Cea mai redusa pondere a txelor in PIB a inregistrat Irlanda (24,4%), in timp ce Bulgaria a fost putin peste Romania (29%).
Cele mai mari ponderi ale taxelor in PIB, in anul 2015, au avut: Franta (47,9%), Danemarca (47,6%), Belgia (47,5%), Austria (44,4%), Suedia (44,2%).
Media Uniunii Europene a fost de 40% - ponderea taxelor in PIB, in anu 2015, potrivit datelor Eurostat.
Revenind la Romania, in anul 2015 ponderea taxelor in PIB a crescut fata de anul 2014, cand se inregistrase un procentaj de 27,5%.

Prin aceste 2 masuri bancile au primit un abonament suplimentar de la mediul privat de aproximativ 1.5 miliarde de euro anual!
N-ar fi o surpriza daca este un cutremur de exemplu ca societatile comerciale sa fie obligate sa dea in folosinta imobilele lor pentru refugiati.
Sau daca vine un varf de plata Statul sa se serveasca direct din contul privatului !
Adauga la atitudinea asta de privat- sclav al statului si mafia securisto-comunista care te poate concura in ciuda reguluilor, inspectorii-mafioti care cer taxe de protectie si aveti asa o imagine a "mediului de afaceri"in Romania.
Si acum sincer, mi se pare mare acest 28%!
Nu merge nimic, pentru ca e ruinat de mafie, de stat, singura alternativa e fuga din tara. E o tara moarta! Din 20 de milioane de oameni scoatem PIB ca Ungaria sau Bulgaria! Mafia ne-a adus in genunchi!