Cursul pe interbancar depinde mult de numarul participantilor la tranzactii, iar in week-end acest numar este mai redus decat in timpul saptamanii, astfel ca nu este in mod necesar relevant nivelul cursului, daca sunt doar 2-3 participanti la licitatiile valutare.
Francul elvetian s-a tranzactionat in medie la peste 4 lei (4.0079 lei, mai exact), iar dolarul SUA a ramas la 3.98 de lei, potrivit mediei calculate de BNR.
Practic, ceea ce se castiga ipotetic intr-o parte prin masurile de relaxare fiscala, se pierde prin scumpiri si prin curs.
Potrivit unor dealeri valutari din piata, deprecierea leului este oarecum normala, tinand cont de faptul ca multinationalele din Romania, atacate in mod constant de guvernarea actuala, incearca sa isi minimizeze pierderile in cazul unui soc advers, venit dinspre actuala Administratie. "Din cei circa 22.000 de exportatori în România, primii 100 fac jumatate din exportul României, iar printre acestia sunt doar 6 firme româneşti. Sase. Daca ii ataci constant pe ceilalti 94, evident ca vor reactiona", spun dealerii citati.
- "Raportul leu/euro a consemnat o noua crestere rapida in primele zile ale lunii iulie. Ascensiunea - opusa evolutiei ratelor de schimb ale celorlalte monede din regiune - s-a produs in contextul anuntarii si discutarii in spatiul public a unor noi masuri si initiative legislative in sfera taxarii si impozitarii, de natura sa afecteze perceptia de risc a investitorilor", precizeaza Raportul privind inflatia, publicat joi.(sublinierea ne apartine).
"Atat timp cat fundamentele economice nu se imbunatatesc, balanta comerciala, deficitul de cont curent, poate chiar si deficitul bugetar ar mai putea sa creasca, dar in primul rand deteriorarea balantei comerciale pune presiune pe cursul de schimb", a explicat joi si economistu sef al Raiffeisen Bank, Ionut Dumitru.
Context
Reamintim ca inflatia lunara- calculata si publicata vineri de BNR, a crescut in octombrie peste asteptari la 1.28% ducand valoarea anuala la 2.63%.Preturile produselor alimentare au urcat cu 1.35% fata de luna anterioara pe seama scumpirii legumelor si fructelor, produsele nealimentare au crescut cu 1.74% mai ales din cauza preturilor combustibililor iar preturile serviciilor sunt mai mari cu 0.16%.
Curba randamentelor implicite a urcat vineri dimineata cu segmentul scurt la 1.45% si cu segmentul maturitatilor 1M-3M in zona 1.90% - 2.05%.
Ministerul finantelor a imprumutat joi trei sute milioane lei in obligatiuni de stat care ajung la maturitate in aprilie 2019 platind un randament de 2.31%.
Metalele pretioase s-au tranzactionat vineri dimineata in intervale inguste investitorii ezitand din cauza incertitudinilor legate de revolutia fiscala americana. Aurul este cotat cu putin sub 1,285.00 dolari pe uncie, argintul se mentine peste 17.00 dolari pe uncie, platina fluctueaza in jurul a 935.00 dolari pe uncie, iar pretul paladiului este in preajma valorii USD 1,006.00 revenind de la maximumului ultimilor 16 ani atins ieri la 1,026.10 dolari pe uncie.
Iar placa o stiu deja "preturile oricum cresteau, astia cel putin mi-au dat 2 lei".
Tic -tac, tic -tac se apropie momentul- Mãe de Deus
, Daddy cat o mai fi cursul in Brazil?
Multumim din inima partidului.
Dovada ?
Vedeti cata valuta nu vinde BNR pentru a sustine caderea leului. Vedeti cum BNR absoarbe valuta din piata pentru a deprecia leul si a ajuta astfel la caderea guvernului.
E greu sa tin minte toti vinovatii, stiu doar ca PSD nu are nicio vina.
Nu suntem la antena 3 sau rtv, cred ca ati gresit un pic locatia, regrupati-va in beci si mai analizati situatia..
o sa iesim in strada si o sa va linistim definitiv pt toate porcariile, va scoatem in suturi afara si din sediu vostru al penalilor din kisseleff.
In strada toata tara!!
Daca te-ar duce putin capul ai intelege ca parghiile statului de a interveni intr-o economie capitalista sunt extrem, extrem de mici.
Sa acuzi guvernul de toate relele din lume, in timp ce militezi pentru stat minimal, mi se pare o ipocrizie imensa
Unde dai si unde crapa!
Vedeti cum rezerva valutara a BNR a crescut din modificarea rezervei minime obligatorii in valuta.
Mai exact BNR a obligat bancile comerciale sa faca depozite mai mari de valuta, obligand astfel bancile comerciale sa cumpere valuta din piata si sa vanda lei, devalorizand astfel leul.
Masurile guvernului au si ele un impact, insa extrem de mic, BNR-ul poarta fraiele devalorizarii leului.
https://www.agerpres.ro/economie/2017/11/07/bnr-mentine-dobanda-de-politica-monetara-la-1-75-pe-an-13-55-49
toate linkurile zic la fel ca agerpres.
Ai si vrun link care sa-ti sustina minciuna aia sfruntata? Sau ai impresia ca cineva pe forumul asta crede in minciuni atit de sfruntate?
01.11.2017
La 31 octombrie 2017, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 33 932 milioane euro, faţă de 33 320 milioane euro la 30 septembrie 2017.
În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni:
Intrări de 1 961 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice (inclusiv suma rezultată din emisiunea de euroobligațiuni a Ministerului Finanțelor Publice în valoare nominală de 1 000 milioane euro), alimentarea contului Comisiei Europene și altele;
Ieşiri de 1 349 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.
Ai citit tot textul ala? Cele 0.6 mld eur diferenta intre intrari si iesiri sunt rezultatul unei intregi liste de cauze, din care la intrari zice ca 1 mld eur reprezinta emisiunea de obligatiuni ale MF. Daca mai adaugi aici si banii veniti de la UE pentru plata la hectar din agricultura, deja intrarile se cam unplu.
Acu serios, tu chiar crezi ce scrii acolo sau doar te prefaci???
puscaria !