Deutsche Bank a ajuns la un acord final cu Departamentul de Justitie al SUA in privinta modului cum a operat instrumente financiare ipotecare inainte de 2008, rezolvand astfel unul dintre cele mai mari riscuri legale, noteazaBloomberg.

Deutsche BankFoto: Hotnews

Banca a agreat sa plateasca 7,2 miliarde de dolari si a admis ca a indus in eroare investitorii, a anuntat marti Departamentul de Justitie.

Gigantul financiar va plati o amenda de 3,1 mld. dolari si va oferi ajutoare de 4,1 mld. dolari proprietarilor de case afectati.

"Rezolutia o declara pe Deutsche Bank responsabila pentru conduita ileagala si practicile de imprumut iresponsabile care au produs pagube serioase si de durata investitorilor si societatii americane", a spus procurorul general al SUA, Loretta Lynch.

"Deutsche Bank nu doar a indus in eroare investitorii: a contribuit direct la o criza financiara internationala", a adaugat ea.

Acordul final la care s-a ajuns pune capat unui proces de negociere ca a trimis in actiunile bancii la un minim record in septembrie, cand Deutsche Bank a anuntat ca cifra initiala avansata de Departamentul de Justitie este de 14 mld. dolari.