Isarescu: Preturile vor creste mai repede decat anticipasem. Inflatia ar putea urca la 2.7% in decembrie 2017 si 3.2% in decembrie 2018
Cresterea costurilor de productie ale firmelor, in principal pe fondul preconizarii mentinerii presiunilor ample din partea majorarilor
salariale, dar si amplificarea excedentului de cerere in contextul conduitei expansioniste a politicii fiscale si al avansului venitului disponibil sunt printre ratiunile pentru care bancherii centrali cred ca preturile vor creste mai sustinut decat anticipasera in urma cu 3 luni.
In opinia celui mai important om din BNR, inflatia va urca mai ales spre sfarsitul anului 2017 si perioada ianuarie-martie 2018, "dupa care se aplatizeaza". "Nu e deloc usor de anticipat ce se intampla, cand taxele ba cresc, ba scad. Ba scade TVA, ba creste acciza", a adaugat Isarescu.
"Am calculat cum ar fi mers inflatia, daca nu ar fi fost aceste miscari de taxe: pentru finalul anului 2017, rata anuala ar fi fost de 2,3%, iar pentru finalul anului 2018 ar fi fost de 3,1%. Fara impactul taxelor, rata inflatiei ar fi aratat mai bine", a mentionat guvernatorul BNR.

Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
Ohhh, wait, Pasol na turbinca, Vidma ruseasca.
Gata, v-ati schimbat domeniul de actiune, nu mai furati paltoane, caciuli si ceasuri ci dobanzi si rate de schimb?
No toti au credite, sua nu neaparat in lei.
Roborul era 0.7- 0.8 ( a fost asa vreo 2 ani si jumatate) Euro la fel 4,45-4.55 acolo se invartea.
Pai tu guvern vii si dai bani la toti arogantii astia din administratie cu nemiluita ( ca daca intrebi ceva la ghiseu zici ca i-ai injurat de mama si ca i-ai deranjat de la cafeaua lor pretioasa).
Ai crestere economica de 6% si tot prost conduci tara asta.
Hoti nenorociti!!!!!
Dar daca atat te-a dus pe tine capul...
NU-ti da de gandit asta?
Aia a foast stabilitate!!!!
O crestere atat de abrupta intr-un timp atat de scurt , asta ma pune pe ganduri.
Ca am luat in calcul si un robor de 6-7% dar in 10 ani nu intr-o luna sa se dubleze
FED-ul american a crescut dobanda de referinta de 2 ori pana acum, banca Angliei a crescut dobanda de referinta pentru prima data in ultimii 10 ani.
E normal ca si in Romania sa se scumpeasca banii.
http://www.euribor-rates.eu/euribor-rate-3-months.asp
si dupa aia vino cu texte din astea generale cum ca dobanzile cresc peste tot....
La voi la ciuma rosie oricine e vinovart, doar voi nu. Ori sunt de vina americanii, ori evreii, ori soros, ori multinationalele, bancile, corporatiile. Niciodata voi.
E adevarat ca se preconizeaza o perioada de crestere a dobanzilor, dar deocamdata asta e doar la nivel de zvon, de estimare pentru viitor. Dupa cum vezi, euribor e bine-mersi la 0.3%. Robor-ul a crescut din cauza realitatii economice care nu vrea sa respecte programul de guvernare.
Isarescu a spus foarte clar Robo ul creste deoarece nu mai sunt bani lichizi in piata.
Guvernunl a tipat la el ca de ce creste Roborul...
Solutia e una singura sa tipareasca bani...tiparesti bani scade valoarea leului...asta se cheama inflatie adica ptr tine special scade valoarea leului fata de alte monede.
la un alt articol, despre OMV, propunea nationalizarea.
un inept de se sperie si materia neagra din univers dar un pupincurist pesedist de prima mana. astia sunt sutinatorii lui dragnea pe net.
Nu se schimba nimic, nu s-a schimbat nimic in 27 de ani.
Poate mentalitatea nu s-a schimbat prea tare, dar material lucrurile stau altfel. In 1990 nu te primea nimeni in Occident fara pasaport si viza.
Pai cum dracu cu atatea pierderi platite de statul roman oamenii primeau salarii decente si datoria publica a statului roman era de vreo 10 ori mai mica?
Cu toate acele pierderi Sidex Galati platea salarii decente la vreo 10 ori mai multi angajati in Galati, Galatiul inflorea, chiar daca Sidex era "o gaura neagra" pentru economie.
Intre timp Sidexul a fost privatizat, statul nu mai plateste pierderile Sidex si cu toate astea datoria publica a statului a crescut de vreo 10 ori, orasul Galati a ajuns un ghetou, iar numarul de angajati a scazut masiv, iar cei ramasi sunt multii cu salariul minim pe economie.
Ne bucuram de profitul Petrom dupa privatizare, insa uitam sa spunem ca "pierderile" alea ale Petrom ne- oferea noua romanilor benzina de vreo 10 ori mai ieftina, combustibil ieftin care ar fi facut Romania mult mai competitiva pentru investiorii straini.
Aveai benzina ieftina,da' cu ratie;aveai gaze ieftine,da' n-aveai presiune;aveai cuent electric ieftin,da' de doua ori pezi....
Iar cu privatizarea e ca nu ne-am vandut tara.
Si pentru ca nu ne-am vandut tara,intreprinderile s-au inchis singure din lipsa de bani si de comenzi,utilajele au fost vandute la fier vechi,iar terenul la imobiliare.Asa ar fi ajuns si Sidex si Dacia si...
Paine pe ratie,uleiul pe ratie...butelia de aragaz cum era, tovarase?,ca doar gazele erau ale noastre..
Rusine,mai tovarasi!
Sa vezi cat bine a facut terapia de soc capitalista administrata de voi in anii 90.
Cand noi vorbeam de terapie de soc,de privatizare,voi strigati ca nu va vindeti tara,scoteati la pensie la 45 de ani ca nu mai aveau aia ce face in intreprinderile voastre socialiste,tipareati bani ca sa dati salarii si sa arati IAS-urile.
Ati facut inflatie de 300% ,inflatie care a parjolit micile economii ale populatiei.
Asa v-ati imbogatit o parte din voi,dragi tovarasi!
Tot niste comunisti sau securisti (sau fiii lor), hoti nenorociti, au vandut si furat.
Daca i-ai injura direct pe ei, as intelege.
Daca ai nostalgii comuniste, stai acolo, la tine, in rusia draga tie.
Capitalistii sunt de vina ca ne-am falimentat singuri fabricile prin capusare? Capitalistii sunt de vina ca tot felul de escroci din vest au facut ce-au vrut cu fabricile noastre contra 3 lei spaga?
Sidex Galati, inainte de privatizare, avea pierderi de 1 milion de dolari PE ZI!!! Deci salariile alea le plateam noi toti din taxe si impozite.
Cit despre benzina ieftina, acelasi lucru era. Benzina ieftina o plateam tot noi, de la bugetul de stat. Iar acum benzina scumpa are cam 60% din pret accize, care se duc la buget.
Solutia nu e sa subventionezi totul de la buget si sa te lauzi cu benzina ieftina, ci sa ai cetateni bogati care sa-si permita benzina scumpa. Iar pentru asta ai nevoie de educatie, infrastructura, predictibilitate fiscala, birocratie scazuta, corupite scazuta, etc.
Tarile unde cetatenii o duc bine nu-s alea cu benzina de 20 de centi, ci alea cu benzina de 1.5-2 euro, cu cetateni educati, care stiu sa produca plus-valoare. Da' lenesul si hotul nu accepta ca si-a ratat viata din cauza propriei delalsari. El gaseste tot timpul vinovati in exterior, care nu-l lasa sa se dezvolte, sa cistige bine si sa traiasca decent.
Acum nu mai avem pierderi de 1 milion de dolari pe zi, dar avem datorie publica mai mare de vreo 10 ori decat atunci. Si in loc sa ii tinem la munca, le platim ajutoare sociale, pensii de la 50 ani, ba chiar 2500 lei pentru cei care au ajuns in puscarie.
Dar nu mai avem pierderi la Sidex ....
ei il ameninta pe isarescu cu controale si impozite, iar isarescu lasa cursul sa zburde, sperand in inflamarea si explozia mamaligii.
Pe scurt PSD= dezastru , si are 39 la suta in sondaje chiar acum. Dezastrul vine de la votantii romani.Bravo!
Pentru votantii PSD cei stirbi, merge si asta!
Mai mult,cand niste banci s-au jucat pe curs vanzand si cumparand euro,a intervenit BNR in jocul lor,si bancile au iesit foarte oparite...
Acum,economistii-sefi ai acestor banci il injura pe Isarescu cu orice ocazie..
In alta ordine de idei, duplicitatea acestui om este evidenta pentru oricin. Nu poti sa fi guvernator si sa
accepti toate magariile astora de la conducere, doar ca sa-ti pastrezi privilegile.
Si mai vorbeste si prostii de multe ori.
Atat timp cat exista o banca centrala (BNR), cursul valutar este si va fi "ajustat" (ca sa folosesc un termen acceptat politic) in functie de solicitarile tartorilor de bani - bancile externe care functioneaza in RO sub forma de sucursale cu denumiri romanesti.
Alegerea intre dobanzi mari si inflatie galopanta a fost usoara: va oferim inflatie ca sa temperam castigul real al salariatilor si dam o lovitura imensa de imagine actualului guvern care se vede ca nu "colaboreaza" cu BNR asa de bine cum au facut-o predecesoarele sale.
Oops!
Aveam crestere economica si stabilitate
Robor stabil si curs Euro la fel.
Vin cretinii astia dau bani cu nemiluita la bugetari asa pur si simplu=>>>
Nu mai au bani=>>
cer dividente de la firmele de stat=>>>
se imputineza banii in piata=>> Creste Roborul
tipa guvernul ca de ce creste Roborul=>>>
BNR tipareste bani=>> inflatie=>> Creste Euro
Cine are de pierdut???? noi toti
De ce? pentru ca astia sunt niste cretini
Sa-ti mai zic si de legile justitiei?
Vin cu ordonanta 13, cine? ei!!!!
Intrebari...de ce ordonanta, ce e asa urgenta?
Dupa care astia din DNA ancheteaza si tot ei sunt luati ca fac abuz in serviciu.
Pai tu pornesti tot cacatul asta in tara si tot tu vii si zici ca altii sunt de vine?
Dar electoratul PSD este vai de mama lui....
Halal ajutor din partea guvernatorului pentru moneda nationala