Darea in plata si legea conversiei creditelor in CHF nu au efecte chiar atat de puternice (presedinte de banca)
Reamintim ca in aceasta primavara, reprezenttantii sistemului bancar, in frunte cu Banca Centrala, au avertizat ca in forma lor initiala, conversia la curs istoric si darea in plata ar produce riscuri sistemice majore care daca s-ar materializa, ar duce la prabusirea a cel putin doua banci.

Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
FOTOGALERIE Lacul Plumbuita din Sectorul 2 este sufocat de gunoaie / Cum se plimbă locuitorii din Colentina într-un parc plin de deșeuri
2. Recenta lege cashback prin care statul a obligat din nou privatii sa foloseasca datoriile bancilor ca bani, lege ce a mai dat bancilor inca un miliard de Euro de data aceasta anual.
Pai cand statul abuziv roman ia din buzunarul firavului mediu privat si baga in buzunarul bancii un miliard si jumatate de euro ANUAL si ABUZIV, normal ca nu se mai simte impactul darii in plata.
Dar o problema a creat alta problema: statul oricand doreste in Romania baga mana in buzunarul privatului ca la masa in buzunar. Deci daca investesti in Romania risti foarte mult si morala: NU INVESTI IN ACEST COLT DE IAD! Mediul de afaceri in tara asta este execrabil: securisti cu afacerile lor protejate, inspectori-mafioti care cer taxa de protectie, justitia dureaza pana la 10 ani si poate fi cumparata si cireasa de pe tort statul care baga mana in buzunarul tau ca in buzunarul masii!
Sincer, n-am inteles nimic. Cred ca faci confuzii grave. Legea nu obliga comerciantii sa ofere cash, ci doar le permite, daca ei vor s-o faca au aceasta posibilitate.
Si nu e vorba de nici un fel de datorii ale bancilor, despre ce datorii vorbesti ? E vorba de proprii bani ai clientilor detinatori de carduri. Ei au posibilitatea sa retraga bani de la comerciantii care le permit, asa cum extrag bani de la ATM. E vorba de banii lor, nu inteleg despre ce datorii vorbesti.
E o lege care practic impinge inainte dezvoltarea serviciilor financiare si folosirea platii cu cardul.
Ma refer la instalarea obligatorie a POS-urilor. POS-urile au un pret care trebuie amortizat. De aceea pe langa comisioanele cerute comerciantului care sunt astronomice (2-3%) banca va cere si un comision fix de 30-50 Lei pe luna.
Sa pierzi 2-3000 lei pe an ca mic agent economic e o tragedie. Cu banii astia puteai plati taxa de protectie un an intreg la inspectori-taxatori de protectie-mafioti.
Legea nu impinge nimic, este un abuz de la A la Z! Daca eu, dupa ce bag banii mei in c%%tul asta de tara vreau sa nu am incredere in banca si sa nu accept intrumentele ei de plata (carduri si POS-uri) e dreptul meu. Statul ma poate obliga sa primesc banii lui, nu banii virtuali ai bancii!
Imi pare rau dar s-ar putea scrie o carte despre prostiile in comunicare pe care le-au facut bancile din Romania. Si cica acolo lucreaza oameni foarte calificati. Poate or fi calificati fiecare in ungherul lui.