Banco Comercial Portugues se pregateste sa vanda divizia din Grecia a Bancii Millennium, in contextul competitiei agresive si a lipsei potentialului de crestere pe piata respectiva, a anuntat saptamanalul Semanario Economico, citat de Thompson Financial.

Potrivit publicatiei, renuntarea la operatiunile din Grecia este parte a unui plan de restructurare ce va fi implementat de noul CEO al bancii, Carlos Santos Ferreira, ales la inceputul acestei saptamani.

Ferreira intentioneaza sa permita bancii sa-si atinga obiectivele stabilite in Millennium 2010.

Banca isi va concentra operatiunile pe pietele din Polonia, Romania si Angola, dar si pe cresterea eficacitatii.

Publicatia portugheza sustine ca piata bancara greceasca si-a atins deja maturitatea si nu ofera prea multe in termeni de crestere, mai ales in conditiile in care cele mai mari banci la nivel mondial sunt prezente in zona.

Potrivit obiectivelor fixate in planul Millennium 2010, banca intentioneaza sa deschida 70 de filiale in Grecia, 220 in Portugalia, peste 200 in Polonia, 100 in Romania, 55 in Mozambic si 37 in Angola. Aceste obiective ar putea fi revizuite insa, in special datorita cresterii importantei Angolei.

Compania petroliera angoleza Sonangol, controlata de stat, urmeaza sa achizitioneze 49.99% din Banco Millennium Angola, detinuta de Banco Comercial Portugues.