Negritoiu: In acest moment ar fi imposibil sa-mi dau demisia
Negritoiu a enumerat o serie de realizari pe care le-ar fi avut la conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara si a spus ca ramane la decizia de a nu-si da demisia.
"Am zis ca nu-mi dau demisia, iar acum cred ca ar fi si imposibil sa-mi dau demisia, din moment ce exista o procedura parlamentara. Astept ca aceasta procedura sa isi produca efectul. De fapt, nu cred ca mai e nicio diferenta", a spus Negritoiu, intr-o declaratie in fata jurnalistilor, potrivit News.ro.
Seful ASF a mentionat ca institutii precum ASF sau Banca Nationala a Romaniei (BNR) trebuie sa asi pastreze independenta in fata politicienilor, asa cum prevede si legea.
"Autoritatile de supraveghere financiara sunt organizate ca sa limiteze interferenta politicului in actiunile de zi cu zi. Sunt in aceasta situatie banca centrala, care are si supravegherea sectorului bancar, si Autoritatea de Supraveghere Financiara, pentru sectoarele nebancare", a afirmat Negritoiu.
Declaratiile sefului ASF vin dupa ce patru comisii din Senat si Camera Deputatilor, reunite intr-o sedinta comuna luni, au votat aproape in unanimitate revocarea din functie a presedintelui Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Misu Negritoiu, iar presedintele Comisiei Economice a Camerei Deputatilor, deputatul PSD Mihai Tudose, a anuntat demararea efectiva a procedurii de demitere.
Seful ASF urma sa fie audiat luni incepand cu ora 13 in comisiile de specialitate din Parlament, insa in locul prezentei sale fizice, Misu Negritoiu a trimis o scrisoare."
ASF este o autoritate administrativa autonoma, independenta si autofinantata, limitele controlului exercitat de Parlament in aceea ce priveste numirea si revocarea conducerii acesteia fiind expres si fara echivoc limitate", precizeaza Misu Negritoiu in scrisoarea adresata Parlamentului.
"Pe cale de consecinta, revocarea unui membru al conducerii ASF nu este legal posibila, atat timp cat acesta continua sa indeplineasca conditiile care au stat la baza numirii sale", arata Negritoiu in scrisoarea trimisa luni.

ANALIZĂ Cât de pline sunt parcările Primăriei Capitalei după creșterea tarifului la 10 lei/oră și ce cheltuieli cu salariile vs încasări a însemnat transferul serviciului la compania municipală
Noi reglementari ale ANRE pentru schimbarea furnizorului de energie: Consumatorii casnici vor trebui să comunice indexul / Ofertele trebuie să arate din ce este compus prețul
Cum se circulă pe liniile principale de cale ferată și cât au scăzut vitezele față de anii 80' și 90'
VIDEO Watchkeeper X - Drona militară din Armata Britanică ce ar putea ajunge să fie produsă în România pentru Armata Română
Moldovean, culegător de crabi în Marea Barents: Anul trecut, din cauza pandemiei în loc de 4-5 săptămâni am stat 7 luni pe mare / În martie 2020 au fost -40 de grade. Normalul e de -20 sau -30 de grade
oricum e presedinte de vreo 20 de ani... ales democratic mai mult ca sigur
La fel ca si celalalt licurici, avocatul poporului?
Mai mult ca sigur ca exista o asemenea prevedere in contractul lui.
Daca cineva ar avea puterea sa verifice listele cu service-urile agreate de catre fiecare societate de asigurari, precum si tarifele enorme pe care se lucreaza (altfel nu e loc de spaga) ar iesi la lumina adevarata problema din domeniul asigurarilor - SPAGA / PARANDARATUL.
Daca ai un service si vrei sa lucrezi cu o societate de asigurari, spaga se duce catre 15-20% din rulajul cu ei.
Asta ar fi trebuit sa faca ASF-ul!
De asemenea un sofer care ajunge pe malus maxim, schimband masina pleaca din nou de la zero. Sunt nenumarate cazuri de soferi cu dare de mana care folosesc aceasta "portita".
Asa ca sistemul nu se aplica cum a fost gandit, exceptand putinele cazuri, a celor "mai catolici decat papa".
Asigurarea RCA trebuie sa fie divizata:
- o parte pe sofer cu istoricul aferent si
- o parte pe masina care nu prea mai are nevoie de istoric, ci doar de clasa de risc.
Am avea 4 cazuri de baza:
1. RCA ieftin <<< Sofer cu istoric bun + Masina cu risc mic (raport greutate/putere mic)
2. RCA mediu <<< Sofer cu istoric bun + Masina cu risc mare (raport greutate/putere mare)
3. RCA scump <<< Sofer cu istoric prost + Masina cu risc mic (raport greutate/putere mic)
2. RCA foarte scump <<<Sofer cu istoric prost + Masina cu risc mare (raport greutate/putere mare).
O firma de transport ar vedea in functie de RCA-ul personal ce profiluri de soferi va angaja si deci ar putea influenta costul asigurarii.
Sa nu omitem faptul ca service-urile in complicitate cu firmele de asigurari umfla foarte mult preturile lucrarilor si banii suplimentari se impart intre patronii de la service si agentii de la asigurari.
Si asa ajungem sa platim, doar niste statistici, care nu au nici un suport real.
Daca RCA s-ar baza pe istoricul real al "bizonilor", nu i-ar mai asigura nimeni pe bani putini si numarul lor ar scadea prin "selectie naturala".
Si implicit si daunalitatea. Si deci si RCA-ul tuturor.