VIDEO Isarescu: Spre deosebire de alte țări, România s-a confruntat cu o creștere semnificativă atât a deficitului de cont curent, cât și a deficitului bugetar, evoluții care au pus presiune pe deprecierea monedei naționale
Rata anuală a inflației, care măsoară evoluția prețurilor de consum în ultimul an, a urcat în luna februarie la 4,72%, cel mai înalt nivel din iunie 2013, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS), scrie News.ro. BNR a crescut, recent, pentru a doua oară în acest an, rata dobânzii de politică monetară de la 2% la 2,25% pe an.
”Creșterea inflației a necesitat majorări ample ale ratei politicii monetare, cu efecte asupra mediului economic. În alte țări din regiune, ratele au ramas neschimbate sau au crescut marginal. (...) În alte state din regiune, rata inflației se află în interiorul intervalului țintit de băncile centrale”, a afirmat Isărescu. Guvernatorul a atras atenția că, spre deosebire de alte țări din regiune, România s-a confruntat cu o creștere semnificativă atât a deficitului de cont curent, cât și a deficitului bugetar, evoluții care au pus presiune pe deprecierea monedei naționale. ”Presiunea pe deprecierea monedei naționale este încă un argument pentru întărirea politicii monetare. Stabilizarea cursului de schimb nu se poate face la orice dobândă”, a explicat Isărescu.
Vezi mai jos audierea din comisia economică a Senatului a CA al BNR

În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul
Ludovic Orban: Orice ministru care își atacă premierul trebuie să își scrie mai întâi demisia
Turcan: Cei care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi suplimente
Vaccinarea nu este suficientă. Economist român care locuiește la Londra, despre “lecția britanică”
Inca un pic si punem zerourile inapoi. Rabdare!
deci de Paste si Craciun creste, nu mai e nevoie de minciuni si de justificari.