Sistemul de carduri, call centerul, internet banking-ul si site-ul bancii Raiffeisen Bank nu au functionat sambata dimineata, incepand cu ora 5:30, din cauza unei pene de curent, a anuntat sambata banca, potrivit News.ro.

"La producerea penei de curent, urmata de fluctuatii de tensiune, comutarea automata pe generatoare nu a functionat din cauza defectarii unor componente de automatizare. O serie de componente au trebuit inlocuite si respectiv repornite manual. Evenimentul a fost coroborat si cu un proces de inchidere de zi. Planul de continuitate a fost activat, etapele de actiune si implementare trebuie insa parcurse progresiv indiferent de presiunea de timp, pentru ca datele si tranzactiile clientilor nostri sunt prioritare", au aratat reprezentantii Raiffeisen Bank.

Banca a reusit sa remedieze problema in cazul sistemelor de carduri si a call center-ului in jurul orei 9.

Ulterior, in jurul orei 10:00, site-ul bancii a redevenit functional. Banca lucreaza in prezent pentru a remedia problemele in ceea ce priveste aplicatiile de internet si mobile banking.

Raiffeisen Bank este a patra banca din Romania din punct de vedere al activelor, cu o cota de piata de 8,49% la finalul anului trecut, fata de 8,4% in 2015, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei.