La o zi de la acuzatiile lui Tiriac, BNR ii raspunde: Terenul din str. Dr. Staicovici nr. 42-48 este proprietatea noastra din 1946, printr-un act de vanzare-cumparare de la Societatea de Dare la Semn Bucuresti

de Dan Popa     HotNews.ro
Joi, 5 octombrie 2017, 13:25 Economie | Finanţe & Bănci


Mugur Isarescu, guvernatorul BNR
Foto: Hotnews
"In contextul reluarii discutiilor legate de subiectul Arenele BNR, pentru corecta informare a opiniei publice va readucem la cunostinta comunicatul nostru. Terenul din str. Dr. Staicovici nr. 42-48 este proprietatea BNR din anul 1946, fiind dobandit printr-un act de vanzare-cumparare de la Societatea de Dare la Semn Bucuresti. Arena Centrala de tenis, impreuna cu alte constructii amenajate pe terenul BNR, a fost preluata in proprietate de catre BNR, cu plata, in anul 1991, de la Ministerul Tineretului si Sportului. La data preluarii, starea constructiilor si a terenului din jurul acestora era deplorabila, necesitand investitii semnificative. Dupa anul 1991, BNR a realizat investitii in Arena Centrala si terenurile de antrenament in valoare de aproximativ 1.000.000 lei in preturi curente (amenajare vestiare in anul 1997, tribuna metalica in anul 1999, instalatie de nocturna in anul 2000 etc.)", transmit oficialii Bancii Nationale intr-un comunicat transmis joi.

Ce mai spun bancherii centrali:
 • Pana in prezent, BNR a inregistrat, in legatura cu Arena Centrala si terenurile de antrenament, cheltuieli cu intretinerea echipamentelor, instalatiilor si utilajelor din dotarea cladirilor si terenurilor Arenei BNR si a constructiilor ce o deservesc, precum si cheltuieli administrative, in valoare de peste 5.000.000 lei in preturi curente. O latura importanta a acestor activitati a fost reprezentata de salvarea si intretinerea celor peste 30 de exemplare de platani (plantati la sfarsitul secolului XIX), protejati de lege si parte a patrimoniului national.
 • Proprietatea BNR delimitata de strazile Dr. Staicovici - Dr. Lister gazduieste in principal activitati de pregatire profesionala si pentru functionarea curenta a BNR, si nu este o baza sportiva in sine. In spatiul respectiv, pe langa Arena Centrala de tenis si terenurile de antrenament, precum si terenul de fotbal ¬ toate preluate de la MTS in 1991 ¬ functioneaza un centru de pregatire profesionala, un spatiu restrans de cazare cu circuit intern, doua spatii de alimentatie cu circuit intern. In aceste locatii se desfasoara in permanent diverse activitati ale BNR si se organizeaza evenimente specifice in colaborare cu institutii financiare internationale si cu parteneri academici interni si internationali.
Incepand cu anul 1991, competitiile de tenis organizate pe arena centrala si terenurile secundare (Cupa Davis, turnee internationale din circuitele ATP si respectiv WTA, precum si alte turnee de tenis nationale si internationale) au fost gazduite in regim de comodat, BNR punand la dispozitie cu titlu gratuit toate amenajarile si dotarile necesare.
 • In anul 2007 Romania a aderat la UE, iar Banca Nationala a Romaniei a devenit membra a Sistemului European al Bancilor Centrale. Legislatia europeana obliga BNR sa se canalizeze pe obiectivele strict specifice unei banci centrale, respectiv stabilitatea preturilor si, in paralel, stabilitatea financiara, ceea ce limiteaza capacitatea BNR sa se implice financiar in activitati care exced acestor obiective.
 • In prezent este necesara o reconstructie din temelii a Arenei Centrale, din cauza unui cumul de factori obiectivi: uzura fizica a constructiei edificate la inceputul anilor `70; modificarea succesiva a standardelor privind siguranta in constructii, cu precadere modificarea survenita in anul 2016; cresterea exigentelor privind constructia de stadioane si arene sportive si organizarea de evenimente publice pe acestea, in special din perspectiva afluirii si defluirii de persoane.
BNR a initiat demersuri inca din anul 2014 privind transferul de proprietate catre Guvern a perimetrului delimitat de strazile Dr. Staicovici - Dr. Lister destinat activitatilor sportive, propunand o serie de solutii concrete. Astfel, au fost transmise scrisori catre Guvernul Romaniei in iulie 2014, decembrie 2015 si mai 2017. BNR a avut si continua sa aiba toata disponibilitatea de a finaliza aceste demersuri, in conditiile legii.

Context:

Reamintim ca in ultima perioada, atat Ion Tiriac cat si Ilie Nastase au adresat acuzatii dure Bancii Centrale privind legalitatea achizitiei din 1946, dar si privitoare la sumele pretinse de BNR ca le-ar fi investit acolo. "BNR a spus ca ca au investit nu stiu cati bani in Arenele Progresul in februarie 1990. Nu-i adevarat! Eu din banii mei am investit acolo!", a spus Ion Tiriac, la o intalnire in cadrul Comisiei de Buget a Senatului. Tiriac a marturisit ca a actionat BNR in instanta, avandu-l alaturi si pe Ilie Nastase.

Situatia juridica a Arenelor BNR este una complicata, dar daca ambele parti ar da dovada de vointa ferma, problema s-ar putea detentiona. Tiriac ar dori (potrivit propriilor afirmatii) sa readuca acolo profitabilul turneu Romanian Open tenis, acuzand BNR ca nu il lasa. La randul lui, BNR spune ca legile europene nu ii mai permit finantarea altor activitati decat cele legate de politica monetara. Acest impas insa, poate fi survolat doar prin dialog. Si, poate, putin curaj.

Potrivit sefului Comisiei de Buget din Senat, Daniel Zamfir, saptamana viitoare vor fi invitati la discutii atat reprezentantii ISU cat si membrii boardullui Bancii Nationale. "Vreau sa va asigur ca demersul nostru de a face orice posibil ca aceasta baza sa revina Sportului nu are culoare politica si am sentimentul ca acest lucru este posibil!", a spus Zamfir.

Implicatiile neutilizarii bazei sportive "Arenele BNR" pentru competitiile internationale sunt analizate, miercuri, de senatorii din Comisia pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital, impreuna cu omul de afaceri Ion Tiriac, fost presedinte al Comitetului Olimpic Roman, Marius Alexandru Dunca, ministrul tineretului si sportului, si George Cosac, presedintele Federatiei Romane de Tenis. 

Omul de afaceri Ion Tiriac declarase, recent, intr-o conferinta de presa, ca Banca Nationala a Romaniei "a luat ilegal" in anul 1991 Complexul sportiv "Arenele BNR", cel care a gazduit pana in 2015 turneul BRD Nastase Tiriac Trophy, mutat acum la Budapesta.

El a mentionat ca s-a intentionat la un moment dat ca Guvernul sa faca un schimb de proprietati cu BNR pentru ca Arenele BNR sa revina Ministerului Tineretului si Sportului, care la randul lui sa le renoveze. "Au fost incercari intre Guvernul Ponta si BNR sa faca un schimb de proprietati. Sa dea BNR-ului altceva pe acest parc facut pentru sport. Roland Garros-ul este in mijlocul Parisului, la fel ca Bernabeu in Madrid. Bernabeu e catedrala Madridului, nu poti sa muti stadionul ala. Dar noi ce avem? Avem palatul lui Ceausescu acolo, atat", a adaugat Tiriac.

Ion Tiriac, proprietarul turneului BRD Nastase Tiriac Trophy, a cedat competetitia (in urma unei licitatii) pentru doi ani la Budapesta din cauza faptului ca Arenele BNR nu mai corespund cerintelor ATP, Terenul Central fiind inchis. In 2016, la ultima editie a turneului la Bucuresti, Terenul Central nu a putut fi folosit, deoarece nu are avizul ISU de functionare, meciurile disputandu-se doar pe terenurile secundare.

Ion Tiriac si Ilie Nastase au criticat in mai multe randuri atitudinea conducerii Bancii Nationale a Romaniei, proprietara bazei sportive din Cotroceni, pe care a acuzat-o ca nu doreste sa cedeze terenul Primariei Capitalei, dar nici sa investeasca in modernizarea Arenelor BNR pentru a putea primi avizul ISU.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12500 vizualizari

 • -39 (55 voturi)    
  bnr (Joi, 5 octombrie 2017, 13:35)

  bobyff [utilizator]

  este o cloaca de comunisti. Tiriac ar trebui lasat sa faca bani cu arenele respective dar 10 sau 20% din profit sa fie dat Romaniei prin taxe.
  • +21 (33 voturi)    
   . (Joi, 5 octombrie 2017, 14:19)

   theo667 [utilizator] i-a raspuns lui bobyff

   Cate firme are inregistrate in Romania si platesc impozite pe profit ''Domnul'' Țiriac? Nici macar una! UNA sa fie acolo de model. Luam baza moca , ea valoreaza doar pamantul poate undeva pana in 100 milioane euro, face un complex rezidential si 3 parlite de terenuri ca la Stejarii unde a taiat padurea
   • -16 (34 voturi)    
    mda (Joi, 5 octombrie 2017, 14:44)

    SoulSearcher [utilizator] i-a raspuns lui theo667

    spre deosebire de seful vostru de la teleorman care umbla cu actiuni la purtator

    tiriac chiar a mai investit si platit taxe prin romania
    • +10 (16 voturi)    
     ... (Joi, 5 octombrie 2017, 15:08)

     tirolez [utilizator] i-a raspuns lui SoulSearcher

     Tiri a fost mereu e in echipa "sefului" de la Teleorman sau a fostilor sai sefi.
    • +5 (11 voturi)    
     chiar (Joi, 5 octombrie 2017, 15:14)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui SoulSearcher

     nu stii nimic.
   • +19 (19 voturi)    
    Tiriac vrea o baza sportiva gratuit, asta e miza (Joi, 5 octombrie 2017, 14:58)

    Boham [utilizator] i-a raspuns lui theo667

    Daca Tiriac ar fi vrut sa investeasca in baza respectiva o cumpara de la BNR cu 35 de milioane si mai baga 50 de milioane ca sa o faca la standarde internationale


    dar TIRIA vrea sa primeasca baza gratuit de la guvernul PSD (el fiind PSD-ist) asa ca s-a dus la parlament sa faca scandal, sa spuna ca el vrea sa faca nu stiu ce si ca nu-l lasa BNR...SA I SE DEA GRATUIT CA EL E PSD_IST
    • +8 (8 voturi)    
     PSD vrea sa puna mana pe BNR (Joi, 5 octombrie 2017, 19:33)

     Boham [utilizator] i-a raspuns lui Boham

     cum de a a aparut discutia cu baza BNR in acelasi timp cu cea despre ROBOR ?

     PSD a dat vina pe BNR pt ROBOR si acum acuza BNR ca nu vrea sa dea baza de tenis poporului...ca acum e luna octombrie si neaparat tiriac are nevoie de o baza in aer liber IARNA


     de fapt nu e o coincidenta si se pare ca PSD vrea sa-l inlocuiasca pe Isarescu cu Georgescu Florin (PSD-ist)
    • 0 (0 voturi)    
     la fel ca în '90 când ditamai milionarul repatriat (Sâmbătă, 7 octombrie 2017, 22:44)

     vrempeBaselamititica... [utilizator] i-a raspuns lui Boham

     îi cere lui roman casă de la rapps...
   • -11 (13 voturi)    
    De Tiriac Banc sau Tiriac Auto n-ai auzit? (Joi, 5 octombrie 2017, 15:06)

    holinessdani [utilizator] i-a raspuns lui theo667

    Daca tot platesti un abonament la internet mai citeste si tu si altceva decat pravda!
    • +10 (12 voturi)    
     cine e actionar? tiriac sau niste offshore? (Joi, 5 octombrie 2017, 16:43)

     Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui holinessdani

     verifica si apoi revino in discutie ;)
     • -4 (6 voturi)    
      Imoral dar legal. (Joi, 5 octombrie 2017, 18:30)

      icsulescu99 [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

      Printre beneficiarii de off-shoruri sunt multe firme din Romania, inclusiv mari recuperatori de creante care sunt mana in mana cu bancutele din tara noastra si isi exporta profiturile peste mari si tari.

      Cu o lege ai rezolva problema, dar vrea cineva? Nu
      • +2 (4 voturi)    
       nici n-am spus ca ar fi ilegal (Vineri, 6 octombrie 2017, 0:37)

       Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui icsulescu99

       doar ca nu e actionar asa cum zicea cel caruia i-am raspuns
       • 0 (4 voturi)    
        n-ai spus, dar sugerezi ca ar fi imoral (Vineri, 6 octombrie 2017, 1:14)

        opinius [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

        parca ai spune, ”Tiriac cu off-shore-urile lui nu mananca soia ca noi ceilalti”.

        Pe langa argumentul cu soia (pe care eu il cam simt in comentariul tau), cred ca nu prea este corect sa ne legam de off-shore-uri. De ce? pentru ca si firmele detinute de ele in Romania platesc toate contributiile sociale (la fel ca orice firma), platesc impozit pe profit (la fel ca orice firma) si in foarte multe cazuri platesc si impozit pe dividentul care il duc in off-shore-urile (cu unele exceptii).

        Practic off-shore-urile se diferentiaza numai la impozitul pe dividend, si chiar si in chestiunea asta, doar pe anumite domenii si doar in relatia cu anumite off-shore-uri.

        Nu prea vad de ce ne-ar pasa noua ca Tiriac isi tine banii ()ramasi dupa plata impozitului pe profit) in Olanda sau ii da pe cu_ve in Romania. E dreptul lui sa ajute sau nu suplimentar economia nationala. O sa zici ca nu e asa pentru ca banii pe cu_vele din Romania antreneaza cresteri in economia din Romania... Poate, dar mie mi se pare imoral sa obligi un antreprenor sa isi tina banii lui personali in Romania.
        • +5 (5 voturi)    
         este imoral (Vineri, 6 octombrie 2017, 11:04)

         pehash [utilizator] i-a raspuns lui opinius

         pentru ca acum vrea sa primeasca moca ditamai proprietatea in buricul targului.
         pentru ca a devenit miliardar in Romania, profitand de economia tarii, dar fara sa dea nimic inapoi.
         pentru ca din aceste off-shore-uri se pot finanta campanii electorale.
      • 0 (0 voturi)    
       unii dintre noi judecă mai degrabă (Sâmbătă, 7 octombrie 2017, 22:46)

       vrempeBaselamititica... [utilizator] i-a raspuns lui icsulescu99

       moral decât legal.
       pentru simplul motiv că morala e făcută de oameni integri, în timp ce legile...
   • +17 (19 voturi)    
    ZERO (Joi, 5 octombrie 2017, 15:07)

    Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui theo667

    Tiriac plateste zero si cand plateste sunt banii altora.
    Intentia lui mascata de grija pentru copii si "tenisul romanesc" este o acoperire pe care o foloseste spre a fi accelerata de presa sa genereze zvonuri ca Tiriac vrea sa faca la copii bine si oamenii rai de la bnr nu il lasa.
    Da si eu vreau sa fac la copii bine si vreau sa iau curtea vecinului pentru asta. Curtea mea imi trebuie pentru altceva si deci vecinul e rau ca nu mi-o daruieste ... ca eu sunt generos si am facut mult bine cu banii altora ...cunoastem jmekeriile lui Tiriac.
  • +15 (19 voturi)    
   Tiriac e PSD-ist (Joi, 5 octombrie 2017, 14:56)

   Boham [utilizator] i-a raspuns lui bobyff

   daca ai stii sa citesti scrie in clar in comunicatul BNR ca banca a vrut sa transfere arenele BNR catre GUVERN dar nu a primit niciun raspuns pana acum: 'BNR a initiat demersuri inca din anul 2014 privind transferul de proprietate catre Guvern a perimetrului delimitat de strazile Dr. Staicovici - Dr. Lister destinat activitatilor sportive, propunand o serie de solutii concrete. Astfel, au fost transmise scrisori catre Guvernul Romaniei in iulie 2014, decembrie 2015 si mai 2017. '
   • +8 (10 voturi)    
    Guvernul o da ca o Insula Belina (Joi, 5 octombrie 2017, 15:11)

    Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui Boham

    cu Hotarare de guvern si o ia Tiriac si mai da guvernul si banii sa aiba de chetuiala.Pentru glosia sportului romanesc care este:
    cel mai bun ambasador
    ne reprezinta gloria si nivelul
    de duce faima
    ne ridica intre natiuni
    etc gogomanii de activisti PCR.
  • +4 (6 voturi)    
   Tu esti nea ioane ? (Joi, 5 octombrie 2017, 15:01)

   Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui bobyff

   iti faci sigur galeria aici?
  • 0 (0 voturi)    
   comunist pari a fi tu. (Sâmbătă, 7 octombrie 2017, 22:41)

   vrempeBaselamititica... [utilizator] i-a raspuns lui bobyff

   bnr este proprietar de drept.
   ţiriac, pe ce bază? doar pentru că a jucat acolo?
 • +30 (36 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 5 octombrie 2017, 13:54)

  [anonim]

  • +3 (5 voturi)    
   Tiriac are fundatie pe care i-o sponsorizeaza (Joi, 5 octombrie 2017, 15:52)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui

   altii, saracul! Nu e destul de bogat sa faca singur ce ii trece prin cap. Altii care au idei dar n-au pile n-au nicio sansa in fata unora ca el. Banii se duc la cei cu bani cu la cei cu idei. In Romania.
 • -10 (20 voturi)    
  Neplata pretului (Joi, 5 octombrie 2017, 14:29)

  Koczka [utilizator]

  este conditie de nulitate a contractelor de vanzare-cumparare. Asa ca dl. Guvernator sa nu ne mai abureasca cu 'brasoave' d-alea de Rm. Vilcea. Ne spune ca BNR e proprietar pe un teren care l-a cumparat in 1946 de la Stat ( Societatea de Dare de Semn ) , pretul fiind platit in 1991 , adica dupa 45 de ani.
  Adevarul de pare ca este altul. Citez dintr-un articol publicat in altblogromanesc:
  -“Societiea de Dare la Semn Bucuresci” infiintata de A.I. Cuza in 1862 (Societatea Romana de Arme si Dare la Semnu Bucuresci). Terenul pe care societatea avea sa-si descarce puscoacele a fost donat 3 ani mai tarziu de Cuza prin Inalt Decret Domnesc si cuprindea un teren de 18 hectare. In 1912 o parte a fost ocupata de Tenis Clubul Roman, restul ramanand Societatii de Dare la Semn.
  Un lucru interesant este ca tintele erau de fapt porumbei vii care trebuiau nimeriti in zbor. Langa se afla si un teren unde membrii inflacarati ai inaltei societati isi rezolvau onorabil diferendele gaurindu-se reciproc. Se presupune ca locul respectiv ar fi ocupat astazi de arena de tenis BNR. In timpul Primului Razboi Mondial aici se afla si poligonul de tragere al Scolii Militare.
  In 1939, dupa infiintarea ANEF, terenurile de tenis au fost preluate de unitatea de invatamant superior. Au avut de suferit in al Doilea Razbel Mondial, iar 9 ani mai tarziu aveau sa fie desfintate de catre noul regim politic din motive cvasi-cunoscute (tenisul era o indeletnicire burghezo-mosiereasca si trebuia starpita din radacini, mama lui de tenis).
  In 1948, Societatea de Dare la Semn vinde BNR-ului terenul pe suma de 1 miliard de lei.
  .. in 1991, in momentul preluarii complexului de catre BNR, banca s-a angajat sa mentina destinatia salilor si a terenurilor sportive ..."
  • +11 (13 voturi)    
   Presupun ca nu ai citit atent (Joi, 5 octombrie 2017, 14:56)

   seek [utilizator] i-a raspuns lui Koczka

   Comunicatul spune asa. "Terenul" a fost achizitionat in 1946, "Arena si proprietatile "au fost achizitionate in 1991. Asadar comentariul tau "pretul fiind platit in 1991" nu are sens din punctul meu de vedere. Sper ca e mai clar acum. Teren achizitionat si platit in 1946, cladiri achizitionate si platite in 1991. Cel putin asta inteleg eu din stire.
   • -6 (6 voturi)    
    Tot terenul avea 18 ha (Joi, 5 octombrie 2017, 15:07)

    Koczka [utilizator] i-a raspuns lui seek

    Acum vorbim de 14 ha . Tenis Club Roman deja avea terenuri acolo, ulterior ANEF-ul. Asa ca daca scoatem terenul de fotbal ramanem cam la cele 14 ha.
   • +6 (6 voturi)    
    A citit el da face (Joi, 5 octombrie 2017, 15:13)

    Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui seek

    diversiune. terenul e una si edificarea constructiei e alta.Constructia UTC pe terenul BNR .
   • +11 (11 voturi)    
    terenul a fost cumparat in 1946 (Joi, 5 octombrie 2017, 15:40)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui seek

    si are cam 17 hectare (am calculat eu si, la un pret de 1500 euro pe metru patrat, ar veni cam 255 milioane euro ptr tot acest pamant).
    Asta vrea Tiriac, sa puna mana pe tot pamantul, castigand dintr-un foc 255 milioane de euro. Ma indoiesc ca il intereseaza cladirile care se afla acolo, oricum le va darama sa faca blocuri.
  • +1 (3 voturi)    
   esti (Joi, 5 octombrie 2017, 15:16)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Koczka

   narod gramada.
   BNR a cumparat terenul in 1946 si complexul (ce e deasupra terenului, ca poate nu intelegi) in 1991.
  • +8 (8 voturi)    
   De fapt, tu pt ce ai consumat atata energie, (Joi, 5 octombrie 2017, 15:56)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Koczka

   in conditiile in care nici macar nu ai inteles ce citesti ?

   Daca ai facut-o doar ca sa ne dai de inteles ca ai absolvit o facultate particulara de drept, ti-ai atins scopul !

   PS. Felicitari !
 • +14 (16 voturi)    
  Rumanul cu grad DIE,are obisnuinta pomenilor.... (Joi, 5 octombrie 2017, 14:51)

  Plagarus [utilizator]

  .....ante si post 89 ! La cat a servit se crede indreptatit sa impuste tot ce misca-n tzarisoara ?!
  • +7 (7 voturi)    
   exact, Tiriac vrea sa mai primeasca ceva gratis (Joi, 5 octombrie 2017, 15:00)

   Boham [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

   de fapt si Nastase e la fel ca Tiriac, spunea acum cateva luni ca el va merge la turneele de Grand Slam ca spectator doar daca ii va da Tiriac BILETE....deci sa i se dea, ca el de cumparat nu cumpara
  • +7 (7 voturi)    
   Este patriot si a servit (Joi, 5 octombrie 2017, 15:14)

   Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

   patria.Patria fiind un termen fluid si nume de cinematograf nu stim precis pe cine a servit.
 • +6 (10 voturi)    
  Romia: tara securistilor (Joi, 5 octombrie 2017, 14:53)

  Barjou [utilizator]

  Se cearta motanii pentru caimac, unul mai mustacios vrea sa isi faca imagine pe evenimentele legate de tenis din ultima perioada. E cam ca aia cu baba care se piaptana.
 • -4 (8 voturi)    
  BNR nu poate vinde pe 35 mil EUR (Joi, 5 octombrie 2017, 15:17)

  Koczka [utilizator]

  In 1991 BNR .. " banca s-a angajat sa mentina destinatia salilor si a terenurilor sportive ...". Evaluarea la 35 mil EUR evocata de dl. Guvernator este una speculativa, bazata pe o viziune comerciala imobiliara. Daca s-ar rmentine destinatia de terenuri tenis , nu ar face mai mult de 1 mil EUR, cam cat ofera Tiriac / Federatia de Tenis.
  NB Este cam aiurea ca un teren al Statului sa se dispute intre doua entitati ale Statului ( BNR vs FRT ) .
  • +2 (4 voturi)    
   de unde a aparut suma de 35 milioane euro? (Joi, 5 octombrie 2017, 19:27)

   Boham [utilizator] i-a raspuns lui Koczka

   Eu n-am vazut o declaratie a lui Isarescu cum ca baza ar fi de vanzare pt suma aia.

   Tiriac a spus ca aia e suma dar de unde a scos-o n-a zis
 • +1 (5 voturi)    
  Atentie mare ! (Joi, 5 octombrie 2017, 16:09)

  area51rmc [utilizator]

  Se face o grava confuzie, din nestiinta, in privinta BNR-ului.
  NICIODATA pana la Legea privind etatizarea Bancii Nationale din anul 1946 aceasta nu a fost banca a statului ori banca centrala, ci o banca emitenta constituita de actionari (persoane fizice si juridice).
  Ideea de "banca nationala" sau de "banca centrala" a aparut la sfarsitul celui de al doilea razboi mondial, dupa Acodul de la Bretton Woods, prin care s-a instituit asupra relatiilor financiare monetare si necesitatea determinarii sistemelor banesti ale statului care devenea membru al acestui acord.
  Asadar, BNR a fost pana in 1946 un biznis privat, dar un biznis atat de mare si de serios incat Regatul Romaniei isi derula absolut toate afacerile comerciale internationale prin conturile deschise la aceasta banca (a se vedea oricare Monitor Oficial al Regatului Romaniei, partea a 2-a, pana in decembrie 1946 - se afla la Biblioteca Academiei Romane).
  Fiind un biznis serios, BNR facea achizitii, inclusiv de proprietati, fiind unul dintre "marii exploatatori burghezi", iar patrimoniul acestei banci a fost pur si simplu furat prin legea de etatizare. Asa statul comunist a devenit proprietar si azi se da proprietar si isi permite prin diversi parlamentari sa urle ca BNR-ul nu-i da lui Tiriac terenurile sportive.
  Sa va spun ceva: cata vreme nu se lamureste exact regimul proprietatii private in tarisoara asta nu se va putea lamuri nici regimul proprietatii publice. Adica statul ar trebui sa spuna exact de unde are ce zice ca are si sa nu mai latre pe baza HG 1705/2006 ca are proprietati pentru ca multe sunt furate si trebuie restituite. Inclusiv BNR-ului, Academiei Romane etc, institutii care pana in 1946 nu au fost ale statului, ci au fost constituite de persoane private.
 • +2 (6 voturi)    
  Nea Ion (Joi, 5 octombrie 2017, 16:09)

  kaovasile [utilizator]

  Din marea gândire a lu’ nea Ion ca de la hoți
  mai rămâne ceva iar de la cinstiti(in opinia lu
  nea Ion cinstit=prost)sa dus la Hoții lui de PSD sa ia și el ceva pe dea moaca!
  BNR ia dat ce merita!
 • +6 (8 voturi)    
  Tiriac vrea sa ia Arenele cu banii Guvernului (Joi, 5 octombrie 2017, 16:09)

  Ochiana [utilizator]

  Adica Guvernul sa cumpere arenele de la BNR si eventual sa le si modernizeze iar el sa beneficieze gratis de ele ca de, el e preten cu hotii de la Guvern care-i mananca din palma.
  Nu zicea el mai daunazi: “eu între hoţ şi prost, prefer hoţul”
 • +5 (7 voturi)    
  Cam asa si-a "faurit"averea.... (Joi, 5 octombrie 2017, 16:11)

  gigiN [utilizator]

  ...acest ..rechin carpanos-printr-un sir infinit de escrocherii,mai mari sau mai mici,inclusiv prin puparea in fund a lui iliescu.
 • -7 (11 voturi)    
  Dinozaurii de la BNR (Joi, 5 octombrie 2017, 16:41)

  Frankie [utilizator]

  cine sunt acesti dinozauri de la BNR si ce au facut ei pentru tara asta ???
  • +1 (5 voturi)    
   .... (Joi, 5 octombrie 2017, 17:26)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui Frankie

   Unde au fost in ultimii 5 ani/ n-au mancat salam cu soia etc. Le-am mai auzit.
   Si sa nu uitam ca Andreea Marin i-a decernat titlul de cel mai iubit om de afaceri in Romania, nu e putin.
 • -1 (1 vot)    
  "Noastra" (Joi, 5 octombrie 2017, 17:31)

  MG [utilizator]

  asta-i a "noastra"! vedeti-va de ale voastre
 • +5 (5 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 5 octombrie 2017, 23:32)

  [anonim]

 • +1 (1 vot)    
  Am fost la o nunta aoclo, in cort (Vineri, 6 octombrie 2017, 9:56)

  Comentatorul-x [utilizator]

  BNR tine baza fara sa investeasca. 1 milion de euro in 25 de ani e nimic. La banii pe care-i toaca BNR pe farfurii aurite si gipane cu piele si salarii uriase, mai bine puneau putin arena centrala la punct.
  Niste nesimtiti interesati doar de banii lor.
  Cat depsre Tiriac, a mirosit sarpele ca e rost de un purcoi de bani. Sa o cumpere in rate pe 30 de ani cu 1 milion pe an rata si sa incaseze pvreo20 de milioane din evenimente.
  Sa nu uitam ca e zona Cotroceni, una din cele mai scumpe.
  Si terenrul de fotbal zace nefolosit de 10 ani.
  E pacat.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by