Reprezentanti ai investitorilor romani si straini au mijlocit demararea unui dialog intre autoritatile fiscale si sistemul bancar

de DP     HotNews.ro
Vineri, 11 august 2017, 11:07 Economie | Finanţe & Bănci

In urma cu cateva zile, reprezentantii MFP si cei ai Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR) - organizatie care reuneste cei mai importanti investitori locali si straini in economie- au avut o intrevedere in cadrul careia au fost abordate aspecte privind buna functionare a sistemului bancar romanesc", se arata intr-un comunicat al CDR. Participantii au convenit infiintarea unui grup de lucru care sa adanceasca discutiile aparute in spatiul public in ultima perioada, intr-o forma mai organizata, urmand ca la discutiile urmatoare sa fie invitati si reprezentanti ai BNR.


Pana acum, dialoguri intre MFP si banci nu au existat in mod direct. Au existat intalniri intre reprezentanti ai sistemului bancar cu BNR sau EBA (Autoritatea Bancara Europeana) sau cu auditorii bancari, dar se simtea nevoia unui dialog si cu MFP pe teme ce tin de aspecte specifice ale bankingului, aspecte care sa fie discutate si analizate impreuna cu finantistii.  Comunicatul CDR mai arata ca participantii la discutii "au convenit infiintarea unui grup de lucru care sa analizeze in mod constructiv, intre altele, provocarile si oportunitatile actuale ale sectorului bancar, cele mai bune practici si politici europene in materie, precum si corelarea, in mod sustenabil si coerent, a politicii fiscale cu cea de supraveghere prudentiala, in vederea asigurarii stabilitatii si predictibilitatii pentru atragerea capitalurilor financiare necesare dezvoltarii Romaniei".

Atat Ministerul Finantelor Publice cat si reprezentantii CDR si cei ai sectorului bancar au considerat benefica si oportuna adresarea catre Banca Nationala a Romaniei si catre reprezentantii societatilor de audit a invitatiei de a participa la sesiunile de lucru, contributiile acestor entitati fiind esentiale pentru identificarea unor solutii viabile, validate de toti participantii la piata.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Lori din Onești. Ador la Ploiești. Reportaj din culisele concertului Loredanei Groza

Care-i ideea? Ce se întâmplă cu artistul, nu orice artist, adevărat. Cum este Loredana Groza înaintea unui spectacol. Cum stăpânește necunoscutele? Inspirația pentru un nou concert în rutina unui turneu lung. Ore furate de somn, mereu cu valiza făcută. Vocea? Răcise. Și abia începuse “Ador”. Instalațiile video? Erau blocate între Constanța și Ploiești. Drumul era plin de răul vremii. Reportaj din turneul Ador, 11-25 martie 2018. Mâine veți citi un interviu cu Loredana Groza, luat în condiții de turneu.


498 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă