Romania va incheia un acord de imprumut de 60 de milioane de euro cu BIRD, pentru finantarea Proiectului "Imbunatatirea serviciilor judiciare"

de CP     HotNews.ro
Joi, 8 decembrie 2016, 19:42 Economie | Finanţe & Bănci

Romania va incheia cu Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD) un Acord de imprumut in valoare de 60 milioane euro, destinat sprijinirii Proiectului "Imbunatatirea serviciilor judiciare", potrivit unui memorandum aprobat joi de Guvern.

Imprumutul este destinat imbunatatirii functionarii instantelor si a institutiilor aflate in subordinea Ministerului Justitiei precum si a infrastructurii IT la nivel national, se arata intr-un comunicat al Guvernului. imbunatatirii activitatii Oficiului National al Registrului Comertului (hardware si sistem de arhivare electronica), imbunatatirii activitatii parchetelor si a infrastructurii informatice la nivelul Ministerului Public.   Toate aceste activitati sunt incluse in Planul de actiune pentru implementarea strategiei pentru dezvoltarea sistemului judiciar 2016-2020.

Costul total estimat al proiectului este de 65 milioane euro, din care 60 milioane euro din imprumutul acordat de BIRD si 5 milioane euro contributia partii romane, prin bugetul Ministerului Justitiei. Proiectul este prevazut a se implementa in 6 ani, Ministerul Justitiei fiind desemnat ca agentie de implementare.

Imprumutul este acordat pe o perioada de 10 ani, din care 6 ani perioada de gratie, la o dobanda egala cu rata EURIBOR la sase luni, plus marja variabila.

Dupa semnarea de catre parti, Acordul de imprumut va fi supus ratificarii, conform legislatiei romane in vigoare.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Ce-am pierdut? Fericirea. Cantările unei lumi dispărute vin de la formația Trei Parale. Vezi partea a doua și țitera

Am pierdut totul, Fericirea, mai ales. Cred cei de la "Trei parale". O spun ei, cei care sunt în preajma fericirii mereu. Ce-ți trebuie altceva mai mult decât să știi să cânți, de la țițeră la fluier. Să culegi cântece de la țărani. Cu care te împrietenești, fluierând, culegând mere, cosind fân. Poate doar să ai chef, la nunți și botezuri. VIDEOinterviu cu formația Trei Parale.

1108 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri