UPDATE Bloomberg: Tudose neaga intentia de a taxa activele bancare/ Si MFP neaga iintr-un comunicat nformatia lansata de Citu
"În urma solicitărilor transmise Ministerului Finanțelor Publice și a articolului apărut într-o publicație economică de prestigiu cu titlul "Pierderi masive pentru acțiunile bancare după declarațiile lui Florin Cîțu, membru al Comisiei de Buget Finanțe, care anunță o taxă specială pe active de 0,5%", facem următoarea precizare:
Atât la nivelul Ministerului de Finanțe cât și la nivelul grupurilor de lucru din care fac parte reprezentanți ai societății civile cu care se dezbat toate proiectele legislative, nu există intenția introducerii unei astfel de taxe.
De asemenea, pe viitor recomandăm tuturor să se raporteze doar la documentele și comunicările oficiale ale instituției noastre", se arata in comunicatul Finantelor.
.
E drept, declaratiile oficialilor de la Palatul Victoria nu mai reprezinta o garantie , ei anuntand trecerea de la cota unica la un impozit pe venitul global, dupa care au renuntat la idee, apoi au anuntat alte intentii ramase intre timp in coada de peste. Cert este ca - consiliat mai mult sau mai putin de reputatul avocat anti-banci Gheorghe Piperea- premierul Tudose a reusit sa genereze un efect bursier greu de gestionat in viitor.
Marti seara, prim-ministrul Mihai Tudose a declarat ca a avut o experienta neplacuta cu bancile- mai exact un incident in care banca l-ar fi lasat fara cei 500 de dolari pe care ii avea in cont- si ca prin urmare refuza ca salariul sa-i fie pus pe card, pentru ca banca sa nu beneficieze de comision la fiecare retragere. Intrebat de ce nu are niciun cont bancar, Mihai Tudose a raspuns: "Am refuzat sa-mi pun leafa pe card ca sa-i dau bancii cate doi bani de cate ori folosesc cardul. Nu vreau sa-i dau. Consider ca nu-i merita", a declarat el,.
Potrivit reprezentantului unei banci, ca o institutie de credit sa incaseze 550 de dolari (cei 500 din depozit plus 50 USD - comisionul pe care Tudose pretinde ca i l-ar fi solicitat banca) in comision de administrare cont curent in dolari, trebuie ca acest cont sa fi fost deschis acum 42 de ani, la o valoare medie de 1 dolar a comisionului lunar pentru un cont in USD. "Ca sa incaseze banca 550 de dolari in comision de administrare cont curent in dolari, trebuie ca acest cont sa fi fost deschis acum 42 de ani, la o valoare medie de 1 dolar a comisionului lunar pentru un cont in USD", explica un oficial bancar.
Una peste alta declaratiile razboinice ale lui Mihai Tudosenu au cum sa nu lase urme pe Bursa. Acum cateva zile, fara a da vreun nume, acelasi Tudose a sustinut ca depozitele romanilor nu sunt in siguranta pentru ca, in acceptiunea lui, bancile care "nu au profit sunt pe pierdere si risca sa intre in faliment". BNR a reactionat atunci prompt, iesind public pentru a anunta ca banii romanilor din banci sunt in siguranta si depozitele garantate.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
azi avem "decat" 3 variante de modificare...
Cine sa mai aiba incredere in Tudose sau in oricine din acest Guvern? Oricum nu iese fum fara ceva foc.
- OUG 13 si 14
- demiterea lui Grindeanu
- plafonarea indemnizatiei de crestere a copilului
- modificari la pilonul 2 de pensii
- modificari la pensiile militare
- acciza speciala la carburant
Au fost 6 minciuni mari si late, pentru care nimeni nu a dat explicatii ulterioare. Semn ca mai e loc si pentru altele. Asa ca, ba baetz, daca Tudose neaga intentia de a taxa activele bancare, inseamna ca Dragnea vrea sa taxeze activele bancare.
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-21978107-guvernul-introduce-plafon-30-din-creantele-instrainate-calculul-impozitului-profit.htm
Ce semne mai vrei?
Ca sa nu mai spun ca sha a inceput si cu pilonul 2: o tante de la ing a trimis o scrisoare propriilor angajati si a fost executata scurt, dupa care s-a trezit vitselul ala de la finante sa dea din casa ca se nationalizeaza, dupa care toti s-au jurat ca nu e adevarat, iar acum se discuta pe fata despre nationalizarea lui intr-un fel sau altul.