ING isi va reduce efectivele cu 5.800 de persoane, ca parte a unui amplu plan de digitalizare
Practic, in Belgia efectivele vor fi reduse cu 3.500 de persoane, iar in Olanda, cu 2.300 in urmatorii cinci ani, obiectivul fiind sa se ajunga la economii de 900 milioane euro/an prin acest plan. Costurile cu reducerea fortei de munca vor fi de cel putin 1,1 miliarde euro, iar cei de la ING spun ca vor automatiza o parte mult mai mare din operatiuni.
Cei de la ING spun ca in viitor, cu digitalizarea, vor urma directii similare cu companii precum Google, Netflix si Spotify. Numarul filialelor din Belgia va fi redus de la 1.200, la 650.
ING spune ca va construi o noua platforma online care sa ajute cresterea bancii si care sa mentina ridicata calitatea serviciilor online. Aceeasi platforma va face ca noile produse sa fie lansate mai repede. Compania va investi 800 milioane euro in noi tehnologii pana in 2021.
Surse: BBC, Quartz

VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO De ce nu pot să aleg tipul de vaccin cu care mă vaccinez?
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
INTERVIU Răsvan Radu, UniCredit: Au scăzut mult cererile de suspendare la plată a ratelor în ianuarie-februarie 2021 față de 2020
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Problema e ca in vest nu prea gasesti IT-isti.
Ca de! Toti, ca si la noi, vor sa fie economisti.
Sa frece Solitaire-ul.
Si, binenteles, sa fie si platiti pentru treaba asta.
Regeste!
hi hi hi hi hi
Cu economistii e mai greu, daca vrei sa dai un credit va trebui ca un economist sa se uite pe niste cifre contabile ca sa stie daca firma respectiva are potential si merita un credit. Iar treaba asta nu poate fi automatizata, IT-istule, fiindca necesita multe cunostinte din multe domenii ca sa vezi daca o afacere merita creditata, dincolo de a freca un Excel sau un SQL, dupa caz.
Ti-ai dat seama, nu-s un economist frustrat :)
Poate ca economistii nu se mai cauta pt. ca bancile se multumesc sa imprumute statul mai degraba decat pe micii sau mai marii intreprinzatori asa ca nu prea mai au nevoie de competente economice, ci mai degraba de sprijin politic. D-aia toate beizadelele politicienilor cu ASE si drept prin particulare obscure sunt directorasi prin banci iar adevaratii economisti ( f. putini ) nu prea mai au ce face.
Asa ca dati fuga la UE sa va dea credite, ca la noi in banci n-are cine citi un plan de business...
Asta inseamna ca niste IT-isti vor avea ceva treaba.
Acuma, io nu stiu la ce te astepti tu.
Proiect si/sau slujba "forever" nu exista.
Dupa cum se vede si din anuntul celor de la ING.
:)
P.S. M-a luat si pe mine valu', dar olecutica de dreptate sa stii ca am...
Apoi, de economisti este nevoie cand sunt niste conditii mai speciale de afacari, Pentru activitatea de retail trebuie relativ putini economisti, pentru ca in retail toti cleintii sunt tratati la fel, spre deosebire de investment banking.
Cat despre ideea cu Solitaire inseamna ca habar nu ai ce inseamna IT-serios. Nu ai vazut in viata ta cum se calculeaza necesarul pentru rezerva minima obligatorie, pentru fondul de garantare, ca sa nu mai vorbim de risc si de provizioane... Alea chiar cere analisti - adica economisti - si programatori. Si nici nu stiu daca ai auzit de Basel III si Basel IV.
Asa-i bre, am vazut numa' din ala neserios.
Frati mai ai?
scoateti-va banii si ... repede !