Proportia barbatilor care folosesc sau au folosit vreodata internetul este putin mai mare decat cea a femeilor: 72,2% fata de 67,2%, se arata intr-un comunicat transmis luni de Institutul National de Statistica (INS). Conectarea la internet a fost cea mai raspandita in Capitala (unde 4 din 5 familii au acces la internet de acasa), urmata la mare distanta de regiunile Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru si Sud-Est. Cele mai mici ponderi ale gospodariilor cu conectare la internet, sunt inregistrate de regiunile Sud-Muntenia (58,0%) si Nord-Est (57,1%), mai arata INS

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce mai spune INS despre consumul de net al romanilor:

  • 65,0% dintre familiile din Romania au avut, in anul 2016, acces la reteaua de internet de acasa, 65,4% dintre acestea fiind localizate in mediul urban.
  • 69,7% dintre persoanele cu varste cuprinse intre 16-74 ani au folosit internetul in 2016.
  • Fata de anul 2015, ponderea utilizatorilor de internet cu varste cuprinse intre 16 - 74 ani a crescut cu 1,2 puncte procentuale, numarul acestora ajungand la 10,6 milioane de persoane.
  • Potrivit rezultatelor anchetei privind accesul populatiei la tehnologia informatiilor si comunicatiilor in gospodarii, in anul 2016, aproape doua din trei gospodarii din Romania (65,0%) au acces la reteaua de internet de acasa. Fata de anul 2015, ponderea gospodariilor cu acces la internet a crescut cu 4 puncte procentuale.
  • Conectarea la internet a fost mai raspandita in cadrul familiilor din regiunea Bucuresti-Ilfov (peste 4 din 5 gospodarii aveau acces la internet de acasa), urmata la mare distanta de regiunile Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru si Sud-Est. Cele mai mici ponderi ale gospodariilor cu conectare la internet, sunt inregistrate de regiunile Sud-Muntenia (58,0%) si Nord-Est (57,1%).

  • Tipurile de conexiune folosite la accesarea internetului de acasa sunt in proportie de 86,8% conexiunile broadband fixe (conexiunile de banda larga fixe), urmate la mare distanta de conexiunile broadband mobile (43,2%) si de conexiunile narrowband (10,3%).
  • Din totalul persoanelor cu varsta cuprinsa intre 16 si 74 ani, proportia celor care au folosit vreodata internetul a fost de 69,7%, din care 85,3% in ultimele 3 luni. Dintre utilizatorii curenti, 71,3% folosesc internetul cu frecventa zilnica sau aproape zilnica.
  • Proportia barbatilor care folosesc sau au folosit vreodata internetul este putin mai mare decat cea a femeilor: 72,2% fata de 67,2%.
  • Ponderile persoanelor care utilizeaza internetul au un trend descendent la o analiza pe grupe de varsta, in sensul ca majoritatea persoanelor din grupa de varsta 16-34 ani (91,9%) folosesc internetul, iar procentul scade cu inaintarea in varsta. Ponderea persoanelor cu varsta cuprinsa intre 55 si 74 ani a ajuns la doar 38,4%.