RADET, Hidroserv si ELCEN dau peste cap topul insolventelor anului 2016 si muta serviciile pe locul doi in clasament
"Ne asteptam ca intrarea in procedura a acestor trei companii mari (Radet, Hidroserv si ELCEN) sa modifice topul insolventelor anului 2016. Industria continua sa ocupe primul loc, mai mult de jumatate din piata in insolventa acum, insa serviciile vin puternic din urma. Impactul societatilor insolvente in economie nu mai e dat de numarul lor, ci de dimensiunea fiecarui business in parte: cifra de afaceri, valorea activelor imobilizate, numarul de angajati, furnizori", a declarat Andreea Cionca - Anghelof, Managing Partner CITR.
Industria ocupa 55% din piata companiilor de impact in insolventa, in urma deschiderii procedurii la ELCEN. Numai aceasta, prin cumulul activelor imobilizate, ocupa 44% din piata industriei in insolventa.
Pe langa RADET si Hidroserv, in prezent, 44 de societati cu impact in economie sunt in insolventa in sectorul serviciilor. Acestea cumuleaza peste 2,284 de miliarde de lei in active imobilizate, 11.588 angajati, o cifra de afaceri de peste 2,518 de miliarde de lei si isi desfasoara activitatea in Bucuresti (40,9%), Muntenia (16,3%), centrul tarii (16,3%), Moldova (11,36%), Oltenia (6,81%), Crisana (6,81%), Dobrogea (4,54%) si Banat (2,27%).
Cele 44 de societati furnizeaza servicii de intermedieri (in comertul cu masini, echipamente industriale, nave si avioane, intermedieri in comertul cu combustibili, minereuri, metale si produse chimice pentru industrie etc.), IT (prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe etc.), instalatii (electrice, sanitare, de incalzire si aer conditionat), consultanta (pentru afaceri si management, in tehnologia informatiei etc.), transport (activitati de inchiriere si leasing, transporturi de marfuri, intretinerea si repararea autovehiculelor etc.), reciclare (recuperarea materialelor reciclate sortate), furnizare de abur si aer conditionat, ambalare, jocuri de noroc si pariuri, la care se adauga si restaurantele si hotelurile.
Mai mult decat atat, conform analizei realizate de CITR, 29 de companii de impact din domeniul serviciilor au cereri pe rol in instanta pentru intrarea in insolventa. Impreuna, acestea vor cumula active imobilizate in valoare de 670 de milioane de lei, 2.844 de angajati si o cifra de afaceri de 285 de milioane de lei.

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
La Hidroserv pe site scrie: "Lider pe piața de service și reabilitare în industria hidroenergetică, fiind recunoscut drept cel mai mare furnizor de servicii și sisteme electromecanice și hidraulice pentru hidrocentrale"...lider in insolventa.
De RADET nu mai spun.
Ca intra in insolventa n ar trebui sa fie o mirare intr o piata libera, dar cele doua nu prea functioneaza pe acest principiu. In plus, as fi curios ce se intampla cu conducerea de pe acolo.