Federal Reserve, banca centrala americana, a mentinut dobanda-cheie la sedinta de doua zile incheiata miercuri, dar a semnalat ca ar putea creste dobanzile pana la finalul acestui an, daca piata muncii continua sa se imbunatateasca, relateaza Reuters, citat de News.ro.

Janet Yellen, secretarul trezoreriei americaneFoto: Flickr / Day Donaldson

Presedintele Fed, Janet Yellen, a declarat, dupa anuntarea deciziilor, ca situatia economica din Statele Unite este tot mai solida si ca o majorare a dobanzilor va fi necesara pentru a evita supraincalzirea economiei si accelerarea inflatiei.

"Am considerat ca exista tot mai multe argumente pentru o inasprire a politicii monetare, dar am decis sa asteptam in acest moment", a afirmat Yellen.

Presedintele Fed a mentionat ca se asteapta la o singura majorare a dobanzilor in acest an daca piata muncii continua sa se imbunatateasca si daca nu apar noi riscuri.

Fed a mentinut dobanda-tinta pentru imprumuturile overnight interbancare la 0,25-0,5%, nivel in vigoare din decembrie, cand Fed a majorat pentru prima data dobanzile in ultimii aproape zece ani.