"Agentia Nationala de Administrare Fiscala a recuperat pana in prezent creante bugetare de 19.453.123 de lei, in dosarul penal nr. 1191/1/2015(dosarul Microsoft- n.red), dupa organizarea a trei serii de licitatii prin intermediul carora a vandut 13 imobile sechestrate conform hotararii judecatoresti nr. 258/24.03.2016, definitiva prin Decizia penala nr. 162/03.10.2016 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie", se arata intr-un comunicat al ANAF.

"Imobilele sunt spatii comerciale din Bucuresti si au fost adjudecate la valori mai mari decat preturile stabilite de evaluatori. Suma recuperata pana acum la bugetul de stat provine in principal din popriri conturi bancare, popriri ale sumelor datorate de catre terti si valorificarea imobilelor sechestrate, mai arata ANAF.

Inspectorii structurii de executari silite cazuri speciale din cadrul ANAF vor continua procedurile de valorificare a tuturor partilor sociale la societatile comerciale la care debitorul are calitatea de asociat si a terenurilor si imobilelor detinute de debitor, potrivit legii, prin publicarea anunturilor de licitatie in vederea facilitarii participarii potentialilor ofertanti", mai spun reprezentantii Fiscului.