Exclusiv Inspectorii Antifrauda duc controalele la un alt nivel: imbracati in civil, ei vor spiona daca banii negri sunt stransi periodic de cineva din firma sau daca sunt depozitati la secret
Un alt scop declarat al inspectorilor Antifrauda va fi identificarea persoanelor cu drept de supervisor in sistemele informatice integrate, cele care gestioneaza zona de IT, in vederea minimizarii dublei contabilitati, practica intalnita in mai multe sectoare de activitate.
Reamintim ca in perioada ianuarie - iunie 2016, inspectorii antifraudă au înaintat organelor de urmărire penală 441 de acte de sesizare, prejudiciul estimat adus bugetului de stat însumând 1.870.765.728 de lei (echivalentul a 421,3 de milioane de euro), din care 60% reprezintă TVA.
Valoarea actelor de sesizare cu prejudiciu mai mare de 1 milion de euro reprezintă 85% în total valoare prejudiciu stabilit prin actele de sesizare înaintate organelor de urmărire penală.
Din punct de vedere al organului de urmărire penală sesizat, cele 441 de acte de sesizare au fost transmise la:
- parchete de pe lângă tribunale – 262 de acte de sesizare;
- DIICOT – 127 de acte de sesizare;
- DNA – 26 de acte de sesizare;
- parchete de pe lângă judecătorii – 13 acte de sesizare;
- parchet de pe lângă Curte de Apel și PICCJ - 13 acte de sesizare.
Pentru asigurarea recuperării prejudiciilor aferente cazurilor investigate, în perioada ianuarie - iunie 2016, au fost dispuse 666 de măsuri asigurătorii asupra unor active patrimoniale în sumă de 971.634.236 de lei (echivalentul a 218,8 de milioane de euro).
Cumulat, în primele șase luni, sumele stabilite de inspectorii DGAF reprezintă 1.984.673.060 de lei (echivalentul a 446,9 de milioane de euro), reprezentând prejudicii aferente actelor de sesizare înaintate organelor de urmărire penală și sancțiuni contravenționale (amenzi și confiscări).
De menționat faptul că 94,3% din total sume stabilite reprezintă prejudicii aferente actelor de sesizare înaintate organelor de urmărire penală, în timp ce sancțiunile contravenționale (amenzi și confiscări) reprezintă 5,7%.

VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO De ce nu pot să aleg tipul de vaccin cu care mă vaccinez?
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
INTERVIU Răsvan Radu, UniCredit: Au scăzut mult cererile de suspendare la plată a ratelor în ianuarie-februarie 2021 față de 2020
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Veti avea surprize! Sa vedeti acolo bani negri.
In afara de faptul ca locatarii platesc penalizari pentru furnizori, mai platesc si penalizari procentuale uriase la cheltuieli fictive, care nu exista.
"Armata e cu noi!", s-a strigat la revolutie.
Primul evazionist al tarii e ANAF-ul. Trebuie doar sa deschida usa biroului.
Costa 5 lei paharul de suc din portocale dar bon fiscal nu a vazut nimeni, posibil vreodata. Si mai sunt si altii cu popcorn, inghetata, etc.
Altul paraste multinationalele. Toti vor sa parasca pe cineva. Tara lui Andrei...pardon, Ceausescu.
Trebuie sa inceapa cu batraneii care vand verdeturi si fructe pe langa piete , apoi sa controloze absolut toate IMM urile ca oricum toti sunt evazionisti , din momentul in care o societate se infiinteaza se presupune ca face evaziune .
De ce nu vorbeste nimeni ca acesti inspectori ANAF pleaca pe teren cu obiective bine definite , obiective ce reprezinta sume de bani ce trebuiesc aduse la buget . Evaluarile de personal se fac doar pe aceste considerente . De ce nu vorbeste nimeni de masurile abuzive luate de ANAF , procese penale castigate in instanta de catre acuzati , pentru impuneri abuzive aplicate pe o lege neclara , stufoasa si interpretabila .
Cautati prima data prin partide, ati auzit ce a zis Gabriel Sandu, "Nu exista ministru in Romania care sa nu fie conditionat sa finanteze partidele. O campanie electorala costa 60 de milioane de euro".
Cate babe care vand patrunjel trebuie amendate ca sa stranga ANAF-ul suma asta?