Investitorii romani si straini: Propunerile de modificare a Codului Fiscal anuntate constituie o buna baza de pornire a unui dialog real cu privire la simplificarea regimul contributiilor sociale
CDR considera ca propunerile anuntate constituie o buna baza de pornire a unui dialog real cu privire la simplificarea regimul contributiilor sociale, in sensul unificarii contributiilor de asigurari sociale de stat si a celor de sanatate datorate de angajator si de angajat, precum si a plafonarii reale per CNP a acestor contributii, aspectele legate de formularea prevederilor si de tehnica legislativa ramanand a fi analizate si corectate in procesul de dezbatere publica.
De asemenea, CDR saluta intentia de clarificare si simplificare a procedurii de analiza de risc in privinta inregistrarilor de TVA, prin introducerea notiunii de "suspendare a codului de TVA" pentru o perioada de 90 de zile in cazul in care se constata ca un contribuabil prezinta risc fiscal ridicat in urma analizei de risc efectuate in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, urmand ca in aceasta perioada de suspendare sa se verifice daca acel contribuabil prezinta sau nu risc fiscal ridicat. Limitarea analizei la contribuabilii cu risc fiscal ridicat, precum si eliminarea conceptului care a stat in mod eronat la baza solicitarii formularului D088, si anume acela privind evaluarea intentiei si capacitatii de a desfasura operatiuni economice, poate elimina multe dintre problemele aparute in practica ultimelor luni.
Alte aspecte de clarificare si simplificare introduse se refera la definitia sistemului de stock options plan si la tratamentul fiscal al diferitelor operatiuni de reorganizare la nivelul unui contribuabil, precum aporturi in natura cu active, fuziuni etc., precum si definirea regimului fiscal al aportului cu actiuni efectuat de o persoana fizica.
CDR reitereaza totodata ca modificarea legislatiei fiscale trebuie sa fie facuta in mod transparent si sa tina cont de principiul predictibilitatii fiscale pentru care militeaza intreg mediul de afaceri, considerand ca o dezbatere publica pe marginea proiectului de modificare a Codului Fiscal ar trebui sa aiba loc intr-un interval de 6 luni pana la implementare si sa conduca la amendamente benefice intregului mediu de afaceri, in sensul modernizarii, simplificarii si reducerii birocratiei fiscale.
Coordonarea Coalitiei este asigurata de un Consiliu Director format din Presedintii si Vice-presedintii Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Camerei Americane de Comert in Romania (AmCham), Camerei de Comert Franceze in Romania (CCIFER), Camerei de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK), Consiliul Investitorilor Straini (FIC) si Romanian Business Leaders (RBL).

Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14292362_980409388748240_1807487891311798701_n.jpg?oh=5d344052ccc7eb82624917c01c07157b&oe=587934CF
Simplificarea taxarii salariilor este primul pas spre normalitate.
Pana la urma trebuie sa o spunem pe nume si sa nu ne mai ascundem: veniturile trebuie sa fie de 2 feluri: salarii si dividende. Daca ai venituri(chirii, vinzi in piata, lucrezi ca ziarist , esti avocat- notar-expert-evaluator, etc), trebuie sa platesti taxe ca si la salarii sau iti faci firma si platesti taxe ca la o firma.
Treaba cu drepturi de autor, profesii liberale, conventii civile etc miroase a evaziune fiscala.
Trebuie sa ramana aceste propuneri....poate sunt necesare cateva modificari...paote nu, dar in esenta este foarte corect, actual si lasa mult mai putina marja de evaziune! la cati PFA-isti avem, sigur ca nu le convine....fac multa evaziune....Daca sunt corecti, le va conveni!.....Succes!