





Le Figaro: Turistii englezi isi pot recupera toti banii cheltuiti in concediu daca fac toxiinfectie. Rambursarea banilor se face in baza unei simple chitante de la o farmacie
Contactati de Le Figaro, reprezentantii altei asociatii de profil estimeaza ca in fiecare vara se depun intre 1.000 si 1.500 de cereri, dar cifrele sunt dificil de verificat cu rigurozitate. Pe insula Mallorca, aceaste solicitari au crescut cu 700% incepand cu 2015, spune un alt hotelier intervievat de El Diario saptamana trecuta. Plangerile se refera la in cea mai mare parte la sejururi all-inclusive.
Britanicii au o lege a protectiei consumatorilor extrem de avantajoasa pentru acestia. Practic, se merge pe ideea ca reclamantul are dreptate, spune Gerard Bocage, expert in managementul riscului si asigurari. Spre deosebire de dreptul francez, legea din Marea Britanie permite reclamantul nu trebuie dovedeasca "vinovatia" hotelierilor. Trebuie doar sa prezinte pur si simplu o chitanta de la o farmacie care sa arate achizitia unui medicament impotriva gastroenteritei. "Nu este necesar nici vreun certificat medical. Reclamantii au la dispozitie o perioada de trei ani, pentru a depune o plangere. Un client poate castiga pana la 6000 de lire sterline, sau 6700 de euro", spune Nuria Montes, purtator de cuvant al unui hotel.
Consecintele acestei epidemii de reclamatii false sunt dezastruoase pentru economia turistica spaniola. Expertii spun ca ele genereaza intre 60 si 70 de milioane de euro pierderi anuale.
Aceasta practica nu este cu siguranta noua, dar acum tinde sa afecteze alte destinatii. In Bulgaria, Cipru, Grecia, Portugalia, dar si in Turcia, Asociatia Britanica a Agentiilor de Turism (ABTA) a inregistrat o crestere cu 500% a plangerilor.
Citeste aici articolul complet din Le Figaro.

Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?