Inspectorii antifrauda fiscala din ANAF au identificat o firma specializata in comertul angro cu imbracaminte care a prejudiciat bugetul general consolidat al statului cu 44.756.924 lei, reprezentand TVA si impozit pe profit, printr-un lant tranzactional creat in scopul de a eluda taxele si impozitele datorate la bugetul de stat.

Societatea a efectuat, intr-o perioada relativ scurta, 87 de importuri din Turcia constand in articole de imbracaminte si incaltaminte, pentru marfa importata declarand in vama valori foarte mici, cu scopul de a diminua obligatia de plata a taxei pe valoarea adaugata aferenta. Ulterior, marfurile au fost vandute preponderent fara intocmirea de documente legale si fara inregistrarea veniturilor reale obtinute, urmarindu-se in acest fel sustragerea de la plata taxelor si impozitelor. Societatea "a acoperit" lipsa din gestiune provenita din vanzarea fara documente a bunurilor, prin depunerea de declaratii fiscale nereale, declarand livrari catre societati, care nu au confirmat tranzactiile.

Bunurile vandute pe piata romaneasca se ridica la valoarea estimata de 128.790.721 lei, iar din totalul agentilor economici declarati drept clienti, doar 22 de societati comerciale au confirmat ca au achizitionat marfa in valoare de 2.157.314 lei, iar alte 330 de societati au fost utilizate de societatea verificata pentru a ascunde de la impozitare veniturile obtinute. In cauza au fost sesizate organele de urmarire penala.