Directorul general al Deutsche Bank, John Cryan, nu a reusit sa ajunga la un acord cu Departamentul de Justitie al Statelor Unite, pentru inchiderea unei investigatii legata de tranzactiile cu obligatiuni garantate prin ipoteci, inainte de criza financiara din 2008, in care cea mai mare banca din Germania risca o amenda de pana la 14 miliarde de dolari, a relatat publicatia Bild am Sonntag, citata de Bloomberg si News.ro.

Intalnirea s-a desfasurat vineri. Banca analizeaza inca daca sa solicite daune din partea fostilor directori generali Anshu Jain si Josef Ackermann.

Potrivit Bild, Deutsche Bank a blocat o parte din bonusurile de ordinul milioanelor de euro pe care ar fi trebuit sa le plateasca lui Jain si altor directori din conducerea de varf a bancii.

Un purtator de cuvant al Deutsche Bank a refuzat sa comenteze despre rezultatul discutiilor de vineri sau despre retragerea comensatiilor directorilor.

Un reprezentant al Departamentului de Justitie a refuzat la randul sau sa comenteze. Ingrijorarile legate de capacitatea Deutsche Bank de a plati o amenda de pana la 14 miliarde de dolari Departamentului de Justitie au dus luna trecuta la scaderea actiunilor institutiei financiare la un minim record.