Mai multi clienti ai ING Bank Romania au semnalat din nou, luni, ca nu pot accesa unele servicii ale bancii, dupa o situatie similara inregistrata vineri, insa reprezentantii sucursalei romanesti a grupului olandez sustin ca este vorba doar de incidente izolate. "Sunt incidente izolate", a declarat pentru News.ro, purtatorul de cuvant al bancii, Iosefina Frolu. Inrebata de inseamna incidente izolate, Frolu a afirmat ca, "din cand in cand, clientii nu pot face platile". Vineri, clientii bancii s-au confruntat cu incidete similare.

"Exista o durata mai mare la logarea in sistem a unor clienti, asa ca acestia sunt deconectati. Dar la o incercare ulterioara, clientii pot sa acceseze serviciile bancii", a declarat vineri un reprezerntant al ING Bank, pentru News.ro.

Problemele au fost semnalate pe parcursul zilei de vineri la ore diferite.

Situatiile inregistrate vineri si luni vin dupa ce, in 10 septembrie, un incident generat de un test al sistemului de stingere a incendiilor a facut indisponibile reteaua de bancomate, sistemele de acceptare a cardurilor ING si serviciul Home-Bank.

Ulterior, banca anunta ca va returna comisioanele clientilor care au retras sambata bani la bancomatele altor banci si ar putea acoperi si alte costuri ale clientilor.

"Sambata 10 septembrie, in timpul unui test planificat in centrul nostru de date pentru sistemul de stingere a incendiilor, procedura de eliberare a gazului Inergen a afectat in mod sever si neasteptat mai multe servere si sistemul de stocare a datelor. Primele probleme au inceput sa apara dupa ora 13.00", a aratat ING Bank, intr-un comunicat.

Dupa incident, ING a admis ca a comunicat neadecvat pe perioada incidentului.

"Ne pare rau ca am dezamagit pentru ca nu am comunicat proactiv in primele ore. Defectiunea sistemelor de comunicare (website, sms,mail-uri) a afectat transmiterea mesajelor catre clienti. Ne cerem scuze inca o data pentru situatiile neplacute pe care le-au intampinat clientii nostri si ne asumam responsabilitatea pentru problemele cauzate", a sustinut banca.

Banca avea 866.000 de clienti activi in Romania la finalul lui 2015.

ING este una dintre cele mai mari 10 banci din Romania, aflandu-se pe locul sapte la finalul anului 2015 dupa active, cu o cota de piata de 6,3%.

Spre deosebire de celelalte mari banci din sistemul bancar romanesc, ING nu este inregistrata ca banca in Romania, ci are statut de sucursala la Bucuresti a ING Bank Amsterdam.