Plata defalcata a TVA in 10 intrebari si raspunsuri

de Adrian Benta     Consultant fiscal
Vineri, 1 septembrie 2017, 6:22 Economie | Finanţe & Bănci


Consultantul fiscal Adrian Benta
Foto: Hotnews
In Monitorul oficial de joi 31.08.2017 s-a publicat OG nr. 23/2017 privind sistemul de plata defalcata a TVA cunoscut ca sistem split TVA. Pentru aplicarea acestuia trebuie alocate de catre persoanele impozabile un volum consistent de resurse financiare si uman. In cazul firmelor neinregistrate in scopuri de TVA , ele vor aplica sistemul de plata defalcata a TVA cand achita facturile catre furnizori inregistrati in scopuri de TVA. Nu sunt obligate sa aplice acest sistem persoanele ce desfasoara activitati independente sau profesii libere ce nu sunt inregistrate in scopuri de TVA. Persoanele fizice obisnuite nu se afla nici ele in sfera acestei ordonante.


Esenta procedurii se prezinta in urmatorul exemplu: Societatea ABC SRL este inregistrata in scopuri de TVA conform art. 316 din Codul fiscal. Aceasta vinde marfuri clientului CLIENTUL SRL, persoana inregistrata in scopuri de TVA, la pretul de 1.000 lei + TVA 19% (190 lei), total factura 1.190 lei. Marfurile au fost achizitionate de la furnizorul FURNIZORUL SRL, persoana inregistrata in scopuri de TVA la pretul de 800 lei + TVA 19% (152 lei), total factura 952 lei. Toate aceste trei societati isi vor deschide un cont bancar exclusiv pentru plati de TVA, iar decontarile se vor face astfel:
 • societatea CLIENTUL SRL achita suma de 1.000 lei catre societatea ABC SRL in contul uzual al acesteia;
 • societatea CLIENTUL SRL achita suma de 190 lei reprezentand TVA, in contul de TVA deschis al societatii ABC SRL;
 • societatea ABC SRL achita suma de 800 lei catre societatea FURNIZORUL SRL in contul uzual al acesteia, din alt cont decat cel de TVA;
 • societatea ABC SRL achita suma de 152 lei reprezentand TVA in contul de TVA deschis al societatii FURNIZORUL SRL. Aceasta plata poate fi facuta atat din contul sau de TVA, cat si din contul curent.
 • Observam ca daca se achita suma de catre societatea ABC SRL din contul de TVA al acesteia catre contul de TVA al societatii furnizoare, soldul contului sau de TVA va fi suma de 190 lei - 152 lei = 38 lei, adica exact TVA de plata catre buget.

Societatea ABC SRL poate sa achite TVA de plata catre buget atat din contul sau de TVA, cat si din alte conturi bancare, aceasta ultima ipoteza de lucru este putin probabila intrucat utilizarea banilor din contul de TVA este restrictionata.

 • 1. Ce persoane sunt obligate sa aplice sistemul de plata defalcata a TVA?
Sunt obligate sa aplice sistemul de plata defalcata a TVA persoanele impozabile, institutiile publice. Prin persoane impozabile din punctul de vedere al TVA, intelegem toate societatile, indiferent daca sunt sau nu inregistrate in scopuri de TVA, societati nationale, regii autonome, respectiv persoanele fizice ce desfasoara activitati independente sau profesii libere, daca sunt inregistrate in scopuri de TVA.

Foarte important: societatile neinregistrate in scopuri de TVA aplica sistemul de plata defalcata a TVA cand achita facturile catre furnizori inregistrati in scopuri de TVA.

Nota: nu sunt obligate sa aplice acest sistem persoanele ce desfasoara activitati independente sau profesii libere ce nu sunt inregistrate in scopuri de TVA. Persoanele fizice obisnuite nu sunt in sfera acestei ordonante.

 • 2. De cand se aplica sistemul platii defalcate a TVA?
Acest sistem este obligatoriu incepand cu 01 ianuarie 2018, pentru facturi emise si avansuri incasate dupa data de 01 ianuarie 2018.
In perioada 01 octombrie - 31 decembrie 2017, sistemul se aplica optional de catre persoanele ce au obligatia aplicarii platii defalcate a TVA.

Nota: aceste persoane ce opteaza pentru sistemul de plata defalcata a TVA, vor notifica organul fiscal pentru exercitarea optiunii.

Foarte important: organul fiscal infiinteaza "Registrul persoanelor ce aplica plata defalcata a TVA", iar persoanele ce au optat pentru acest sistem vor aplica plata defalcata a TVA incepand cu ziua urmatoare celei in care au fost inscrise in acest registru.

De retinut: organul fiscal va inregistra in termen de maxim 3 zile notificarile pentru inscrierea in registru.

 • 3. Unde se deschid conturile de TVA?
Institutiile publice inregistrate in scopuri de TVA vor deschide conturile de TVA la unitatile de Trezorerie ale statului.
Persoanele impozabile ce au de incasat sume de la autoritati publice vor deschide contul de TVA la trezoreria statului.
La institutii de credit sau la trezorerie vor deschide cont de TVA persoanele impozabile pentru tranzactiile cu entitati private.

Foarte important: persoanele impozabile pentru tranzactii cu alte entitati private pot deschide mai multe conturi de TVA la institutii bancare diferite.

 • 4. Pentru ce tranzactii este aplicata plata defalcata a TVA?
Plata defalcata a TVA se aplica pentru toate operatiunile taxabile din punctul de vedere al TVA la care locul livrarii de bunuri sau locul prestarii de servicii se considera in Romania.
Nu se aplica sistemul de plata defalcata a TVA pentru tranzactiile la care beneficiarul este obligat la plata TVA prin metoda de simplificare, metoda cunoscuta drept taxare inversa.

De retinut: nu se aplica sistemul de plata defalcata a TVA pentru regimurile speciale de TVA ¬ regimul bunurilor second-hand, regimul agentiilor de turism, regimul special pentru agricultori.

 • 5. Cum de aplica regimul platii defalcate a TVA in cazul platilor partiale?
Daca se efectueaza plati partiale sau plati de avans, fiecare suma achitata se va considera ca avand inclusa si TVA, iar pentru aceasta se va aplica metoda sutei majorate pentru determinarea TVA de achitat separat.

De retinut: daca sunt efectuate plati partiale aferente unor operatiuni taxabile, dar cu cota diferita de TVA, are prioritate regimul normal de taxare in ordinea descrescatoare a cotelor.

Foarte important: valoarea TVA din aceste plati partiale se determina dupa formula: 19 x 100/119, 9 x 100/109 sau 5 x 100/105, dupa caz.

 • 6. Ce se incaseaza in contul de TVA?
In conturile de TVA se vor incasa sumele provenind din:
 • TVA aferenta vanzarilor de bunuri/prestarilor de servicii;
 •  depunerile de TVA pentru vanzarile incasate cu numerar sau prin cardul bancar;
 •  transferurile din alte conturi de TVA;
 •  transferuri din contul curent deschis fie la aceeasi institutie bancara, fie la trezorerie;
 •  sume incasate ca urmare a unor corectii in urma unor erori materiale;
 •  sume reprezentand transferul de TVA intre membrii grupului fiscal unic;
 •  sume incasate ca urmare a corectarii facturilor sau ca urmare a ajustarii bazei de impozitare a TVA.

 • 7. Ce plati pot fi facute din contul de TVA?
Din contul de TVA se pot efectua urmatoarele plati:
 •  TVA achitata in contul de TVA al furnizorului;
 •  TVA platita la bugetul de stat;
 •  transferul in alt cont de TVA al titularului;
 • corectii de TVA pentru care restituirea se efectueaza in alt cont de TVA;
 •   corectii aferente ajustarii bazei de TVA ca urmare a corectarii facturilor, pentru care plata se efectueaza intr-un alt cont de TVA;
 •  restituiri in contul curent al titularului, in limita alimentarii initiale;
 •  sumele reprezentand TVA decontate in cadrul grupului unic.
Prin Ordin al presedintelui ANAF se vor detalia si alte categorii de plati ce pot fi efectuate din acest cont.

 • 8. Ce procedura se aplica pentru incasarile in numerar prin carduri sau substitute de numerar?
Persoanele aflate in sfera de aplicare a sistemului de plata defalcata a TVA, cand incaseaza cu numerar sau prin carduri bancare, au obligatia sa depuna in contul de TVA propriu suma reprezentand TVA aferenta livrarilor de bunuri/prestarilor de servicii. Termenul de depunere a TVA in contul de TVA este de 7 zile lucratoare.

 • 9. Ce se intampla daca o persoana impozabila inregistreaza in aceeasi zi atat incasari, cat si plati cu numerar?
In ipoteza in care incasarile in numerar sunt mai mari decat platile, se va depune in contul de TVA diferenta intre TVA aferenta incasarilor si TVA aferenta platilor, in termen de 7 zile lucratoare.
Cealalta ipoteza de lucru, cand platile sunt mai mari decat incasarile pentru ca exista deja un sold de casierie, nu este tratata de legiuitor.

10. Care sunt principalele contraventii si cum sunt sanctionate?

Sunt considerate contraventii urmatoarele fapte:
 • Plata TVA catre furnizori aferenta achizitiilor de bunuri si servicii in alt cont decat contul de TVA al furnizorului, daca nu se efectueaza corectia platii in termen de 7 zile. Contraventia este sanctionata cu amenda stabilita ca procent de 0,06%/zi din suma platita eronat.
 • Plata TVA intr-un alt cont al furnizorului decat cel de TVA, daca eroarea nu este corectata in maxim 30 de zile. Amenda in acest caz este in procent de 50% din suma platita eronat.
 • Necomunicarea contului de TVA catre furnizori si clienti se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 lei la 4.000 lei.
 •  Utilizarea sumelor existente in contul de TVA in alt mod decat cel prevazut de ordonanta se sanctioneaza cu amenda contraventionala in procent de 50% din suma folosita incorect.

Persoanele platitoare de impozit pe profit si microintreprinderile care opteaza pentru plata defalcata a TVA incepand cu 01 octombrie 2017, beneficiaza de o bonificatie de 5% ce se aplica la urmatoarea baza de calcul:
a) impozitul pe venitul microintreprinderii aferent trimestrului al IV- lea 2017;
b) impozitul pe profit aferent trimestrului al IV - lea 2017 pentru contribuabilii platitori de impozit pe profit prin plati anticipate trimestriale egale;
c) pentru o patrime din impozitul pe profit al anului 2017 pentru contribuabilii platitori de impozit pe profit ce determina impozitul in sistem real.

O alta facilitate consta in anularea penalitatilor de intarziere aferente TVA daca contribuabilii au datorii la bugetul de stat reprezentand TVA de plata la data de 30 septembrie 2017.
Ordonanta descrie si procedura de acordare a acestor facilitati.

Institutiile bancare sunt autorizate sa deschida automat conturi de TVA pentru persoanele impozabile interesate. Aceste conturi vor avea in structura lor sintagma "TVA" si atributul "RO".
Institutiile de credit vor notifica persoanele impozabile asupra deschiderii acestor conturi. Desigur, utilizarea contului este la latitudinea persoanei impozabile. Daca un astfel de cont nu este utilizat timp de 90 de zile, acesta se inchide automat. Din aceste conturi nu se pot elibera sume in numerar.

Nota Redactiei:
Multumim pentru toate observatiile facute, urmand sa revenim cu un nou articol care sa includa raspunsurile la intrebarile ridicate.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

31107 vizualizari

 • +6 (6 voturi)    
  Firme care aplica anticipat vs. de la 1 ian (Vineri, 1 septembrie 2017, 7:39)

  motanul_gri [utilizator]

  Sa presupunem ca firma ABC aplica sistemul split tva de la 1 ianuarie 2018, insa firma CLIENTUL opteaza pentru aplicarea de la 1 octombrie 2017. Cum procedeaza in acest caz CLIENTUL la achitarea unei facturi prin virament bancar catre ABC? Este obligat ABC sa isi deschida cont de tva, pentru a avea unde sa incaseze de la clienti, indiferent daca aplica sau nu anticipat de la 1 octombrie?

  In aceasta situatie, daca majoritatea clientilor unei firme aplica split tva de la 1 octombrie, dar firma si furnizorii sai de la 1 ianuarie, rezulta ca in trimestrul 4 in contul de tva se vor strange sume destul de mari, care nu vor putea fi utilizate decat pentru plata catre fisc a tva conform decontului lunar (decl 300). Adica acel cont va ramane cu sold, reprezantand din punctul de vedere al ABC niste sume temporar imobilizate.
  • +1 (1 vot)    
   banui ca ABC va fi bine (Vineri, 1 septembrie 2017, 11:06)

   Emancipatorul [utilizator] i-a raspuns lui motanul_gri

   caci va putea transfera la 01. ianuarie din contul curent (in care a incasat mult TVA de la CLEINT in trim IV) in contul propriu de TVA (daca deja nu a platit deja Statului TVA-ul).

   Dar CLIENTUL a incurcat-o. Va intra in criza de lichiditati daca a platit la ABC TVA-ul fara sa fii incasat in prealabil TVA-ul corespunzator de la CLIENTUL din amonte.

   Problema CLIENTULUI este ca daca trece la splitare anticipat practic sa obliga sa nu plateasca TVA la ABC pana nu incaseaza TVA de la CLIENTUL lui din amonte.

   Faptul ca nu poti folosi banii din contul de TVA decit pentru a plati TVA va provoca intirzieri mari la plata. Pana acum, daca un client era rau platnic nu se simtea imediat in sistem. Firmele punea bani de la ele pana incasau. Dar acum nu vor mai putea face asa ceva.
   Cum statul sau firmele de stat platesc foarte greu, toate firmele care asteapta bani de la Stat nu vor mai plati in avans furnizorilor. Practic tot sirul de furnizori va astepta banii de la stat.
   Vor fi arierate si mai mari.
  • +4 (4 voturi)    
   nu va bateti prea mult capul... (Vineri, 1 septembrie 2017, 13:09)

   diasporescu [utilizator] i-a raspuns lui motanul_gri

   pt ca nu cred ca se va aplica vreodata aceasta aberatie.
   Se va amana de la an la an...

   Daca ar intra in vigoare, Romania ar fi falimentara in mai putin de 6 luni. Vorbim de un blocaj de 16% din cashflow.
   • +2 (2 voturi)    
    daca n-ar fi de plans... (Sâmbătă, 2 septembrie 2017, 13:02)

    Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui diasporescu

    E ca in bancul ala: cica in Anglia se va trece la sistemul cu circulatie pe partea dreapta. Pentru inceput, in primele doua saptamani se va aplica numai pentru camioane, autoturismele ramanand sa circule in continuare pe stanga.

    Lasand gluma la o parte, urmaresc subiectul si, inca nu stiu ce va iesi. Cel mai probabil ca se va amana la nesfarsit. Dar, ce te faci daca se vor incapatana sa puna in aplicare... e drept, pana acum acest guvern nu a facut nicio schimbare promisa, nefiind in stare efectiv sa intreprinda o actiune coerenta, in afara de a face declaratii ca va face si va drege
 • +8 (8 voturi)    
  10 intrebari si raspunsuri complet irelevante (Vineri, 1 septembrie 2017, 7:46)

  livius1234207762782 [utilizator]

  Autorul articolului nu a tratat diferentele dintre TVA normal si TVA la incasare. Ce se intampla in cazul investitiilor in urma carora rezulta TVA de recuperat, care astazi poate fi recuperat prin rambursare de TVA sau compensat cu TVA-ul de plata din lunile urmatoare? Care este modul practic de autorizare la platilor din contul de TVA si termenul de decontare a acestor plati? Etc...
 • +4 (4 voturi)    
  Ce aberatie! (Vineri, 1 septembrie 2017, 8:15)

  Klaus_ [utilizator]

  Eu as fi curios daca premierul Mihai Tudose a inteles ceva din legea asta. Cred ca tolomacul ala, caruia ii este frica sa foloseasca un card bancar, n-a priceput o iota din ce complicatii inutile genereaza in economie aberatia asta de lege. Dar nici nu-i pasa. Important e ca a mai dat un pumn in cap firmelor private, care vor trebui sa aloce resurse suplimentare: ore de lucru suplimentare pentru contabilitate, bani pentru modificarea sistemelor informatice, vomisioane dublate la banci, etc. Si asta pentru ce? Cei ce fac evaziune mare cu TVA oricum o vor face si asa, iar cei ce foloseau TVA pentru "finantarea" de pe o luna pe alta a unei mici parti din activitate, se vor bloca cu banii si nu vor mai plati nimic. Stupid! Tipic PSD.
 • +2 (2 voturi)    
  o greseala la formula - pct. 5 (Vineri, 1 septembrie 2017, 9:28)

  ..13 [utilizator]

  Nu este formula 19x100/119 - va rog sa verificati

  Corect cred ca este sumaincasatax 19/119 sau celelalte forme respectiv sumaincasata x 9(5)/109(105).

  Bune observatiile motanului gri.
  Se pot gasi solutii.

  Dar ceea ce ma ingrijoreaza sincer este volum imens de activitati care vor trebui sa fie facute de fiecare firma platitoare de TVA.Practic inseamna un volum aproape dublu de activitate Horror!

  Asta ca sa nu plang pe umarul trezoreriei sau al bancilor care vor deschide conturile de TVA.

  SIncer are Trezoreria capacitatea institutionala si resursele necesare umane, financiare si informatice de a duce in spate un volum atat de mare de activitate??? tot sincer raspunsul meu este: ma indoiesc.

  Practica va demonstra daca cineva va dori sa aplice de la 1 oct.2017.
 • +1 (1 vot)    
  Cheltuieli (Vineri, 1 septembrie 2017, 10:02)

  Celbland [utilizator]

  Articolul nu spune cum se recuperează TVA-ul care însoțește cheltuieli generale cu sediul, transportul, deplasările, marketing, etc ... adică cheltuieli nelegate direct de o livrare.
 • +2 (2 voturi)    
  daia (Vineri, 1 septembrie 2017, 10:14)

  Casargoz [utilizator]

  Societatea ABC are de aplicat un numar X de reguli.
  Societatea ABC are de aplicat un numar X+n de reguli.

  Mai simplu nu?

  Ti-ai draq de particulari...
  Numai la bani va e gandul.
  Reguli ba...

  Tranzactional eu as traducea asa urmatorul paragraf:

  Observam ca daca se achita suma de catre societatea ABC SRL din contul de TVA al acesteia catre contul de TVA al societatii furnizoare, soldul contului sau de TVA va fi suma de 190 lei - 152 lei = 38 lei, adica exact TVA de plata catre buget.

  Adica pentru 38 de lei sunt utilizate 4 tranzactii.
  Pentru a urmarii cele 4 tranzactii statul trebuie sa investeasca in cheltuieli administrative.
  Care este costul pentru fiecare leu incasat?

  Se spune ca la trezorerie comisionul va fi zero, vafi pentru firme,dar care va fi costul pentru cetatean, cat va plati cetateanul pentru comision zero?
  Comisionul zero este sustinut de buget, intr-o decizie transparenta, ar trebui sa cunoastem costurile comisionului "zero" de la trezorerie:
  -cheltuieli materiale ale statului
  -costuri imateriale ale cetateanului: timp etc...
 • +2 (2 voturi)    
  intrebare (Vineri, 1 septembrie 2017, 10:37)

  joly [utilizator]

  Daca in data de 05 ianuarie incasez tva pt o factura emisa tot in ianuarie, banii sunt blocati in contul de tva desi eu numai in 25 februarie trebuie sa platesc tva-ul la stat aferent luni ianuarie. Deci bani blocati.
  Sau
  platesc tva la stat din contul normal si dupa data de 25 a lunii trebuie sa fac cerere la Anaf pentru recuperarea sumei. Iar nu-i corect.
  • +2 (4 voturi)    
   Ai inteles exact (Vineri, 1 septembrie 2017, 11:46)

   CapitanulPanait [utilizator] i-a raspuns lui joly

   Statul se va imprumuta moca de la firmele private. Imparte PIB-ul la 12, vezi cat reprezinta TVA-ul si asta este suma pe care statul o va bloca la firme. In fapt blocajul sau suma blocata de stat va fi mult mai mare pentru ca multi lucreaza cu plata la termen iar TVA-ul va fi blocat pe tot lantul de firme.

   Desi nu imi doresc as vrea sa aud la stiri: ''firma Renault a anuntat ca incepand cu 1 ianuarie 2018 inchide fabrica de la Mioveni.''
   Atunci sa vad pe unde ar scoate soboloanii astia rosii camasa, pentru ca impreuna cu Renault sunt convins ca vor mai pleca multi.
   - autostrada nu le faci de 20 de ani
   - plateste Dacia TVA la greu
   - produce 6% din PIB in mod direct fara a socoti industria orizontala
   - ii ameninti cu impozit pe cifra de afaceri
   - iar acuma le blochezi si TVA-ul cand ei au nevoie de el ca sa produca. 1300 masini/zi la un pret mediu de 10.000 euro inseamna 13 milioane euro pe zi din care TVA cam 2,1 milioane adica 200 de masini. PE ZI!! E drept ca nu toate se vand catre persoane juridice dar daca chiar si 15% din vanzari ar fi catre persoane fizice ar fi 300.000 euro/zi adica 30 de masini blocate la fabricatie

   Pentru Romania ar insemna faliment. Poate doar asa se va trezi din abureala acest popor dornic de pomeni dar nu de munca si gandire. Cel putin asta care mai este pe aici. Ca cei care muncesc si gandesc au plecat de mult.
 • +2 (2 voturi)    
  alta problema: (Vineri, 1 septembrie 2017, 10:46)

  Emancipatorul [utilizator]

  Daca CLIENTUL nu imi plateste in 30 zile, ABC trebuie sa plateasca oricum TVA la stat conform facturii emise. Deci va fi obligat sa plateasca din contul curent.

  La un moment dat CLIENTUL va plati. Sigur ca va plati in contul de TVA al ABC. Dar ABC nu se mai poate folosi de acei bani caci deja a platit TVA-ul la stat.
  Acei bani vor fi vesnic blocati.

  Sau cum isi va recupera banii?

  ABC va risca si nu va plati TVA la stat pana nu incaseaza de la CLIENT. Ori intrea in insolventa intr-o luna.

  Ori nu inteleg eu ceva ori chiar cei de la Minister sint prosti.
  • +3 (3 voturi)    
   OG zice ca se pot face (Vineri, 1 septembrie 2017, 11:17)

   Emancipatorul [utilizator] i-a raspuns lui Emancipatorul

   restituiri in contul curent al titularului, in limita alimentarii initiale;
   Asta te ajuta daca esti de buna credinta.
   Dar iti complica viata foarte mult.

   Dar cei care faceau evaziune cum nu isi vor putea transfera din contul de TVA peste alimentarea initiala?
   Isi transfera in contul curent, fac plati catre un furnizor fictiv neplatitor de TVA sau din Insulele Cayman, etc. si adio.
   Sau cum va impiedica asta returnarea frauduloasa de TVA?

   Caci si acum, la un control corect era depistata frauda imediat.
 • +1 (3 voturi)    
  split TVA (Vineri, 1 septembrie 2017, 10:56)

  ddorina12 [utilizator]

  Pentru prim ministru expresia "split TVA " poate ca inseamna "sprit TVA"!!!! Ce o sa ne facem cand va trebui sa stam la rand la Trezorerie cu un ordin de plata ??!! Se vor forma cozi infernale! De unde sa avem informatia la prima ora cu ce sume au intrat in contul de TVA cand aceasta informatie nu se poate obtine online, dar nici telefonic!!! Imaginati-va cozi infernale pt a afla in fiecare zi ce sume ne-au intrat in conturile de TVA!!!! DOAMNE OCROTESTE-I PE ROMANI!!!!
 • +4 (4 voturi)    
  Intrebarea 11 (Vineri, 1 septembrie 2017, 12:01)

  Calin123 [utilizator]

  Eu am un SRL si vreau sa comand ceva online cu cardul atasat la contul firmei. In noul sistem de TVA cum doamne iarta-ma fac? Platesc toata suma cu cardul catre furnizor din contul curent si apoi ce fac? Mut banii din contul de TVA in contul curent sau cum se procedeaza?
 • +2 (2 voturi)    
  Se mai aplica undeva in lume ? (Vineri, 1 septembrie 2017, 23:22)

  Mulpha [utilizator]

  Stie cineva daca sistemul split TVA se mai aplica in vreo tara ? Daca da, unde ?


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by