Guvernul a suplimentat plafonul garantiilor pentru Programul Prima casa
Plafonul de garantii pentru anul 2016 al Programului Prima casa a mai fost suplimentat cu 500 de milioane de lei, in luna mai. Astfel, dupa cele doua suplimentari, plafonul de garantare al acestui program guvernamental va fi, in acest an, de 2,690 miliarde de lei.
Actul normativ, care modifica si completeaza normele de implementare a Programului Prima casa, mai prevede ca plafonul de garantare neutilizat, destinat persoanelor cu cetatenie romana stabilite in strainatate, se transforma in plafon general de garantare a creditelor in cadrul acestuia. Astfel, in limita plafonului, vor putea fi acordate garantii pentru achizitia/construirea tuturor categoriilor de locuinte eligibile in Prima casa.
De asemenea, se stabileste ca plafoanele anuale ale garantiilor care pot fi emise in cadrul Programului se aloca la solicitarea finantatorilor participanti de catre Fondul National de Garantare si Creditare a IMM-urilor, cu acordul Ministerului Finantelor Publice, in functie de ponderea garantiilor acordate de fiecare finantator in totatul garantiilor acordate.
O alta modificare reglementeaza posibilitatea de a se acorda promisiuni de garantare si pentru achizitia unei noi locuinte in cadrul Primei case, tinand cont de faptul ca beneficiarii care au achizitionat/construit o locuinta in cadrul Programului pot achizitiona/construi o noua locuinta, sub conditia ca noua locuinta sa aiba o suprafata utila sau valoare mai mare in raport cu prima si sa instraineze prima locuinta prin vanzare-cumparare cel tarziu pana la data incheierii contractului de vanzare-cumparare sau a contractului de construire a noi locuinte.
Programul Prima casa a fost implementat la nivelul anului 2009, iar garantiile pentru creditele destinate achizitiei sau constructiei de locuinte in cadrul Programului se acorda numai in lei, de catre finantatorii care au optat pentru a prelua 50% din riscurile asumate de stat in cadrul etapelor anterioare.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
1) GUVERNUL: pentru ca a reusit intr-un an de zile sa dispere toti tinerii. In mod practic a alocat in 2016 cam la fel de multi bani ca in anul trecut, dar a anuntat de atat de multe ori ca termina programul Prima Casa incat toti tinerii s-au speriat si au inceput sa caute ca disperatii case. Genial!!! I-a facut pe tineri din vorbe!
2) A.N.S.P.D.C.P.: pentru ca permite retinerea si traficarea datelor personale private(nr de telefon si informatii despre imobil) a tuturor propriatarilor care incearca sa vanda sau sa inchirieze. Practic se permite ca platformele pitagora si argus sa functioneze mai ceva ca un serviciu de informatii. La cateva ore(cateodata si mai putin de 1h) de cand un proprietar da anunt de vanzare/inchiriere informatia este retinuta si transmisa la toti agentii imobiliari, fara acordul persoanei. Sistemul functioneaza mai rapid decat si SRI-ul !!!
3) PROCURATURA: nimeni nu investigheaza anunturile false de pe piata imobiliara care modifica indicii de preturi si implicit evaluarile bancilor. Nimeni nu investigheaza faptul ca de pe ziare si site-urile de imobiliare sunt copiate fara drepturi de autor toate pozele proprietarilor. Felicitari procurorilor care inchid ochii!
Cu asa institutii se poate continua la nesfarsit cu bisnita si specula imobiliara. Felicitari Romania! Va transmitem acest mesaj de la asociatia "Smecher de Smecher" care acum e in Bahamas pe banii vostrii!