Consultant fiscal din Big4: Pana acum 6 luni aveam un dialog cu Guvernul- ne mai intelegeam, ne mai certam, dar exista un dialog! Dar ceea ce se petrece de 6 luni incoace nu am mai vazut in ultimii 10 ani!
"Asistam la o revolutie fiscala. In Europa nu exista nicaieri un asemenea impozit. Eu suspectez ca nici macar nu se va ajunge la la simulari, intrucat acest impozit incalca cateva directive europene. O asemenea simulare putea fi facuta in cateva zile si imi scapa motivul pentru care aceasta simulare nu a fost facuta inainte ca propunerea sa fie facuta publica", a mai spus Milcev.
Uitati-va la primele 10 companii romanesti dupa cifra de afaceri si aplicati un procent de impunere!, a mai precizat Milcev. "Veti vedea ca unii vor fi pe pierdere cronica, altii raman cu putin profit! Nu cred ca trebuie reinventat sistemul, ci intarite regulile care exista!", mai spune consultantul.
"Va dau un exemplu: lunar, ANAF anunta cat declara contribuabilii si cat colecteaza ANAF. Dincolo de evaziunea fiscala. ANAF colecteaza sub 80% din banii declarati, potrivit propriilor statistici. Repet, inafara evaziunii fiscale care evident nu intra la colectare. Peste 20 % din banii DECLARATI nu se colecteaza! Bulgarii sunt mult mai buni decat noi. Ca sa nu discutam despre nordici, care sunt la 97-99%! Daca am fi colectat acei bani, nu am mai avea probleme cu deficitul bugetar", spune Alex Milcev.
Totusi, acesta subliniaza ca sistemul fiscal din Romania "nu este prost".
"Eu nu cred ca avem un sistem fiscal prost. Chiar nu este complicat, in ciuda discutiilor despre sute de taxe care sugruma contribuabilul si asa mai departe. Nu ati vazut ce se intampla in alte tari. Noi chiar nu avem un sistem sofisticat, nu sunt foarte multe exceptii si nu este complicat, chiar este relativ stabil, cel putin in ultimii 10 ani de cand am intrat in UE. E mult mai stabil decat inainte. Impozitul pe profit se schimba si de doua ori pe an. Nu cred ca trebuie umblat la sistem, sa facem alte reguli. Trebuie intarite regulile care exista. Asa e in toata lumea", a aratat oficialul EY.

Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 de hectare, dotat cu teren de hochei, tunele spre Marea Neagră și podgorii VIDEO
Ultimele ore la Casa Albă: Trump l-a grațiat pe fostul său consilier Steve Bannon, acuzat de fraudă- UPDATE
Ursula von der Leyen: După patru ani lungi, Europa are un prieten la Casa Albă
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte / Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele VIDEO
Imaginea de moment a luptei pentru putere în PNL: Liberalii caută un succesor pentru Orban, dar nu vor un blitzkrieg / Un nume, totuși, este vehiculat
Fiscalitatea propriu-zisă e una (iar cea românească arată bine pe hârtie) în timp ce parafiscalitatea (mulțimea de obligații legale care generează costuri suplimentare pentru firmă) e cu totul altceva. Dar dacă n-ai o firmă, n-ai de unde să știi.
O firma de servicii IT unde 80-90% e adaos ar plati probabil mai putin, o firma de distributie de marfa, unde adaosul total e de citeva procente ar falimenta. Pina si TVA-ul e pe valoarea adaugata nu pe valoarea totala. La un produs care de la materie prima pina la produsul final ar fi un lant de 10-20 de intermediari ajungi la o taxa suplimentara de 25-30%.
Am serioase dubii ca ai o firma in vest si nu pricepi chestiuni din astea de ABC-ul fiscalitatii. Oare toti specialistii, de la BNR la ambasada SUA, de la Oameni de afaceri la consultantii finscali nu pricep binefacerile aberatiei asteia, daor tu si cu firma ta din vest le pricepi?
Omul pune boii inaintea carutei si spune asa:
1) statul sa colecteze mai intai ceea ce raporteaza. Adica sa depaseasca reflexele comuniste iar pt asta trebuie demis seful ANAF, protejat de Dragnea, care la randul lui isi asigura probabil protectia pt TelDrum si alte afaceri proprii.
2) statul sa faca o simulare mai intai, iar deciziile sa se ia in baza acelei simulari. prea complicat?