Ministrul Finantelor, Anca Dragu, a anuntat miercuri ca se analizeaza posibilitatea suplimentarii sumelor pentru Programul "Prima Casa" pentru sfarsitul anului si a precizat ca este surprinsa de cererea mare din acest an. "Pentru sfarsitul acestui an, intr-adevar exista cerere. Analizam acum in ce masura este o cerere reala", a spus Dragu, potrivit Agerpres.

"Practic, acum suntem la nivelul de anul trecut cu sumele pentru Programul 'Prima Casa'. Sincera sa fiu, nu ma asteptam sa fie cerere suplimentara in 2016 fata de 2015. In 2015 am avut 200 de milioane nefolosite. Aceasta cerere foarte mare pe 2016 ne surprinde pe toti participantii la piata. Analizam in ce masura e posibil si fezabil sa avem o suplimentare acum iar pentru 2017 si anii urmatori sumele vor fi disponibile", a mai spus Dragu.

Ea a adaugat ca strategia pe cinci ani referitoare la evolutia Programului "Prima Casa" va fi aprobata in saptamanile viitoare in Guvern printr-un memorandum.

"Si pentru 'Prima Casa' am constatat ca e nevoie de predictibilitate. Am vazut evolutia cererilor, au fost varfuri in anumite luni, corelate cu anumite evenimente. De aceea, am propus o strategie pe cinci ani astfel incat atat persoanele fizice, cat si constructorii sau cei care detin locuinte si vor sa le vanda sa-si poata face un proiect pe mai mult de un an", a explicat Anca Dragu.