ca ia de 10 ori pe atat...esti tare, bancherule...cum de iti pierzi vremea aici pe site cu mojici ca noi, cand tu ai atatea informatii strict secrete de nivel inalt ? Probabil in generozitatea ta postezi pt binele nostru de pe vreo insula proprietate privata a ta, sau de la bordul avio nului personal dupa o intalnire cu Kissinger, Obama si Putin
 • 0 (0 voturi)    
  puncte de vedere (Joi, 1 septembrie 2016, 13:55)

  averageJoe [utilizator]

  Nu ca e rau ca au publicat NET-ul.. ca sa stie toata lumea cat se castiga, dar n-au ratat sansa sa puncteze (pe cat posibil) la comparatii. Peste tot salariile , ca e mediu/minim pe economie se dau in valori brute. Ar fi fost putin mai brutal nu? sa prezinte valorile brute. Nu ca nu se poate calcula.. dar pentru omu de rand.. e mai bine sa vada un salar imens-moderat..;)
 • +1 (1 vot)    
  Diversiunea salariala ! (Sâmbătă, 3 septembrie 2016, 11:47)

  Cremenarul [utilizator]

  Prieteni din justiție și din sistemul bancar îmi spun ca scandalul public privind salariile funcționarilor BNR este - de fapt - o diversiune pentru a se putea trece cu vederea unele crime grave comise de BNR.
  Pe primul plan se situeaza DISTRUGEREA SISTEMULUI BANCAR ROMÂNESCU sub „supravegherea prudențială” a guvernoratului dlui Mugur ISĂRESCU !
  Nu se dorește să fie cunoscuți vinovații pentru actuala situație dezastruoasă a finantelor românești.
  Lipsita de banci comerciale proprii și - implicit - de capital autohton, România a ajuns cerșetoare la discreția/batjocora speculanților de pe piața financiară internațională (FMI, BM ș.a.).

  Consider ca este necesar ca HOTNEWS să inițieze o dezbatere publică pe tema DISTRUGERII SISTEMULUI BANCAR ROMÂNESC !
  Vă doresc mult, mult succes !
 • +3 (3 voturi)    
  Salariile la BNR (Duminică, 4 septembrie 2016, 10:57)

  Theros [utilizator]

  Oricat m-as stradui NU pot sa-mi explic de ce salariatii BNR , indiferent de functie ,care sunt FUNCTIONARI PUBLICI au SALARII ASTRONOMICE!!! Trebuie sa aduc la cunostinta opiniei publice ca acest mason - mugur isarescu- era in 1990 secretar III la Ambasada tarii noastre de la Washington . Din aceasta pozitie a fost cocotat imediat de masoneria mondiala GUVERNATORUL BNR. NU AM VAZUT NICI UN MERIT SI NICI O STRALUCIRE INTELECTUALA LA ACEST TRADATOR, CARE SA DETERMINE NUMIREA INTR-O ASEMENEA FUNCTIE IMPORTANTA. Concret vorbind, acest pseudofinantist a distrus economia Tarii. Este omul FMI , al grupului Bilderberg si dat gratis avutia TARII . In aceste conditii , trebuie intervenit IMIEDIAT CA SALARIILE ORICARUI FUNCIONAR DE LA BNR SA FIE LA NIVELUL PREGATIRII LOR SI SA NU DEPASEASCA SALARIUL UNUI MINISTRU. COMPARATIA CU SALARIILE GUVERNATORILOR DIN ALTE TARI ESTE NERELEVANTA SI LIPSIT DE ORICE ARGUMET LOGIC. IN ACELASI TIMP, PARLAMENTUL TREBUIE SA ADOPTE DE URGETA O LEGE PRIN CARE SA SE STABILEASA IN MOD CLAR CA UN GUVERNATOR NUU POATE AVEA MAI MULT DE DOUA MANDATE!!! SPER CA IN AL 12-lea CEAS SA NE TREZIM!!!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by