Investitorii romani si straini reclama presedintelui Iohannis " gravitatea profunda a lipsei de predictibilitate" pe care au resimtit-o mai ales in ultimele saptamani
"Mediul de afaceri are nevoie ca regimurile fiscal si al muncii in Romania sa fie predictibile. In acest sens, CDR a lansat apeluri repetate catre Guvern si Parlament ca principiile predictibilitatii si stabilitatii sa fie respectate, spre avantajul economiei romanesti.
Avand in vedere situatia economica buna a Romaniei, CDR considera ca modificarile aduse Codului Fiscal, pe care mediul de afaceri nu le-a solicitat, nu trebuie implementate nici fara un studiu serios de impact si nici intr-un termen atat de scurt. Riscul pe termen scurt, dar mai ales pe termen mediu si lung este ca aceste modificari sa provoace dezechilibre nedorite si inutile economiei romanesti.
CDR a solicitat in mai multe randuri Guvernului sa explice de ce trebuie facute aceste modificari. Va informam ca mediul de afaceri si societatea romaneasca inca nu au primit rationamentul pentru care Romania face aceste modificari fiscale de la 1 ianuarie 2018.
In acelasi timp, CDR a semnalat expres Guvernului ca dezavueaza afirmatiile facute din zona guvernamentala impotriva companiilor straine si romanesti si a bancilor, la nivel general. Romania are nevoie de un climat de afaceri de incredere, in care toti jucatorii economici au un rol benefic si pot colabora si conlucra. Data fiind situatia, consideram ca lipsa de predictibilitate ar putea sa afecteze grav climatul economic romanesc pe termen mediu si lung", se mai arata in documentul semnat de coordonatorul CDR, Dragos Petrescu, antreprenor roman care a dezvoltat reteaua City Grill.
Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei reuneste marile asociatii de afaceri din Romania, patronatele, Romanian Business Leaders, Consiliul Investitorilor Straini (FIC), Camera de Comert a Statelor Unite ale Americii, Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania, ambasadele celor 26 de state ale Uniunii Europene, la nivel de atasat comercial, si ale Ambasadei SUA si Canadei, cu scopul de a oferi o baza coerenta pentru consultare cu Guvernul si alte institutii publice pe teme cu impact asupra climatului economic si de afaceri din Romania.

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
INTERVIU cu ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu: Prin trecut și „milionul de mesageri români din Germania, ne leagă de această țară și germani un extraordinar patrimoniu comun”
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
La noi business-ul doneaza numai unde e vorba sa primeasca un contract cu statul, dar partidele ar trebui sa doneze catre partide care prin alcatuirea si compozitia lor inspira incredere intr-o politica macro si microfiscal-economica sanatoasa.