Dupa o perioada in care pareau ca o lasa mai moale cu operatiunile de control din zonele cu risc ridicat (marile depozite engros, unele multinationale intens mediatizate in primavara s.a.), Directia Generala Antifrauda Fiscala anunta ca va efectua in intervalul 30.11 - 04.12.2016 o actiune operativa de control la nivel national. "Este inceputul unei serii de verificari ce se vor desfasura pe intreg parcursul lunii decembrie, ca urmare a intensificarii anumitor activitati economice specifice care prezinta riscuri in ceea ce priveste manifestarea unor fenomene circumscrise fraudelor fiscale si vamale, cu ocazia sarbatorilor de iarna", spun oficialii ANAF.

HotNews.roFoto: Hotnews

Inspectorii antifrauda vor urmari cu precadere fluxurile de bunuri provenite din achizitii intracomunitare sau din import, in vederea identificarii riscurilor determinate de comportamentul fiscal al destinatarilor inscrisi in documentele de transport, de provenienta si in documentele vamale.

Activitatile de monitorizare si de analiza de risc au fost deja demarate, urmand ca informatiile obtinute sa fie valorificate pe parcursul acestor actiuni operative.

De asemenea, in programarea actiunilor s-a tinut cont de constatarile obtinute in operatiunile "Cristal" si "Helios". O atentie deosebita se va acorda centrelor comerciale si zonelor cu risc fiscal semnificativ in care s-au constatat cele mai multe abateri.