Bancile britanice nu vor putea pastra accesul pe piata Uniunii Europene dupa Brexit prin intermediul companiilor paravan, ci doar prin inregistrarea integrala a operatiunilor in blocul comunitar, a avertizat Sabine Lautenschlaeger, membra a board-ului executiv al Bancii Centrale Europene (BCE), transmite Bloomberg, citat de News.ro.

"Nu ma astept ca BCE sa emita licente pentru companii paravan. In mod sigur nu voi accepta ca bancile sa isi inregistreze integral expunerile in zona euro, in timp ce sistemele de management al riscurilor si de control intern sa fie in afara uniunii monetare", a afirmat Lautenschlaeger intr-un discurs sustinut la London School of Economics.

Remarcile ei ofera noi informatii despre pozitia BCE fata de aplicarea reglementarilor dupa iesirea Marii Britanii din UE.

Lautenschlaeger a spus ca bancile britanice vor pierde drepturile de pasaport in cazul unui Brexit dur, in urma caruia Mrea Britanie se va retrage de pe piata unica a bunurilor si serviciilor.

Lautenschlager a mai spus ca cea mai presanta problema pentru bancile britanice este asigurarea accesului pe piata europeana si ca o parte dintre institutiile financiare au inceput deja sa se pregateasca.