Comisiile de buget din Parlament vor discuta marti forma finala a Raportului privind verificarea conditiilor in care s-au realizatcele doua rectificari bugetare din toamna trecuta, dupa ce luni membrii comisiilor au primit cate un draft al Raportului, pe marginea caruia sa se discute marti. "Maine ar trebui sa ne intalnim sa discutam si sa votam acest Raport, cu observatiile pe care membrii Comisiilor doresc sa le faca. Raportul raspunde la cele 17 intrebari care au fost transmise pe adresa Comisiilor reunite", a spus seful Comisiei de Buget din Camera Deputatilor, Leonardo Badea.

Leonardo Badea, seful Comisie de Buget din Camera DeputatilotFoto: cdep.ro

Reamintim ca ancheta a demarat dupa ce seful PSD, Liviu Dragnea, a sustinut ca s-a descoperit o gaura de 10 miliarde la Buget, ulterior revenind asupra declaratiei si spunand ca nu a fost o gaura propriu-zisa ci ca e vorba de "neincasari" la Buget.

Citeste aici ce i-au raspuns lui Dragnea fostul ministru al Finantelor, Anca Dragu, dar si fostul premier Ciolos.

Comisiile de buget din Camera si din Senat au efectuat o anchetă prin care au fost verificate condițiile în care s-a realizat rectificarea bugetului de stat și a bugetului asigurărilor sociale de stat din august și noiembrie 2016 de Guvernul Ciolos.

Vicepreşedintele Curţii de Conturi Vasile Cosmin Nicula declarase miercurea trecuta că din datele primite atât prima, cât şi ultima rectificare bugetară făcută de Guvernul Cioloş trebuia să fie negativă, afirmând că reprezentanţii Curţii sunt încă în control la MFP şi la direcţiile regionale. ''Din datele pe care noi le-am primit de la Ministerul de Finanţe, respectiv prognoza veniturilor sau programarea veniturilor din bugetul pe 2016 şi realizatul pe care l-au avut atât în prima parte a anului la prima rectificare bugetară, cât şi la a doua rectificare bugetară, datele pe care noi le avem şi pe care le-am prelucrat spuneau foarte clar că Guvernul trebuia să facă o rectificare bugetară negativă atât pentru cea din iulie, cât şi pentru cea din noiembrie, datorită estimărilor optimiste să folosesc un termen corect atât a veniturilor, cât şi a cheltuielilor totale'', a afirmat vicepreşedintele Curţii de Conturi Vasile Cosmin Nicula la finalul şedinţei comisiilor reunite de Buget, unde a fost audiat.

Sorin Nicula a precizat că nu se poate vorbi despre date false care au stat la baza rectificărilor bugetare făcute de Guvernul Cioloş.

''Nu cred că putem vorbim de date false. Noi am făcut o analiză şi la nivelul principalilor ordonatori de credite. Ne-am axat doar pe cele 15 întrebări care ne-au fost adresate de către Camera Deputaţilor'', a spus acesta.