Liderul PSD, Liviu Dragnea, il ataca pe Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal,cel care a catalogat programele electorale ale PSD si PNL ca fiind nerealiste,intrebandu-l "cum isi permite ca in calitate de sef al unei institutii publice independente sa comenteze ce fac partidele politice, sa spuna ce partid e bun si care nu?" Dragnea a lansat pe site-ul stiripesurse.roun atac virulent la adresa Presedintelui Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru, pe care il acuza ca se implica nejustificat in batalia politica.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Eu nu sunt convins ca cel care a facut acesta afirmatie a vorbit in numele unei institutii publice independente cum spuneti dumneavoastra. Poate ca dansul a vorbit in calitatea sa de economist sef al unei banci multinationale din Romania. Pentru ca dansul, in mod ciudat are aceasta dubla calitate: in acelasi timp este si sef al unei institutii publice independente unde a fost numit de Parlament, si reprezentat de frunte al unei banci private straine.

Ma gandesc ca acea banca nu va fi foarte fericita daca romanii vor avea mai multi bani in buzunar si se vor imprumuta mai putin. Poate ca de aici vine acea caracterizare. Ma asteptam ca daca vorbeste in numele Consiliului Fiscal sa isi fundamenteze afirmatiile pe baza cifrelor si a datelor oficiale. Cel putin noi asa am facut in programul nostru.

Dansul insa emite opinii personale si il intreb si eu cum isi permite ca in calitate de sef al unei institutii publice independnete sa comenteze ce fac partidele politice, sa spuna ce partid e bun si care nu.

Nu este pentru prima oara cand domnul Ionut Dumitru se amesteca lupta politica servind interesele uneia dintre parti, fiind probabil pus acolo ca sa critice tot ce vine de la PSD. Va reamintesc prevestirile sumbre, dar din fericire, mereu gresite ale acestui domn.

Cand Guvenul PSD a adoptat scutirea pe impozitul reinvestit, Consilul Fiscal dadea aviz negativ, pe motiv ca am fi subestimat impactul negativ al acestei masuri. Realitatea a fost ca am incasat din impozitul pe profit cu 12% mai mult in 2014, fata de 2013 si cu 13% mai mult in 2015, fata de 2014, incadrandu-ne in toate tintele bugetare. La fel, cand Guvernul PSD a adoptat reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator, acelasi Consiliul Fiscal, condus de acelasi domn Dumitru, a dat iar aviz negativ, estimand o scadere a veniturilor din contributii de 0,8 miliarde lei in 2014 si de 5,08 miliarde lei in 2015. Si de aceasta data realitatea l-a contrazis! Am avut o crestere de 3,22 miliarde lei in 2014 si de 18 milioane in 2015 din contributii sociale. Si atunci ne-am incadrat in toate tintele de deficit bugetar asumate. Ca sa nu mai vorbesc despre Codul Fiscal, unde iar am primit aviz negativ de la dl. Dumitru, iar realiatea a aratat ca economia a mers mai bine dupa intrarea in vigoare a Codului. In schimb insa, domnul Ionut Dumitru dadea avize pozitive Guvernului Boc si la taierea de salarii si la cresterea TVA. Si stiti bine ce scadere economica a urmat. Asta ca sa intelegem mai bine care e viziunea acestui domn.

Asadar, nu e de mirare ca acelasi sef al Consiliului Fiscal ne da azi un fel de pre-aviz negativ, chiar inainte de a veni la guvernare. Dar nu-l mai crede nimeni, pentru ca predictiile sale s-au dovedit mereu eronate. Veti vedea ca realitatea il va contrazice si de aceeasta data", a declarat Liviu Dragnea, pentru Stiripesurse.ro.