Analiza HotNews.ro

Clientii platesc greselile de raportare ale bancilor la Biroul de Credit

de Anne-Marie Blajan     HotNews.ro
Luni, 14 ianuarie 2008, 17:03 Economie | Finanţe & Bănci


Bancile sustin ca greselile de raportare in Biroul de Credit nu exista sau sunt extrem de rare, intrucat raportarea se face automat, prin sistemul informatic. Pe de alta parte, multi dintre clientii acestora sunt nemultumiti ca o raportare gresita i-a condamnat la imposibilitatea de a mai obtine un credit timp de cinci ani. Exista posibilitatea de a solicita bancii stergerea raportarii, dar sansele sunt reduse, argumentele trebuie sa fie puternice, iar o batalie cu banca, pentru clarificarea situatiei, pare descurajanta.

Update: Reprezentantii BRD arata ca, potrivit contractelor aflate in vigoare la aceasta data, clientii sunt informati despre schimbarea cuantumului comisioanelor si a dobanzii "prin afisarile facute de banca in unitatile proprii, pe site-ul propriu de internet si prin intermediul extraselor de cont".

Daca un client al bancii considera ca inregistrarile din raportul de credit nu sunt conforme cu realitatea, acesta "trebuie sa se adreseze unitatii de unde a contractat creditul, unde va depune o solicitare. Solicitarea clientului este analizata, sunt comparate inregistrarile din baza de date a Biroului de Credit cu situatia contului existenta in aplicatiile interne ale bancii si, daca se constata ca aceasta este fondata, se procedeaza la corectarea sau stergerea informatiilor raportate la Biroul de Credit", au precizat reprezentantii institutiei bancare.

Informatii pe scurt:

- Bancile spun ca raportarea la Biroul de Credit se face automat, iar anularea acesteia este o exceptie, in cazuri cu totul speciale
- Clientii care cred ca drepturile lor au fost incalcate de institutiile bancare pot depune o sesizare la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului, care poate aplica amenzi intre 1.000 si 30.000 de lei
- Uniunea Europeana lucreaza la Directiva care prevede si protectia drepturilor consumatorilor, clienti ai bancilor

"Am incercat sa obtin un credit si mi-a fost extrem de greu, intrucat o banca m-a raportat gresit la Biroul de Credit. Am fost la banca respectiva si am cerut o adresa in care sa arate ca nu am datorii fata de ea, pentru a-mi servi la dosarul de credit. Am mers la trei banci si, in final, una a acceptat sa-mi ia dosarul spre analiza. La celelalte doua, dupa verificarea in Biroul de Credit, mi s-a spus clar ca nu am sanse sa obtin imprumutul. Dupa o indelungata analiza a dosarului, si ce-a de-a treia banca a refuzat sa-mi acorde creditul. Mi-am spus apoi ca trebuie sa incerc la banca ce mi-a facut boroboata. Aceasta m-a trecut prin furcile caudine, fara sa admita ca a fost o gresela de raportare. Intr-un final, creditul mi-a fost aprobat, dar asta cred ca s-a intamplat tocmai pentru ca s-au lamurit ei ca fusese greseala lor", povesteste Anca Marinescu din Bucuresti.

Cum raporteaza bancile Biroului de Credit?

Cazul acesteia nu este singular, multi clienti ai bancilor au descoperit, in momentul in care au vrut sa faca un imprumut, ca figureaza in Biroul de Credit. O raportare gresita, sunt ei convinsi. Atunci apare legitim intrebarea cum se face tehnic raportarea, daca este o greseala umana sau nu. La solicitarea HotNews.ro, reprezentantii BCR, OTP, Alpha Bank, Unicredit si CEC au aratat ca raportarile se fac zilnic, automat, prin sistemul informatic, in ce-a de-a 31-a zi de restanta, si se raporteaza doar suma restanta, cuantumul ratelor restante.

Bancile sustin ca, fiind o procedura informatizata, erorile sunt foarte rare. "Biroul de Credit prevede proceduri stricte de verificare a informatiilor raportate, pentru a evita erori. In cazul unor situatii nefericite in care au existat totusi erori, la propria initiativa sau la solicitarea clientului, informatiile eronat raportate au fost rapid corectate si s-a eliberat clientului document justificativ", a declarat pentru HotNews.ro Ion Stan, director operatiuni Alpha Bank Romania.

Stan a subliniat totusi ca  numarul acestor situatii inregistrat in cei 3 ani de functionare a Biroului de Credit este "foarte mic, comparativ cu numarul raportarilor".

Reprezentantii Unicredit au aratat ca, in cazul unei raportari gresite, "procedura presupune modificarea datelor in sistemul informatic al bancii. Daca exista o eroare de transmisie, se ia legatura cu persoanele de contact de la Biroul de Credite, iar modificarile se vor face pe serverul Biroului de Credite".

Cum poti fi sters din evidenta Biroului de Credit?

Cu nervi tari si rabdare, cu argumente solide, restantierii pot solicita bancii care i-a raportat stergerea din evidentele Biroului de Credit. Procedura este urmatoarea: se face o solicitare la banca, aceasta este supusa analizei si institutia financiara decide daca argumentele sunt suficient de solide - documentele doveditoare - pentru a da castig de cauza clientului.

"Sunt cazuri exceptionale, persoane care au plecat din tara temporar si nu si-au achitat rata sau care au fost spitalizate, sunt cazuri de forta majora pe care nu vrem sa le prezentam ca regula", au spus reprezentantii BCR.

De altfel, bancile au evitat sa comunice numarul solicitarilor solutionate, subliniind faptul ca ele sunt fie "cazuri izolate", sau ca "numarul este nesemnificativ in raport cu numarul cazurilor raportate".

Alpha Bank a fost singura care a aratat transparenta in acest caz. "Au existat 27 de corectii in ultimii trei ani, ca urmare a solicitarilor explicite ale clientilor", a spus Ion Stan, directorul de operatiuni al institutiei bancare.

Serban Epure, directorul general al Biroului de Credite, a declarat pentru Hotnews.ro ca, in prezent, Biroul de Credite lucreaza cu 28 de banci, 7 societati de credit de consum, 2 societati de leasing si una de asigurari. El nu a putut preciza care este numarul corectiilor facute de banci, intrucat ele nu solicita stergerea sau modificarea datelor. "Ele executa aceasta operatiune electronic, la fel cum au transmis datele respective, atunci cand considera ca datele trebuie modificate, fara sa ne ceara permisiunea", a precizat Epure.

Neatentia clientului se plateste, spun bancile

"Am avut deschis un cont, pentru o ocazie punctuala, pe care nu l-am mai folosit. Am si uitat de el si am descoperit, dupa ani de zile, ca sunt raportat in Biroul de Credit intrucat se adunasera comisioanele neplatite si au ajuns la o suma mai mare de 10 lei, prin urmare am fost introdus in evidentele Biroului de catre banca", relateaza Dana Negru.

Intr-o situatie similara se afla si Octavian Cojocaru. El a vrut sa faca un credit imobiliar, dar a descoperit ca figureaza in Biroul de Credit. Cauza? "S-a modificat comisionul, eu n-am stiut, evident ca nu am platit si astfel s-au adunat sumele si banca m-a raportat pentru restanta", povesteste acesta.

Bancile sustin ca in aceste cazuri este vina clientilor. "Clientul are obligatia sa se intereseze de schimbari ale dobanzii, ale comisioanelor, se poate informa de pe avizierul din banca", au spus reprezentantii BCR. Si asta desi, in momentul contractarii unui credit, clientul este obligat sa furnizeze toate datele sale de contact - de la email pana la numarul de telefon mobil.

La CEC schimbarile sunt afisate la ghiseu, iar clientii primesc un nou grafic de rambursare in care sunt evidentiate noile dobanzi si comisioane. Toate bancile au afisate aceste noi comisioane, insa unele institutii financiare folosesc si mijloace directe de informare a clientilor.

"Clientii nostri primesc notificari scrise prin care sunt anuntati de modificarile pe care banca le va efectua, daca acestea sunt posibile din punct de vedere contractual. Clientii au la dispozitie 10 zile calendaristice de la data primirii notificarii pentru a anunta banca in cazul in care prefera sa inchida creditul", au precizat reprezentantii Unicredit, in timp ce reprezentantul Alpha Bank a aratat ca "in functie de modificarea respectiva, de data intrarii in vigoare a acesteia, comunicarea se realizeaza prin scrisoare recomandata, extras transmis la domiciliu sau prin chitanta eliberata la plata unei rate".

Clientii care considera ca nu au primit informatii necesare si suficiente de la banca au posibilitatea sa faca o reclamatie la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC), dar argumentele trebuie si de aceasta data sa fie solide. In momentul in care semnezi contractul la banca trebuie sa fii foarte atent, intrucat acolo exista raspunsul pentru multe din problemele care apar ulterior, considera seful ANPC, Dan Vlaicu.

"Este nevoie de o educare a consumatorului. El trebuie invatat sa studieze bine contractul inainte de a-l semna, intrucat acolo sunt stipulate comisioanele, dobanda. Contractul trebuie pus la dispozitia clientului pentru consultare, pentru a-l studia cateva zile, banca este obligata sa faca asta. In general, ti se pune in fata, reusesti doar sa-l parcurgi in graba si apoi il semnezi, aici este problema", a declarat Vlaicu pentru Hotnews.ro.

"Bineinteles ca punem la dispozitie contractul, clientii il pot lua acasa, sa-l studieze inainte de a-l semna si primi o copie", au raspuns intrebarii Hotnews.ro reprezentantii BCR. Numai ca rezultatul este practic acelasi ca si in cazul in care nu i-ai cerceta cu atentie prevederile. Pentru ca banca nu face modificari intr-un contract standard, precum cel de credit, au spus reprezentantii BCR.

"Ce ar fi daca am aduce modificari la solicitarea fiecarui client care nu este de acord cu o prevedere din contract", au intrebat acestia. Prin urmare, poti studia in voie contractul de credit, urmand sa iei decizia de a merge mai departe daca iti convin prevederile, sau sa renunti. Cum, in general, clientii solicita credite de care au nevoie in acel moment, se vad nevoiti sa accepte conditiile bancii.

Bancile pot fi amendate de Protectia Consumatorului

ANPC poate da amenzi institutiilor financiare, in urma cercetarii unor reclarmatii facute de clienti, in baza OG21/1992 privind protectia consumatorului si a Legii 363/2007. Cuantumul lor este intre 1.000 si 30.000 de lei:
- Pentru informare incompleta - amenda de la 1.000 la 3.000 de lei
- Pentru nerespectarea clauzelor contractuale - amenda de la 2.000 la 4.000 de lei
- Pentru afectarea intereselor economice ale consumatorilor - amenda de la 3.000 la 30.000 de lei
- Pentru existenta unor practici comerciale incorecte - amenda este de la 3.000 la 30.000 de lei.

Potrivit informatiilor furnizate de ANPC, consumatorii au reclamat in general lipsa informatiilor complete cu privire la comisioanele aplicate, majorarea dobanzilor si comisioanelor fara informarea consumatorilor, refuzul recalcularii dobanzii la credit in scopul achitarii in avans a acestuia, refuzul nemotivat de acordare a creditului, calcularea eronata a ratelor si neconcordante intre cele prevazute in contract si cele care se percep, sau nerespectarea clauzelor contractuale privind modificarea dobanzilor si cele referitoare la inchiderea contului la termenul limita stabilit prin contract.

Clientii bancilor au reclamat si includerea in baza de date a Biroului de Credit fara a fi anuntati in prealabil, cu exceptia cazurilor in care exista o prevedere contractuala in acest sens. Aceasta situatie insa va fi rezolvata la sfarsitul lunii februarie, cand bancile vor avea obligatia sa ii anunte pe rau-platnici cu 15 zile inainte de a-i raporta la Biroul de Credit.

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a decis la sfarsitul anului trecut ca datele negative, definite ca informatii referitoare la intarzierile la plata a obligatiilor decurgand din relatiile de creditare a persoanelor fizice, vor fi transmise catre Biroul numai dupa instiintarea prealabila, in scris, telefonic, prin SMS sau e-mail. Mai mult, a fost decisa si reducerea perioadei in care rau-platnicii sunt in evidenta Biroului, de la 5 ani la 4 ani.

Alte probleme semnalate protectiei consumatorilor de catre clientii bancilor au fost furnizarea datelor personale catre alte banci sau operatori economici fara acordul titularului sau functionarea defectuoasa a ATM-urilor, si anume retinerea cardurilor in aparat.

UE cauta metode de protejare a clientilor bancilor, prin informatie

Uniunea Europeana este pe cale sa reglementeze creditul de consum printr-o directiva. Directiva va cuprinde si prevederi care sa ofere consumatorilor o protectie in relatia cu institutiile financiare. Multi dintre consumatorii romani au sesizat ANPC pentru informarea incompleta privind comisioanele, dobanzile sau ratele si pentru ca au primit informatii incomplete referitoare la conditiile de acordare a creditelor.

Aceasta problema apare si la nivel european. In momentul in care directiva va fi aprobata si va intra in vigoare, ea va stipula obligatia ca bancile sa ofere clientilor informatii complete privind contactul de credit, dar va exista si posibilitatea ca la contractare, clientul sa poata compara conditiile aceluiasi produs oferit de banci diferite atat la nivel national, cat si la nivel european. Bancile vor fi obligate sa ofere, impreuna cu  ofertele pe care le fac clientilor inainte de contractarea creditului, si un formular care sa cuprinda toate aceste informatii.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

20384 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Banci = japca legala (Luni, 14 ianuarie 2008, 17:31)

  Batjocurescu [anonim]

  Am nesansa de a fi client al bancii BRD Groupe Societe Generale.
  Aceasta banca isi permite sa-si bata joc in ultimul hal de proprii clienti.
  Am sa va dau si explicatia:
  Nu am nici un credit la sus numita banca, am doar depozite. Ca atare ar trebui sa se comporte cel putin civilizat daca am optat pentru serviciile dansilor. Problema vine de la un cont ramas deschis cu card atasat. Am incercat de mai multe ori sa renunt la acest cont pentru a nu mai plati asa zisele costuri de administrare. Asa cum stie toata lumea, daca ai un cont in oricare banca, trebuie sa platesti bancii o suma modica. Sunt de acord cu acest lucru. Problema vine de la GRIJA acetei banci de a nu-mi inchide contul deliberat, pentru a ma mai stoarce de bani in continuare. BRD SI-A PERMIS EFECTIV SA-SI BATA JOC DE MINE PRIN REFUZUL VOALAT DE A NU-MI INCHIDE ACEST CONT, CARE LE GENEREAZA PROFIT. MI-AM EXPRIMAT CEREREA LA UN GHISEU BRD DIN DELFINULUI UNDE MI S-A SPUS CA NU ESTE IN REGULA DEOARECE NU DANSII SE OCUPA CU ACEST LUCRU. M-AU TRIMIS LA PIATA VICTORIEI UNDE AM PRIMIT ACELASI RASPUNS, TRIMITANDU-MA PE DOROBANTI. AM FOST PE DOROBANTI UNDE MI S-A SPUS CA NU DANSII DE OCUPA CI SUCURSALA DE LA CARREFOUR MILITARI. GHICITI CE? AM FOST SI ACOLO. ACELASI RASPUNS. AM FOST TRIMIS LA BRD PE IULIU MANIU.
  STUPOARE, DUPA CE AM CONSUMAT ZECI DE LITRI DE BENZINA, LA BRD IULIU MANIU, MI-AU SPUS SA MERG DIN NOU PE DELFINULUI.
  NORMAL AM FACUT O CRIZA DE NERVI, I-AM INJURAT PE TOTI ANGAJATII DE LA BRD SI I-AM AMENINTAT CU MIJLOACELE MEDIA. INTR-UN TARZIU, DUPA VIZITA LA 5 SUCURSALE BRD SI UN SCANDAL MONSTRU IN INCINTA BANCII, MI-AU ANULAT SI CONTUL SI CARDUL...
  CREDETI CA S-A SFARSIT? GRESITI.
  CARDUL PENTRU CELALAT CONT PE CARE IL MAI AM INCA LA BRD NU MI-A FOST INNOIT AUTOMAT, IAR CARDUL VECHI MI S-A CONFISCAT CAND AM INCERCAT SA FOLOSESC UN ATM BRD.
  EXPLICATIA FIIND CA ASA ESTE PROCEDURA STANDARD...
  • 0 (0 voturi)    
   oho, BRD e catastrofă! (Luni, 14 ianuarie 2008, 19:04)

   BRDist trist [anonim] i-a raspuns lui Batjocurescu

   Frate, stai liniştit, mie mi'au rătăcit un card de debit Maestro, pentru care am depus cerere la începutul lunii noiembrie. A fost o vreme la Dorobanţi. Acum e la Victoriei. Acolo unde este sucursala pentru mari corporaţii. Ce caută acolo, nu ştiu. Oi fi o multinaţională şi încă nu am conştientizat asta!
  • 0 (0 voturi)    
   BRD e intr-adevar catastrofa (Miercuri, 16 ianuarie 2008, 12:28)

   Alexandru [anonim] i-a raspuns lui Batjocurescu

   BRD e intr-adevar catastrofa... In ciuda faptului ca am solicitat in scris desfiintarea acestuia, am in continuare un cont in USD la sucursala Victoria a acestei banci, cont pentru gestiunea caruia continui sa platesc aprox. 1 USD / luna. Data viitoare cand voi solicita desfiinarea acestui cont voi cere o semnatura de primire a solicitarii din partea bancii. Ma intreb daca va avea vreun efect...
  • 0 (0 voturi)    
   cei mai mari hoti (Miercuri, 16 ianuarie 2008, 23:30)

   anonim [anonim] i-a raspuns lui Batjocurescu

   cineva a deschis un cont la BRD de 10000 ron , dupa 3 luni a retras 3000 ron , si a ramas in cont cu 6700 ron. 300 ron a fos comisionul bancii pt tranzactia respectiva. Dobanda va dati seama ca nu am trecut-o pt ca este infima
 • 0 (0 voturi)    
  "greseala" bancii ... (Luni, 14 ianuarie 2008, 17:48)

  mitica [anonim]

  Unele banci "gresesc" in raportare, tocmai ca sa nu te poti duce decat la ei sa mai faci inca un credit.
  • 0 (0 voturi)    
   Agatarea clientului (Marţi, 15 ianuarie 2008, 10:37)

   Gigi Marga [anonim] i-a raspuns lui mitica

   Intr-adevar, prin acest procedeu se "fidelizeaza" clientii bancilor. De exemplu: o banca la care ai apelat pentru un credit decide sa te aiba client permanent. Face o raportare aiurea la Biroul de credit si nu mai pupi credit de la o alta banca. Ei stiu ca sunt cei care au facut raportarea si nu se impacienteaza daca ceri un credit tot la ei. In plus, atunci cind m-am lovit de o asemenea situatie nu am putut sa aflu ce banca a facut raportarea la Biroul de credit ca sa ma iau de ei. Cineva spunea ca raportarile se fac automat. Asa este numai ca programele sunt de doi bani si atunci cînd am facut scandal si am cerut sa vad operatiile facute pe contul meu de credit am descoperit ca daca data scadenta cadea într-o zi nelucratoare (ex. de Pasti sau în perioada sarbatorilor de iarna) programul te plasa automat ca restantier si apaream cu restanta 1 zi. Am cerut explicatii, aratînd ca erau bani în cont depusi anterior datei scadente dar softul lor nu poate lua banii decît în ziua respectiva (automat sau nu) si astfel apaream cu restante. O alta faza a fost cînd am aparut cu o restanta de 0.5E pentru un cont neînchis la care eram imputernicit.
  • 0 (0 voturi)    
   @mitica greseala (Miercuri, 16 ianuarie 2008, 11:10)

   L Kopilu [anonim] i-a raspuns lui mitica

   Nici o banca nu este atat de idioata precum crezi tu, mitica! Banca raporteaza automat restante si le radiaza daca se constata ca au fost inregistrate eronat... asadar, fiecare dintre cei care au probleme sa citeasca mai intai contractele si abia apoi...
 • 0 (0 voturi)    
  se poate lupta daca esti curat (Luni, 14 ianuarie 2008, 17:50)

  io [anonim]

  Nu e chiar atat de descurajant daca te stii curat. Am avut o pb de acest gen cu cei de la BRD, m-am dus la BNR la intrare si am facut o cerere tip prin care sa vad ce banca m-a raportat. Am vazut ca e BRD. Facusem la ei un credit in euro si ei mi-au deschis si un cont de 1 leu. M-am dus cu hartia de la BNR, care functioneaza ca si o imputernicire, la cei de la BRD si i-am cerut sa ma stearga. S-au executat destul de repede spunandu-mi ca e o eroare de sistem. Pana sa le aduc aceasta hartie ridicau din umeri ca nu sunt ei.... un alt credit nu puteam sa fac ca eu figuram cu un credit achitat(euro) si unul in curs. Pierzi timp, nervi, dar nu e o lupta din start pierduta.
  • 0 (0 voturi)    
   BRD e de-a dreptul cool (Luni, 14 ianuarie 2008, 20:14)

   virgil [anonim] i-a raspuns lui io

   Eu am creditul la casa la BRD. De fiecare data cand vreau sa fac un alt credit, istoria se repeta: nu pot fiindca sunt raportat in biroul de credit (desi ratele le platesc mereu in avans; prima oara cand m-au raportat, aveam in contul lor mai mult de 3x valoarea ratei...).. Scandal, nervi, intai ei zic ca "nu suntem noi", in cele din urma accepta ca ei sunt de vina, fac corectia, data viitoare cand incerc sa iau un credit - constat ca din luna imediat urmatoare stergerii datoriei, BRD-ul m-a raportat din nou cu restanta :D
   Deja mi se pare distractiv, primesc felicitari de craciun de la "servicul reclamatii BRD" :D
   Data viitoare cand fac un credit, ma duc intai la BRD sa le fac scandal ca m-au raportat in CRB, macar mai scad din timpul de asteptare.
 • 0 (0 voturi)    
  un mic ajutor (Luni, 14 ianuarie 2008, 18:02)

  florin [anonim]

  Pentru o buna parte din credite (exceptie cele imobilare/ipotecare si inca cateva) exista Legea privind regimul juridic al contractelor de credit pentru
  consum destinate consumatorilor, persoane fizice care , la articolul 9, alineatul 2, stipuleaza:

  Consumatorul trebuie să fie informat în scris, despre orice
  modificare survenită pe durata contractului de credit asupra dobânzii
  anuale sau a costurilor intervenite ulterior datei semnării contractului de
  credit în momentul în care intervine această modificare. Această
  informare se face prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire
  sau prin intermediul unui extras de cont ce se furnizează consumatorului
  în mod gratuit.

  Asa ca exista un ajutor juridic pe care va puteti baza
  • 0 (0 voturi)    
   Acesta este un exemplu bun (Marţi, 15 ianuarie 2008, 16:18)

   bedeu [anonim] i-a raspuns lui florin

   Ceea ce a facut Florin, pe care il felicit, arata utilitatea noilor tehnologii si modul in care ar fi bine sa le folosim. El a impartasit tuturor o parte, esentiala, din cunostintele sale despre acest subiect.
 • 0 (0 voturi)    
  Radierea de la BC nu e chiar imposibila (Luni, 14 ianuarie 2008, 18:04)

  Gabi [anonim]

  M-am trezit si eu in evidenta Biroului de Credite, cand am vrut sa iau un imprumut. Vina a apartinut BCR, care m-a raportat ca restantiera in conditiile in care eu achitam la timp ratele.
  Am fost la BCR cu dovada faptului ca am platit conform graficului, am facut cerere si am fost radiata din evidenta Biroului de Credite. Stiu ca s-a facut radierea pentru ca am primit de la BCR o copie dupa confirmarea radierii primita de ei de la Biroul Credite.
  Totul a durat parca vreo cateva zile. Deci... nu este imposibil...
  • 0 (0 voturi)    
   Dar DE CE??? (Marţi, 15 ianuarie 2008, 10:39)

   bedeu [anonim] i-a raspuns lui Gabi

   Dar de ce ati fost raportat/a daca v-ati platit ratele la timp? Aceasta este una din probleme, cealalta fiind faptul ca nu anunta.
 • 0 (0 voturi)    
  cum lucreaza BCR-ul (Luni, 14 ianuarie 2008, 18:08)

  cristina [anonim]

  De fiecare data cand s-au modificat dobanzile la creditul contractat, am aflat dupa ce mi s-a trimis acasa somatie sa-mi platesc suma restanta, in general diferentele fiind foarte mici. Contractul semnat cu banca nu-l am nici in acest moment, desi l-am solicitat bancii. Si am facut creditul acum 5 ani. Daca ceri vreun act sau vreun desfasurator, trebuie sa mentionezi faptul ca depui plangere in BCR Centrala si la Protectia Consumatorului ca sa se miste ceva. Halal servicii! Este banca din Romania cu cei mai retarzi functionari!
  • 0 (0 voturi)    
   e adevărat ce spune Cristina! (Luni, 14 ianuarie 2008, 19:06)

   BRDist trist [anonim] i-a raspuns lui cristina

   Eşti sunat şi ameninţa cu biroul de credit, nu te anunţă că de luna viitoare trebuie să ne daţi 12 lei în plus!
 • 0 (0 voturi)    
  Credite la banci si banci (Luni, 14 ianuarie 2008, 18:18)

  dan [anonim]

  Alta problema ar fi : Eu am 2 credite, unul la Bancpost - de consum cu rata fixa. Aceasta banca este super OK, imi trimite un sms cu o zi inainte de scadente ratei si un extras de cont acasa prin posta o data la 6 luni.
  Al 2-lea credit pe care il am la BCR este crima si pedeapsa - credit ipotecar - toate aceste credite au dobanda variabila in functie de dobanda de referinta a BNR. Din pacate aceasta banca nu imi trmite nici o informare despre schimbarea ratei dobanzii si normal te trezesti la ghiseu cand platesti rata ca trebuie sa platesti alta suma (pana acum a fost din ce in ce mai mare).
  Am incercat la angajatii BCR sa le cer sa imi trimita o informare pe mail, sms, prin posta acasa dar au ridicat din umeri si au zis ca nu se poate.
  Asta e trebuie sa suportam ifosele fiecarei banci!!!
  • 0 (0 voturi)    
   s-a nimerit (Marţi, 15 ianuarie 2008, 10:23)

   lucian [anonim] i-a raspuns lui dan

   ai avut noroc!
   este adevarat ca te anunta, ca doar este interesul lor sa-ti ia banii!
   dar de comisionul de la contul curent, introdus de cateva luni bune, ilegal, ce zici?
   m-am certat cu ei si ridica din umeri... le-am spus sa-mi arate si mie unde scrie ca acest comision a fost zero pana acum si acum l-au marit... nu a fost trecut deloc nicaieri, este un comision nou introdus si trebuia sa facem un act aditional, nu-i asa?
   ca urmare este ilegal... dar de xtrasul de cont contra cost, ce spui?...
   stiu, si la alte banci este la fel cu comisionul la cont curent... nu stiu sigur daca in cererea de deschidere cont curent se face mentiunea ca exista un asemenea comision... daca nu, este ilegal...
   corect ar fi sa nu axiste un asemenea comision; pentru orice operatiune prin contul curent, esti comisionat de catre banca, ba unele banci nu-ti da nici dobanda la vedere pentru banii din cont curent, atunci pentru ce acest comision la cont curent?
 • 0 (0 voturi)    
  sunt si eu patit (Luni, 14 ianuarie 2008, 20:25)

  IONUT [anonim]

  nu sunteti singurii.chiar acum 20 zile amavut o problema mult mai grava ca voi.figuram cu un imprumut dar stupoare ,figura un imprumut nu pe numele meu ci pe CNP-UL meu.bineinteles ca sa rezolvat dar numai dupa ce am trmis la biroul de credit din bucuresti o amenintare cu deschiderea unui proces.si ca sa spun si mai mult cei de la BANC POST nu vroiau sa repare greseala cit mai repede.si cind te gindesti ca daca te duci la ei spun ca ei nu gresesc.ce sunt suparat? ca nu am fost la protectia consumatorului ca sa-i reclam ca au de unde sa plateasca ,ca doar jupoaie efectiv clientii.RECOMANDARE
  daca sunteti implicat in asa ceva trimteti de urgent sesizare la biroul de credit si se rezolva
 • 0 (0 voturi)    
  Dreptul clientului de a refuza contractul (Luni, 14 ianuarie 2008, 20:31)

  Bogdan [anonim]

  > "Bineinteles ca punem la dispozitie contractul, clientii il pot lua acasa, sa-l studieze inainte de a-l semna si primi o copie"[...]
  > "Ce ar fi daca am aduce modificari la solicitarea fiecarui client care nu este de acord cu o prevedere din contract", au intrebat acestia.

  Asa, dar ceea ce nu spun bancile este ca tu vezi contractul, pe care chipurile ai dreptul sa nu-l semnezi, abia _dupa_ ce ai platit comisioanele de analiza a dosarului, care nu sunt deloc mici.
  Deci eu, clientul, am dreptul sa nu semnez contractul, dar tot platesc pentru asta... Misto relatie de business. De ce contractele astea, daca tot ii e lene bancii sa le negocieze cu fiecare client in parte, nu sunt puse pe net? Macar sa stim un lucru.
 • 0 (0 voturi)    
  BRD-hehehe (Luni, 14 ianuarie 2008, 20:57)

  Dansu [anonim]

  Am avut un credit la BRD, pe care l-am lichidat de mult ( pe atunci nu exista biroul de credite). Intrucat achitasem mai mult cu peste 1000000, am cerut s-mi deschida un card de debit(inca nu erau carduile asa raspandite). Totul a fost OK, pana cand am ramas cu o suma modica pe card. Ma trezesc cu somatie (dupa un an), pentru depasire de suma. (la data cand facusem cardul nu era "comision de administrare"). In fine, ma duc,achit umele respectie si dupa un timp iar ma trezesc cu somatie. Enervat, merg,achit iar sumele si fac si lichidarea contului si a cardului. Luna trecuta iar primesc felicitare de anul nou si somatie ca le mai datorez 0.01 RON.
  Cum spunea i virgil: BRD e de-a dreptul cool.
  Fara asa o banca, viata ar fi pictisitoare.
  • 0 (0 voturi)    
   BRD si BCR = Banci cu sistem execrabil (Marţi, 15 ianuarie 2008, 11:11)

   mircea [anonim] i-a raspuns lui Dansu

   Am patit si eu exact la fel cu BRD-ul. Mi-a trebuit un an si jumate sa-mi inchida asa zisa datorie! Nu folosisem niciodata cardul pe care pusesem 25 euro. Dupa expirarea cardului am tot primit acasa extrase de cont prin care ajunsesem sa fiu dator la BRD pt. asa zisul comision de emitere card nou!, de administrare si alte comisioane! Retineti ca in circa doi ani de la emiterea cardului asociat contului ajunsesem dator peste 1000000 lei fara sa-mi fi utilizat vreodata banii mei, cei 25 de euro depusi initial! Pe care i-am pierdut!
   Despre BCR sa va zic ca am avut 25 de luni depusi la ei in banca 20000 dolari si dupa ce i-am scos am primit dobanda: 21 de dolari!!! Mi-au spus ca au avut onoarea sa-mi pastreze in siguranta banii mei!!!
   La fel veti pati si cu pensiile private, obligatorii sau facultative!!! Nu o sa va mai vedeti inapoi nici banii pe care i-ati bagat! Plus inflatie, comisioane, timp pierdut!
   Recomand, pe cat posibil, sa nu folositi imprumuturi sau carduri de la bancile din Romania. Luati garantat o mare teapa si pierdeti enorm de mult timp si nervi!
 • 0 (0 voturi)    
  evaziun fiscala la BCR (Luni, 14 ianuarie 2008, 21:10)

  vasile [anonim]

  In primul rand cand am incheiat un cntract credit cu BCR nici nu am putut semna contractul, pe motivul ca trebuie inregistrat la notariat de atunci nu am mai primit nici un contract, al doilea rand bani au fost platit prin transfer bancar , de la BCR nici odata nam primit chitanta,factura sau ordin de plata, al treilea rand in fiecare luna am platit doua rate pe motivul platind ratele in avans am fost penalizat , la patralea rand dupa terminarea creditului nu mi a fost ichis contul, era obligatia lor, pe langa aceasta ecsrocii de la BCR mi a furat factura de pe produse cumparate .
 • 0 (0 voturi)    
  BRD e betooon (Marţi, 15 ianuarie 2008, 8:51)

  florin [anonim]

  Am prieteni care au fost raportati ca datornici de brd pt sume ridicole de genul ca au nu si-au inchis unele conturi si s-au acumulat datorii pentru intretinerea conturilor de 0.1 RON sau sume de genul asta.
 • 0 (0 voturi)    
  marlanii de BRD-isti (Marţi, 15 ianuarie 2008, 9:27)

  croc [anonim]

  haide0ti s ava spun cum lucreza o banca de hoti numita BRD. Dup ace am ;luat creditul siam achitat 3 rate m-au sunat sa-mi spuna ca am 18 euro restanta ca s-a modificat doabnda. 3 luni de zile cat am fost la ei sa achit rata nu mi-au spus. nu mi-au eliberat nici extras de cont nimic. Cand m-a sunat o proasta de la ei mi-am dat seama ca sunt deja in Biroul de credite, ceea ce mi s-a confirmat scris. Cand le-am cerut explicatii mi-au dat-o ca ei nu isi asuma nimic, ca pamantul este plat si nu rotund si ca ei au dreptate intotdeuna. Cand i-am reclamat la OPC ca au contract in contradictiie cu legile stiti ce mi-a spus o proasta de la OPC?. Ca trebuia eu sa verific contractul de atunci si sa nu semnez. Astia sunt ratarile umane care lucreaza in banci si la OPC. Ii doare pe ei in cur de clienti. Toti sunt niste hoti ordinari. Mi-e sila de tara asta si de mista prin ea.
 • 0 (0 voturi)    
  BRD, un bastion comunist! (Marţi, 15 ianuarie 2008, 9:32)

  Popa Horia [anonim]

  Doresc cu aceasta ocazie sa denigrez si eu putin imaginea BRD-ului pentru ca nu sunt altceva decat niste comunisti. Lucrez cu ei de 5 ani de zile. Am inceput cu un ATU Cont in Euro si am continuat cu un credit ipotecar. Cu toate acestea atunci cand apar diverse probleme trebuie sa merg personal la banca deoarece dansii nu pot sa ma seveasca daca dau un telefon. Au un personal infect care nu e deloc motivat sa serveasca clientul. Au un online banking jenant: pentru a adauga contul unui client/furnizor trebuie sa suni la VOCALIS si dureaza cel putin 24 ore. Au cele mai mari comisione. Sunt cei mai nesimtiti.
 • 0 (0 voturi)    
  Informatizat, erori rare (Marţi, 15 ianuarie 2008, 10:34)

  bedeu [anonim]

  Daca este un proces informatizat, ar trebui sa NU FIE vreo eroare, avand impactul pe care il are chiar si o raportare gresita. Servicii slabe, profit maxim.
  • 0 (0 voturi)    
   proces informatizat... (Miercuri, 16 ianuarie 2008, 11:45)

   adi [anonim] i-a raspuns lui bedeu

   proces informatizat, automat, dar totusi inregistrarile de plati nu se opereaza automat, ci sunt operate de catre lucratoarea de la ghiseu......
 • 0 (0 voturi)    
  BRD (Marţi, 15 ianuarie 2008, 12:41)

  eu [anonim]

  Si eu am patit-o cu BRD. Am un credit de nevoi personale si un card carrefour, facut tot prin cei de la BRD. Anul trecut am aflat ca sunt pe lista ra-u platnicilor.... Motivul: banii care ar fi trebuit sa intre in contul pentru creditul de nevoi personale, au fost trecuti in contul cardului de cumparaturi............ Nefiind anuntata de banca de faptul ca s-a produs nefericita "confuzie", rata pentru creditul de nevoi personale nu a fost platita 2-3 luni......... efectul: raportare la Biroul de Credit..........
  Acum incerc sa repar o gresala care nici macar nu imi apartine.............
 • 0 (0 voturi)    
  din ciclul "un cont nu se inchide singur" (Marţi, 15 ianuarie 2008, 14:11)

  mp [anonim]

  Odiseea unei zile la banca

  In urma articolului, mi-am amintit de un card vechi la Banc Post (de debit, din 2003), de la fostul anagjator. Ma temeam sa nu fi intrat pe minus, din pricina comisioanelor. Dau telefon si aflu ca pot sa-l inchid la orice filiala. Trec peste drum, pe mihalache. Foarte amabila, ofitareasa imi ofera o bomboana si imi inchide contul. Am inspiratia sa o rog sa verifice daca mai am vreun cont la ei, stiind ca le-am lichidat. "Aveti patru conturi!". Pe zero, dar erau. Doua la Floreasca, doua la Universitate. Dar trebuie sa mergeti acolo, noi de aici nu putem inchide decat cardurile. "Sigur?", intreb, stiind ca pana si la BCR poti inchide un cont oriunde. M-a trimis in Floreasca. Nici n-am ajuns bine (lejer, nu era aglomerat) si o domnisoara draguta ma intreaba: dar de ce v-au mai trimis la noi, puteau sa le trimita prin posta. Ce sa-i raspund, "mai bine nu ma intrebati". Totusi, nu pot rezolva si inchiderea de la Universitate, pentru ca acolo apare un depozit colateral. OK. Merg acolo si, colac peste pupaza, imi cere doamna de la birou 'certificatul de casatorie', pentru ca numele era schimbat. Dar pana acum nu mi l-a cerut nimeni, considerand suficient CNP-ul (unde mai pui ca e pastrat si numele vechi, in combinatie cu cel nou). N-a contat. Mai am un drum de facut.

  BCR
  LA BCR Titulescu ma asez la casa pentru a scoate bani. Petrec 10 minute la coada, inutil, pentur ca ar fi trebuit sa imi faca cineva formele de retragere (nu asa este la BCR Victoriei, unde te asezi direct la casa). Oricum, merge repede, fac coada din nou si s-a rezolvat. In plus, e de apreciat ca mi-au inchis un cont deschis taman in Pipera, fara sa ma trimita acolo :))
 • 0 (0 voturi)    
  brd... cea mai de r.a.h.at banca (Marţi, 15 ianuarie 2008, 14:28)

  titi dobre [anonim]

  Patanii cu brd de prin 2003: fac la ei credit de nevoi personale, plateam la ei si asigurare de viata, plateam ratele inainte de termen si lasam si ceva acolo sa fie ca nu se stie pana cand am inspiratia, la o plata, si cer un extras de cont sa vad ce mai este prin cont sa rotunjesc si sa platesc rata. surpriza, nu mai aveam nimic si mai si trebuia sa le dau vreo 20000 vechi. de ce asta? au introdus un comision de "oferire informatii telefonice clientilor" de 0.5 euro (cam 18.000 pe atunci) dar ei luau rotund, 20000. ma duc la personal, fac scandal nimic, vorbesc cu un sefulet, las hartie scrisa si nimic. trimit e-mail-uri, amenint cu plangere la opc, ii durea in kur. la duc la banca, il prind pe director pe holuri, intamplator, fac scandal de fata cu clientii si se indura maria sa sa cerceteze problema. aflu ca de la introducerea acelui comison de oferire informatii telefonice clientilor nu anuntasera pe nimeni prin telefon ca au un comision in plus de platit, cu rotunjirea comisinului nu a stiut ce sa zica, la chestia cu reclamatia scrisa si prin email nu a avut raspuns si foarte impertinent imi zice ca informatia cu acel comision este la avizier. il rog sa iesim in hol si sa ne uitam la avizier, face prostia asta si 30 de minute se uita ca boul la avizier: nu gasea aceasta informatie. pana la urma mai listeaza un functionar acel anunt, il mareste si il mai afiseaza. toate astea pe fond de cearta cu boul de director, cu tipete, clientii se uitau la noi ca la pietari, etc.
  in final, dupa vreo 2 ore ajung la concluzia ca mai bine platesc dracu creditul in avans, platesc si penalizarile si in schimb am obtinut o hartie de la brd - de la director, ca nu am si nu am avut datorii la banca si ca am achitat integral creidtul.
  nu mai spun ca pe urma, peste ani, mi-au folosit datele sa-mi dea telefon si sa-mi propuna credite, sa-mi trimita materiale publicitare acasa, etc.
  d
 • 0 (0 voturi)    
  BRD din nou (Marţi, 15 ianuarie 2008, 15:29)

  Cristi [anonim]

  Vad ca problemele de la BRD nu sunt izolate.
  De curand am avut si eu un eveniment neplacut cu ei in sensul ca mi-au trimis scrisare acasa ca le datorez 60 Euro pentru un ordin de plata pentru care l-am facut acum un an.
  Este bine totusi ca exista aceste comentarii ca putem sa stim de ce si de cine sa ne ferim.
  Sper ca pe viitor sa nu mai acceptam asa usor greselile bancilor si poate vom avea servicii mai bune.
 • 0 (0 voturi)    
  Inca o minunata reusita a SIVECO Romania! (Marţi, 15 ianuarie 2008, 15:48)

  BEDE [anonim]

  Pt cine nu stia: sistemul pentru Biroul de Credite a fost implementat de Siveco Romania S.A. Acest minunat sistem a fost luat de undeva de peste hotare si bagat in Romania fara ca Siveco sa faca o analiza a ceea ce trebuie sa faca sistemul. Si au dat inainte pt ca unii din managementul bancilor au semnat ca primarul, fara sa fi apelat la niste consultanti ca sa le spuna daca ceea ce oferea Siveco este ceea ce trebuie. Si Siveco dat o lista de campuri de transmis in fisier fara ca sa le fie clar ce trebuie pus in fiecare camp. Atunci, in campurile pentru care nu este clar ce trebuie, fiecare baga ce i se pare.
  Si iata ca ajung oamenii sa fie bagati la Biroul de credite pentru restante de 0.5-2 RON.
  Apoi, cu informatiile "pozitive" e si mai cotoioasa problema ...
 • 0 (0 voturi)    
  Biroul de credit si bancile (Marţi, 15 ianuarie 2008, 17:59)

  Bibicu [anonim]

  Am implementat asa ceva si vorbesc in cunostinta de cauza:

  - comentariul lui BEDE este 100% adevarat
  - fiecare banca a intepretat cum a vrut tabela aia
  - cei de la Biroul de Credit te trimiteau la Siveco pt detalii
  - in fiecare zi, logul update-ului era vizibil.
  - MAJORITATEA BANCILOR RAPORTAU GRESIT!!!!
  - se pot face corectii in orice insa trebuie sa intelegi foarte bine mecanismul de trimitere in Biroul de Credit.
 • 0 (0 voturi)    
  cautati un avocat bun si bagati bancile in proces (Miercuri, 16 ianuarie 2008, 10:00)

  anonimul [anonim]

  Bancile sunt obligate sa notifice fiecare persoana care este intodusa in baza de date ca fiind restanta, deci fara notificare sunt buni de plata....
 • 0 (0 voturi)    
  sfaturi utile (Joi, 17 ianuarie 2008, 16:08)

  AdrianN [anonim]

  Eu lucrez in sistemul bancar de ceva timp si am avut si tangente cu raportarea / stergerea inregistrarilor la / din Biroul de Credit. De aceea imi permit sa spun ca ideile mele sunt foarte competente si ar trebui sa tineti cont de ele:
  - in primul rand: la prima rata a unui credit platiti intotdeauna o suma in plus (eventual faceti un efort si achitati doua anuitati); iar apoi platiti ratele cu fix o luna in avans; daca se intampla ceva cu dobanda si nu sunteti anuntati castigati 30 de zile in care cresc sansele de a afla ce s-a intamplat;
  - in al doilea rand, va garantez ca raportarea si stergerea sunt 2 operatiuni BANALE; acestea se realizeaza prin popularea unor tabele (in general in fisiere tip txt sau mdb) automat, dupa un select cu codul principal al clientului in main database. Aceste tabele se exporta in fiecare dimineata intre 7 si 8 si se preiau de catre BC in ordinea pilelor, deci o stergere e imposibil sa dureze mai mult de 24 de ore (daca exista bunavointa);
  - nu pot sa dau nume de banci, insa va spune sincer ca o anumita banca (si-a schimbat denumirea acum 1 an :) ) efectueaza zilnic circa 30 de radieri din BC din cauza ca isi incaseaza rate si prin parteneri externi care o comit mai ceva ca la Rovine... deci d-lor gazetari, informati-va mai bine, radierile nu sunt chiar o exceptie;
  - disponibilitatea de radiere depinde 100% de personalul din partea de business cu care discutati (probabil din FO); unii va ajuta, altii spun ca nu se poate, ideea e ca IT-ul nu comenteaza, dupa cum am mai spus, radierea este o banalitate;
  - ultim sfat: cereti extras de cont lunar, in mom in care achitati rata; mai bine dai 3-5 ron / luna decat sa stai 5 ani in BC sau sa incerci sa faci o banca din Romania sa isi recunoasca vina...
  • 0 (0 voturi)    
   o fi simpla radierea, tehnic vorbind, dar... (Joi, 17 ianuarie 2008, 19:02)

   Ana [anonim] i-a raspuns lui AdrianN

   Adrian, spui de o banca ce face zilnic 30 de radieri si e adevarat ca operatiunea este una cat se poate de banala. Faptul ca radierea devine o batalie nu se refera la partea tehnica, se refera la faptul ca bancile cu greu accepta o astfel de radiere, iar sa admita ca este greseala lor, atunci cand o comit, este practic imposibil.
   vorbesti despre 30 de radieri zilnice, dar bancile nu zic, in afara de Alpha Bank, cate cazuri de radiere au avut. si alpha zice 37. prin urmare, mie chiar mi se pare un challenge.
   esti om din sistem, spune-ne cum apar erorile de raportare? ca vad ca nu e o eroare umana, chiar aveam imrpesia ca este unul care se ocupa de asta si mai depinde si de cat de proasta e ziua respectiva pt el.
 • 0 (0 voturi)    
  bancprost (Duminică, 20 ianuarie 2008, 10:17)

  ion m. traian [anonim]

  la actualizarea de over-draft mi-au luat ca baza de calcul salariul de concediu (3 salarii) ca venit lunar; le trebuie 5-6 zile sa-ti alimenteze cardul cu salariul dupa depunerea borderoului, de parca ai lucra la ei
 • 0 (0 voturi)    
  protectia consumatorilor? Institutie caraghoioasa! (Luni, 21 ianuarie 2008, 12:33)

  Dedalus [anonim]

  Sa fim seriosi... banca va complica intotdeuana inchiderea conturilor, pentru a mai incasa cate ceva din comisioanele de administrare.

  Corect ar fi ca respectivele conditii din contractul cu care ai deschis contul sa nu se schimbe, iar contul sa se inchida automat daca ai acumulat restanta de plata a comisionului de administrare mai mare de 6 luni (sa zicem).

  Dar asta nu se intimpla., si nici nu se va intimpla vreodata, din simplul motiv ca atat asociatia bancilor cat si Protectia Consumatorilor nici prin gand nu le trece sa faca asemenea lucruri.

  E mult mai simplu pentru porotectia consumatorilor sa se ascunda dupa lege si sa-si vada de plimbatul dosarelor decat sa protejeze consumatorii.

  De fapt, cred ca lucrul cel mai bun ar fi sa fie desfiintati, pentru ca traisesc din impozitele noastre, fara sa faca de fapt nimic.
 • 0 (0 voturi)    
  Raiffeisen (Miercuri, 23 ianuarie 2008, 16:52)

  Rin Tin Tin [anonim]

  Buna ziua,

  Numele meu este Iulian Bajan si am luat un credit de nevoi
  personale de la dumneavosatra in valoare de 1300E la inceputul anului trecut
  platind ratele intocmai si la timp. La sfarsitul acestui an in jur de 10
  decembrie am mers la sucursala dumneavostra din zona Muncii pentru a achita
  integral creditul si lichida/inchide contul. Dupa cateva minute de
  asteptare, perioada in care angajatii dumneavoastra se intrebau intre ei ce
  trebuie sa faca - intrebari la care trebuie sa zic ca si-au gasit foarte
  greu raspunsurile si mai mult cred ca nici alea nu au fost bune [cum avea sa
  se dovedeasca mai tarzaiu] - am primt o cerere TIP pe o foaie A4 pe care mi
  s-a cerut sa o completez, lucru si facut dealtfel.

  Dupa completarea acestei cereri si achitarea unei sume de
  1030 E in care a fost inclus comisionul dumneavoastra de 3% [precizez ca
  suma trebuia sa fie de 1025 E, dar angajata dumneavostra mi-a cerut sa achit
  ceva in plus ca, si acum citez, "Nu sunt sigura si mai bine mai lasati ceva
  acolo sa fie"]. Pe aceasta cale doresc sa informez instituatia dumneavoastra
  bancara ca matematica este o stiinta EXACTA si cu ajutorul
  tehnologiei/logisticii din ziua de azi si cel mai neimpatimit matematician
  poate efectua un calcul exact, tehnologie pe care am observant ca o detineti
  in sediile sucursalelor dumneavoastra.

  Astazi, la data trimiteri acestui mail, am fost la
  sucursala dumneavoastra din zona Mihalache cerand sa mi se lichideze acest
  cont… Aici am avut o mica surpriza. Unul din anagajatii dumneavoastra mi-a
  dat o veste destul de socanta: cererea mea nu a fost procesata [adica luata
  de cineva din acea gramada de acte si trimisa catre altcineva cu o alta
  gramada de acte care poate sa o trimita catre cine trebuie] si din suma pe
  care eu am depus-o, adica cei 1030E in care au fost inclusi si cei 3%
  commission + "ceva sa fie acolo" au fost efectuate plati catre
  dumneavoastra ca RATE si nu ca un total pentru lichidare.

  Cerand explicatii, angajati
 • 0 (0 voturi)    
  Or sa ramana fara oameni de imprumutat (Joi, 24 ianuarie 2008, 18:08)

  Anticredit [anonim]

  Eu pana acum nu am avut probleme cu BRD-ul care s-a miscat exemplar in schimb mari probleme cu Reiffeisen si BCR. Am auzit si de rau de BancPost. Fiind chiar pe dos fata de cei ce au postat deja constat ca conteaza si regiunea. Se pare ca in Timisoara e mai bine un pic. Oricum era vorba ca aici se baga la biroul asta de credite si toate societatile de asigurari, utilitati, telefonie mobila, etc. In sistemul asta insa oricum or sa ramana intr-un an fara oameni si vom fi 20 de milioane de datornici. Mai bine asa, sa vedem daca noi nu mai luam credit ce fac toti turbatii astia.
 • 0 (0 voturi)    
  de data asta Unicredit (HVB) (Marţi, 29 ianuarie 2008, 14:43)

  Eu [anonim]

  Am sa va delectez si eu in cele ce urmeaza cu ceea ce mi s-a intamplat numai din cauza ca sunt clientul Unicredit Tiriac (HVB), atat eu ca persoana fizica cat si SRL meu ca persoana juridica:
  in luna decembrie am primit prin posta un card de credit emis de aceasta minunata banca, UniCredit Tiriac MasterCard, embosat, in valoare de 700 lei, si o adresa in care eram anuntat ca am posibilitatea de a activa acel card daca merg la banca si duc ceva adeverinte, etc. Totodata, se mentiona ca acel card nu implica relatii contractuale nici pentru mine nici pentru banca. OK, f bine, l-am aruncat intr-un sertar deoarece nu ma interesa aceasta facilitate. Va intrebati oare care este oare problema? Eeee, pai in aceasta perioada aveam in derulare un dosar pentru credit cu ipoteca si de unde in decembrie am primit ok pe dosar din punct de vedere financiar, in ianuarie mi se spune ca trebuie sa aduc o adeverinta de la banca unde am facilitatea de 700 lei.....deoarece apar in biroul de credite cu aceasta suma!! Noroc ca intamplarea era recenta si mi-am zis ca numai de acolo poate proveni suma DAR TOT NU IMI VEANEA A CREDE CA AM FOST INTRODUS IN BIROUL DE CREDITE PENTRU UN CARD NESOLICITAT SI INACTIV. Am mers la HVB sa solicit adeverinta, intr-o frumoasa zi de miercuri, mi s-a spus ca nu este de la ei suma aceea...cand am scos din buzunar faimosul card...a inceput cumva sa ma creada si mi-a zis sa revin in doua zile. Dupa doua zile, vineri adica, merg la frumoasa domnisoara care imi spune ca nu s-a rezolvat deoarece la ei in baza de date ....NU APAR CU ACET CARD!! Va vine sa credeti ca au transmis catre Biroul de credite sume care la ei in sistem, pe CNP-ul meu, nu existau??? OK, RAMANE PE LUNI! Luni am dat telefon...hai ca maine este gata. Pai a venit si ziua de marti, si ca orice zi de marti care se respecta am primit o adeverinta plina de scuze dar fara continut: nu scria nici limita nici cand a fost activat. Am trimis mail la directorul de sucursala si se rezolva!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  ... raportare informatica ... (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 8:35)

  BIbicu [anonim]

  "Bancile sustin ca greselile de raportare in Biroul de Credit nu exista sau sunt extrem de rare, intrucat raportarea se face automat, prin sistemul informatic." asta numai in conditiile in care programatorii bancilor au inteles ce trebuie sa transmita in fisierele alea. Ceea ce nu s-a intamplat in mai mult de 90% din cazuri.
 • 0 (0 voturi)    
  continuare Unicredit (HVB) (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 12:42)

  Eu [anonim]

  Si uite asa s-a putut emite mult ravnita adeverinta in numai o jumatate de ora de la mail-ul transmis catre frumoasa d-ra cu cc la directorul sucursalei. Stiti care a fost replica frumoasei d-re? "Nu stiu de ce va enervati ca noi am dat dovada de toata bunavointa!!??" Care era bunavointa? Ca am ajuns sa inchid un card pe care nu l-am solicitat si nu l-am activat? Am uitat sa va spun ca frumoasa d-ra avea un bronz de invidiat, cred ca asta si justifica putinii neuroni: i s-au ars la solar.
  Si acum am o mare intrebare: cum se descurca nenea Gheorghe in relatia cu aceste d-re de la ghiseu imbracate bussines dar care isi uita zilnic creierasul acasa? Merge zi de zi la banca si pana la urma renunta si se intoarce in satucul sau fara sa priceapa de ce il plictisesc cei de la tv cu reclame la credite daca el nu are nici cea mai mica sanse de "ok pe dosar".
  Oricum, aventura continua cu banca la care am aplicat pentru noul credit.....dar nu o sa va mai plicitesc cu asta, nimicuri de macinat nervii!
  Succes tuturor contribuabililor la salariile si primele primite de frumoasele d-re de la ghiseu!!!!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  biroucredit.ro (Luni, 15 decembrie 2014, 18:19)

  Sorin [anonim]

  Datele inscrise in baza de date (Biroul de credit) pot fi obtinute online aici http://biroucredit.ro/cerere-pentru-eliberarea-situatiei-din-biroul-de-credit-baza-de-date/


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by