Informatia legata de nationalizarea pensiilor private nu are niciun temei, nicio ratiune politica si economica, a declarat ministrul finantelor, Viorel Stefan, la inceputul sedintei de Guvern de miercuri. Ministrul finantelor a mai precizat ca nu are indicii legate de intentia cuiva de a nationaliza Pilonul II de pensii.

Viorel StefanFoto: Agerpres

Ministrul a mai spus Pilonul II ca este o schema de succes, care in fiecare an se consolideaza, iar administratorii de fond realizeaza un randament foarte bun, datorita cresterii numarului de contributori, care se apropie de 7 milioane.

"Aceasta informatie nu are niciun temei, de niciun fel. Nicio ratiune politica, economica, financiara, bugetara nu ar putea sa determine o astfel de decizie de-a dreptul aberanta in legatura cu functionarea Pilonului II de pensii", a spus Viorel Stefan.

Potrivit acestuia, in urma cresterii numarului de contributori, fondul va incasa un plus de peste 1,3 - 1,4 miliarde de lei, ceea ce este un indiciu ca acesta functioneaza bine.

"Am promisiunea din partea ASF ca va avea consultari in cursul zilei de astazi cu administratorii de Fond pentru a clarifica si inchide definitiv acest subiect", a mai afirmat ministrul.