[P] Selectie de manageri de fond pentru instrumentul de capital de risc finantat prin Programul Operational Regional

de     Smile Media
Marţi, 14 noiembrie 2017, 13:53 Economie | Finanţe & Bănci


Fondul European de Investitii (FEI) a lansat apelul pentru selectarea unor intermediari financiari pentru instrumentul financiar de investitii de capital de risc din cadrul Programului Operational Regional (POR). Apelul este destinat firmelor de management de capital de risc existente sau nou formate si poate fi descarcat aici, iar expresiile de interes pot fi depuse pana pe 22 ianuarie 2018.

Managerii de fond selectati vor avea de gestionat un buget de pana la 58,82 milioane euro din Axa Prioritara 2 "Imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii" a POR, inclusiv cofinantarea din  Fondul European de Dezvoltare Regionala, suma la care se adauga 25 milioane euro din resurse private administrate de catre FEI. Bugetul net disponibil pentru fondurile de capital de risc se ridica, astfel, la aproape 80 milioane euro. Fondurile create vor investi in IMM-uri cu un istoric de cel putin un an, iar finantarea va putea fi acordata pentru activitati eligibile din regiunile mai putin dezvoltate ale Romaniei (toate regiunile in afara de Bucuresti-Ilfov). 

Acesta este al patrulea instrument financiar finantat din Fonduri Structurale si de Investitii si incredintat spre implementare catre FEI in perioada de programare 2014-2020 in Romania, dupa garantia de portofoliu din cadrul Programului Operational Initiativa pentru IMM si instrumentele de creditare si capital de risc din cadrul Programului Operational Competitivitate. Toate aceste instrumente lansate in 2016 se afla in stadii initiale de implementare si se asteapta ca ele sa consolideze succesul inregistrat prin initiativa JEREMIE, care a facilitat acordarea a peste 6.700 de noi imprumuturi si investitii de peste 660 milioane euro, multiplicand prin efectul de parghie cele 225 milioane euro alocate prin Programul Operational Cresterea Competitivitatii Economice 2007-2013. 

Material sustinut de Julius Meinl

Doar furând meserie, merge. N-ai cum - Loredana Groza, interviu în turneul ADOR

Un interviu luat în miez de noapte, în mașina care ne aducea la București, prin viscol și ceață. O întoarcere în timpul albumului Atitudine. Este momentul reinventării, momentul în care Loredana Groza a realizat că altfel nu se poate. Că totul depinde de ea. compoziția, cântarea, re-creerea. Partea a doua a reportajului de turneu Ador. Prima parte, "Lori din Onești, Ador la Ploiești", poate fi văzută AICI.

815 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică