BRD-GSG, profit de peste un miliard de lei in primele 9 luni
Cota de piata a bancii dupa criteriul activelor era in iunie 2017, de 12,93%. In septembrie, banca pierduse usor din cota de piata pe segmentul depozitelor (atat in cazul depozitelor persoanelor fizice cat si in cel al companiilor).
Venitul net bancar (la nivelul Grupului BRD) a crescut cu 3,4% in primele 9 luni ale anului 2017 in comparatie cu perioada similara a anului trecut, crestere determinata de cresterea veniturilor nete din dobanzi, +6,8% in dinamica anuala, ca urmare a efectelor pozitive de volum. Scaderea veniturilor nete din comisioane a fost determinata in principal de veniturile mai mici din produsele bancare de tranzactionare, influentate de cresterea presiunilor competitive si modificarile continue de structura.
Cheltuielile operationale au crescut cu 3% in dinamica anuala. Cheltuielile de personal au fost influentate de reevaluarea pachetului de compensatii, in linie cu practicile pietei. Cresterea cheltuielilor care nu sunt legate de personal a fost determinata in principal de proiectele de transformare a modelului de afaceri la nivelul bancii (servicii de consultanta in legatura cu proiectele de transformare si cheltuiala cu amortizarea mai mare determinata de cresterea investitiilor IT).
Rezultatul operational brut a crescut cu +3,8% an pe an, excluzand elementele nerecurente (castigul din instrumente financiare disponbile pentru vanzare, 9m RON in primele 9 luni din 2017 si 127m RON in primele 9 luni din 2016, determinat in special de tranzactia VISA Europe).
Indicatorul cost/ venit, excluzand elementele nerecurente, a atins 51,8% pentru primele 9 luni din 2017 in comparatie cu 52,0% in primele 9 luni din 2016. In primele 9 luni din 2017, Grupul a inregistrat un cost al riscului pozitiv de 271m RON (fata de un cost negativ al riscului de 362m RON in primele 9 luni din 2016) datorita recunoasterii unor despagubiri de asigurari, recuperarilor din portofoliile non retail depreciate si castigului din vanzarea de portofolii de credite neperformante.
Rata NPL a scazut la 7,8% la 30 septembrie 2017 fata de 10,8% la 30 septembrie 2016, urmare a vanzarii de portofolii neperformante si continuarii operatiunilor de stergere de creante depreciate. Gradul de acoperire a creditelor neperformante a crescut la 75,0% la 30 septembrie 2017 (fata de 74,8% la 30 septembrie 2016).

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Culmea cum, dupa ce nu au mai avut nevoie sa distraga atentia populatiei cu razboiul ala de nonsens contra bancilor nu a mai zis nimic, nici macar de BNR. Ce chestie.