- In anul 2015, cheltuielile cu cercetarea aplicativa au reprezentat 50,0% din cheltuielile totale pentru activitatea de cercetare-dezvoltare.
- Cheltuielile cu cercetarea fundamentala au inregistrat o scadere de 5,3 puncte procentuale in cheltuielile totale destinate activitatii de cercetare-dezvoltare, comparativ cu anul 2014, respectiv de la 35,3% la 30,0%.
- Cheltuielile cu dezvoltarea experimentala au scazut cu 0,7 puncte procentuale de la 20,7% la 20,0%.
- Dupa sursele de finantare ale cheltuielilor totale de cercetare-dezvoltare, in anul 2015, fondurile publice au avut cea mai ridicata pondere, respectiv 41,7%, urmate de sursele de la companii, respectiv 37,3%.
- Din fondurile publice cele mai mari sume au primit unitatile din sectorul guvernamental (61,2%), urmate de unitatile din sectorul invatamant superior (23,9%).
- Sursele de finantare pentru activitatea de cercetare-dezvoltare din strainatate au fost orientate in cea mai mare parte catre unitatile din sectorul mediului de afaceri (37,9%), sectorul guvernamental (32,8%) si sectorul invatamant superior (29,0%).
- Intensitatea cercetarii (calculata ca raport intre cheltuielile totale de cercetare-dezvoltare si produsul intern brut) in anul 20153, a crescut cu 0,10 puncte procentuale fata de nivelul anului 2014.
- Pe categorii de ocupatii, in anul 2015, ponderea cea mai mare a salariatilor din activitatea de cercetare-dezvoltare a fost reprezentata de cercetatori 62,7% din total, respectiv 27.253 salariati, in scadere cu 282 salariati, comparativ cu anul 2014. Ponderea categoriei -tehnicieni si asimilatiIn anul 2015, cheltuielile de cercetare- dezvoltare au reprezentat 0,49% din PIB1, din care pentru sectorul public 0,27% si pentru sectorul privat 0,22%.
INS: Romania a cheltuit anul trecut 3,4 miliarde de lei pentru cercetare-dezvoltare

Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
FOTOGALERIE Lacul Plumbuita din Sectorul 2 este sufocat de gunoaie / Cum se plimbă locuitorii din Colentina într-un parc plin de deșeuri
Pana atunci poti sa tot astepti si sa te lamentezi
In ultimii 10 ani, in ciuda crizelor si a saraciei, UEFISCDI a impartit peste 5 miliarde de EURO.
Adica mai mult decat a costat acceleratorul LHC de la CERN, sau decat telescopul Hubble!
Cu ce ne-am ales de banii astia? Ei bine, cu niste articole ISI, pentru ca noi nu ne compromitem cu o amarata de cercetare aplicativa, care se incheie cu un produs, un brevet, un prototip. Noi facem "cercetare de excelenta", care se incheie cu niste articole jalnice.
De aia ar trebui desfiintat UEFICDI si desceantralizata urgent finantarea cercetarii.