Florin Georgescu, BNR: ​Dacă prin reformă fiscală înțelegem ceea ce s-a înțeles până acum- tăieri de cheltuieli și creșteri de taxe- înseamnă că e un eșec care va tensiona societatea la limite la care eu nu pot să mă gândesc

de DP     HotNews.ro
Vineri, 30 martie 2018, 5:13 Economie | Finanţe & Bănci


Florin Georgescu, prim-viceguvernator BNR
Foto: Hotnews
Continuarea de o manieră nesustenabilă în ceea ce priveşte raportul cerere - ofertă ar putea duce la o situaţie care să necesite ajustări sau corecţii economice foarte dureroase, a declarat, joi, prim-viceguvernatorul Băncii Naţionale a României, Florin Georgescu, la şedinţa organizată de Comisia economică, industrii şi servicii a Senatului.

”Dacă se continuă de o manieră nesustenabilă în ceea ce priveşte raportul cerere - ofertă se poate ajunge, nu la o situaţie ca în 2008, dar la o situaţie care să necesite apoi nişte ajustări, nişte corecţii economice foarte dureroase şi care pot fi distribuite în raport cu orientarea politică a celor care operează acele ajustări de o manieră care să tensioneze şi mai mult relaţiile din societate. Ceea ce nu este de dorit. Atunci, traducerea noastră se referă la următoarea situaţie, anume: sunt trei obiective care se doresc a fi realizate concomitent, după părerea mea cam de toată lumea, dar care nu pot fi aplicate în acelaşi timp. Ceva trebuie sacrificat. Aşa numita trinitate imposibilă care e şi în domeniul monetar şi în cel fiscal”,a spus Georgescu.

Potrivit acestuia, un prim lucru ar fi creşterea puterii de cumpărare, pe care şi-l doreşte societatea.

”Se doreşte din partea societăţii, pe bună dreptate, pentru că oamenii se uită după 30 de ani spre Vest, spre standardele de viaţă şi de servicii sociale din Vest, se doreşte creşterea puterii de cumpărare, echilibrat pe segmente sociale şi îmbunătăţirea infrastructurii fizice şi sociale a ţării. Asta vor cetăţenii şi vedem discuţiile din spaţiul public”, a menţionat el.

”Doi: e necesar să ne menținem ţinta de deficit de 3% din PIB, iar al treilea presupune să nu se apeleze la pârghia redistribuirii în cadrul economiei- a veniturilor și a averii- pentru că ea nu poate fi activată din cauza lipsei de informaţii cu privire la avere sau venit şi nici nu există mecanismele fiscale legale pentru a putea amenda, îmbunătăţi echilibrul economic şi social, mecanisme care funcţioneazăîn șările dezvoltate”, a mai spus Georgescu.

”Dacă prin reformă fiscală înțelegem ceea ce s-a înțeles până acum, adică tăieri de cheltuieli și creșteri de taxe- eventual din alea indirecte care sunt regresive și îi afectează pe cei săraci, ocolindu-i pe cei bogați- înseamnă că e un eșec care va duce la tensionarea relațiilor în societate la limite la care eu nu pot să mă gândesc.

Fără o analiză care să îți ofere date cu privire la modul de distribuție al averii, care s-a schimbat radical față de 1989, fără informații așadar nu poți așeza o politică fiscală fermă și fundamentată pentru că nu știi cum să stabilești sarcina fiscală în raport cu puterea contributivă a fiecărui cetățean. Și de aici disparitățile sociale, tensiuni  și presiunea politicii fiscale asupra celei monetare!

Dacă nu ai fundamentele ca să poți să așezi o politică fiscală și pe partea de venituri și pe partea de cheltuieli bugetare, politica fiscală e facută discreționar din păcate de oricine ar fi la butoane pentru că nu are tabloul de bord! Și atunci se mută presiunea pe politica monetară ca să corecteze eventualele disfuncții ale unei politici fiscale lipsită de fundamentul informațional”, a mai explicat primul viceguvernator.

”După părerea mea, aceste trei obiective se impune a fi armonizate în sensul de a fi aplicate cu înţelepciune pentru că, altfel, trebuie să sacrifici unul dintre ele. Dacă vrei creşterea puterii de cumpărare şi îmbunătăţirea serviciilor publice fără redistribuire bazată pe informaţii, sacrifici 3% şi derapezi şi vin ajustări dure. Dacă vrei să ţii şi 3% şi lipsă de redistribuire, sacrifici creşterea puterii de cumpărare şi îmbunătăţirea infrastructurii şi vezi cum explici oamenilor acest blocaj decizional. Dacă vrei să rezolvi creşterea puterii de cumpărare, îmbunătăţirea serviciilor şi menţinerea în 3%, vezi cum stai cu averea şi venitul din societate după 30 de ani de reforme şi transformări pe care tot oamenii ăştia le-au suportat şi vezi ce măsuri se impun când pui pe un perete aşa de mare ca aici, la Parlament, toate datele, pe surse de venituri, pe categorii de cetăţeni, pe proprietăţi şi aşa mai departe. Altfel facem politică fiscală, cum se cheamă, în orb”, a explicat Florin Georgescu.


Citeste mai multe despre   

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


7194 vizualizari

 • +47 (55 voturi)    
  Are dreptate (Vineri, 30 martie 2018, 6:36)

  Celbland [utilizator]

  Tăierea investițiilor și redirectarea banilor către consum, concomitent cu mărirea taxelor este o rețetă sigură pentru subdezvoltare și sărăcie.

  Însă alegătorii lui Dragnea și a găștii lui nu s-au gândit decât la bunăstarea pușcăriașilor, absolvirea marilor infractori de pedepse, urmată de plecarea acestora în Madagascar, Costa Rică, Brazilia, iar prostimea care n-a votat să rămână cu plata datoriilor țării și sărăcia generalizată.
  • +17 (17 voturi)    
   o avea (Vineri, 30 martie 2018, 10:17)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Celbland

   dreptate Florin Georgescu insa a facut cea mai grava greseala. L-a criticat pe guru politic pablito si prea inteleptul vistiernic valcov - duhul cimitirelor.
  • +19 (19 voturi)    
   secera si ciocanarii (Vineri, 30 martie 2018, 11:13)

   Dimijoarei_Obt [utilizator] i-a raspuns lui Celbland

   Daramarea Romaniei nu a mers nicicand mai bine !
  • +5 (5 voturi)    
   pai EXACT asta vrea pedesereul! (Vineri, 30 martie 2018, 17:16)

   Sunt_nimic! [utilizator] i-a raspuns lui Celbland

   "rețetă sigură pentru subdezvoltare și sărăcie"

   Nu este de loc un efewct secundar nedorit al "revolutiei fiscale", ci exact ASTA doreste partidul lui Ilici!
   Pedeseresii stiu de minune sa gestioneze penuria, nu belsugul, asa ca pentru ei o tara cu economia dezvoltata ar fi un dezastru!
   Ei VOR ca in Romania sa fie mizerie si saracie. Daca oamenii ar avea nivel de trai ridicat si ar fi educati, nu ar mi putea fi pacaliti cu traditionala sacosa electroala rosie ...
 • -32 (48 voturi)    
  romanii vor realiza, the hard way... (Vineri, 30 martie 2018, 8:05)

  demaGOGU [utilizator]

  ...ca nu pot avea serviciile publice - infra, educatie, sanatate, administratie, etc - din Occident cu rate ale taxarii de tara subsahariana.

  Georgescu e coerent cu sine, a militat impotriva curentului taliban, ptr o taxare a venitului global in trepte progresive.
  • -6 (30 voturi)    
   Venituri avocat (Vineri, 30 martie 2018, 8:38)

   galeo [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Aseara era un avocat la digi care spunea ca el, desi are venituri de 20 ori mai mari decat secretara lui, plateste catre stat contributii sociale mai mici decat ea, mai exact la nivelul salariului minim.
   Asa nu se poate...
    #showComment() #showComment() #showComment()
  • +20 (26 voturi)    
   am avut impozitare progresiva (Vineri, 30 martie 2018, 9:25)

   t_beriu [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   dupa revolutie, suficient timp ca sa vedem ca nu genereaza crestere economica.
   Impozitarea progresiva va reduce temporar presiunea pe buget, dar va duce din nou la evaziune. Plus ca vom spune bye-bye la cresterea economica. De unde crestere economica daca clasa mijlocie nu are posibilitatea de a incepe mici afaceri proprii din banii acumulati?
   Va scadea drastic numarul de mici firme, tocmai cele care dau de lucru la cei mai multi lucratori din mediul privat. Vom avea iar somajul ala peste 6-7%, ca dupa revolutie.
    #showComment()
  • +23 (25 voturi)    
   Really ? (Vineri, 30 martie 2018, 9:49)

   JohnnyBoy [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   La cata risipa se face cu banul public, sa nu zic hotie, taxele sunt oricum prea mari. Trebuie sa fii prost informat, prost intentionat sau pur si simplu prost sa traiesti cu impresia ca nivelul serviciilor publice este direct legat de nivelul taxarii si nu de incompetenta soferilor, cumnatelor si amantelor care au fost numiti in toate functiile de conducere de catre stapanii tai. Cum va mai sclipesc voua ochii dupa banii munciti de altii !
    #showComment()
  • +18 (18 voturi)    
   Amice esti idiot! (Vineri, 30 martie 2018, 11:43)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Cum ar zice marele Caragiale. Nu rata taxarii e cea care da calitatea serviciilor publice ci reducerea ratei coruptiei. Avem cheltuieli de infrastructura si pentru zona medicala la nivelul EU dar ceea ce ajunge efectiv in sistem este extrem de putin. Coruptia endemica sifoneaza toate proiectele statului. Statul paralel exista si e format din coruptii abonati la fondurile de stat si cele UE - ghita, dragnea, udrea, si gastile lor. rata taxarii e la nivelul UE nu la cel de la voi din zona africana
  • +17 (17 voturi)    
   tovarase (Vineri, 30 martie 2018, 14:19)

   paranoid_android [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   nu stiu ce ai citit si inteles dumneata din articol insa eu sunt putin surprins ca pana si un avocat al socialismului ca domnul Georgescu incepe sa nu isi mai ascunda exasperarea fata de arbitrariul deciziilor executive si lipsa cronica de analiza cantitativa ca si baza de decizii;

   pe de alta parte te stiu ca pe un propagandist politic cu vechime pe forumul asta si nu ma surprinde ca incerci sa "acoperi rahatu' cu fata de masa"
  • +5 (7 voturi)    
   Toarșu Gogu Demagogu... matale nu pricepi (Vineri, 30 martie 2018, 20:07)

   Spiky [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   ....chestii elementare de psihologie. Ăia bogații care sunt taxați - nu vorbim de șmecherii cu spate politic care cotizează la PSD - au ajuns bogați prin muncă susținută. Ei când văd că plătesc oricum, progresiv sau ne, un car de bani și mai plătesc încă unul la avocați pentru abuzurile ANAF, încă unul la spitalele particulare, că n-or sta în superflora bacteriană din spitalele de stat, încă unul la service să-și repare suspensiile mașinilor scumpe, atunci încep să-și pună problema: îmi mut afacerea sau trec la optimizare fiscală drastică?
   Fiind ei oameni inteligenți, statul nu are nici o șansă să-i taxeze supranumerar, ca să aibă Dragnea bani de dat la primarii din solda Partidului Unic PCR-FSN-PDSR-PSD. Așa că taxarea va crește pe spinarea fraierilor muncii - muncitorii și pensionarii, fraierii votaci ai PCR-PSD.
   Cât despre prima matale replică, e demnă de cascadorii râsului - poate să fie în România rata taxării cât peste SUA și Germania, că bugetofagii din PSD tot vor avea grijă să o termine; vorba PSD, nu putem taxa cât putem fura.
  • 0 (0 voturi)    
   Mai oameni buni, (Sâmbătă, 31 martie 2018, 23:58)

   paonipao [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Cand o sa ajunga si Romania cu nivelul de trai si cu nivelul de dezvoltare al societatii, la acelasi nivel cu cel din occidentul bogat, cand nemtii, francezii si olandezii se vor ingramadi sa vina sa lucreze in Ro atunci va trebui sa trecem si noi la impozitul progresiv.

   Pana atunci trebuie pastrata cota unica!

   Statul psd-ist nu este in stare sa reduca evaziunea acum cand cota de impozitare este relativ redusa...ce sa mai vorbim in cazul unei impozitari progresive?!
 • 0 (16 voturi)    
  clar si limpede (Vineri, 30 martie 2018, 8:25)

  anonim3 [utilizator]

  Problema este ca nu il asculta nimeni dintre politicieni, si nici nu patrunde la nivelul publicului, nici macar a publicului teoretic educat.
  • -15 (17 voturi)    
   Dupa ce vor pleca (Vineri, 30 martie 2018, 10:01)

   galeo [utilizator] i-a raspuns lui anonim3

   Dupa ce vor mai pleca 5 milioane de romani isi vor da seama si liberalii lui peste ca omul asta are dreptate.

   Degeaba ai capital si investitori daca nu mai ai forta de munca.
   Forta de munca (oamenii) sunt cel mai pretios capital
    #showComment() #showComment() #showComment()
 • +14 (20 voturi)    
  Florin Georgescu - arestat ??? (Vineri, 30 martie 2018, 9:00)

  AlexJ [utilizator]

  Mereu cand il vad imi aduc aminte de declaratiile lui Emil Constantinescu (cu exagerarile sale) in sensul ca:

  S-a luat cu mainile de cap cand a vazut dezastrul lasat de Georgescu si Vacaroiu, i-a chemat pentru explicatii si vroia sa-i aresteze.

  Dupa care a decis sa nu ia aceasta masura, si sa-i lase pe romani sa suporte acest dezastru prin inflatie de 500% si pierderea economiilor.

  ( O decizie proasta, as zice eu, demonstrata prin disparitia CD.)

  Si pornind de la aceasta scurta istorie, mereu cand il vad pe Georgescu (Vacaroiu nu se prea vede, dar e tot acolo sus), ma intreb:

  Ce ar fi fost Romania acum, daca i-ar fi arestat pe cei doi.
  Putem visa, nu .........
 • +9 (11 voturi)    
  Ce sugereaza dl. emerit Georgescu... (Vineri, 30 martie 2018, 9:06)

  AlexJ [utilizator]

  printre randuri, este ca "taierea de taxe si cresterea de cheltuieli" ...
  este solutia castigatoare.


  Si am tresarit cand am auzit de "pot fi distribuite în raport cu orientarea politică", idee care a mai fost sugerata de domnul Georgescu in alte randuri.
 • -5 (11 voturi)    
  economie (Vineri, 30 martie 2018, 9:08)

  m.cobzaru [utilizator]

  Are dreptate dl. ministru. E bine si acum, chiar daca este destul de tarziu, . pentruca, sa nu fie cu suparare, ati fost si ati fi putut fi mai mult, la butoane. Deaceia e necesar sa faceti ceva mai mult, inclusiv dl. guvernator.
 • -2 (14 voturi)    
  Dl Georgescu (Vineri, 30 martie 2018, 9:25)

  un domn [utilizator]

  Cred ca are toate sansele ca Banca Nationala de la Chisinau sa fie urmatorul si ultimul loc de munca....prea a fluierat inCatedrala P$D
 • +19 (23 voturi)    
  Poate nu i așa de simplu (Vineri, 30 martie 2018, 9:31)

  Gray51 [utilizator]

  Dacă cineva are venit de 1000 lei și plătește impozit 10% adică 100 lei iar altcineva are venit de 10 000 și plătește impozit 40% adică 4000 lei. Așadar o persoană plătește impozit de 40 ori mai mare decât cealaltă. Este o atitudine avară și dezinteresată din partea statului care printr-o mișcare de condei își rezolvă interesele. In fapt, ar trebui sa se întrebe de ce prima persoana primește salariu de 1000 de lei, și de ce exista afaceri care plătesc astfel de salarii și ce se poate face. Dar asta ar fi prea dificil pentru ei, ar însemna să aibă minime abilități și un dram de caracter. Dar nu au, sunt doar niste derbedei.
  • -11 (13 voturi)    
   dezinformezi... (Vineri, 30 martie 2018, 10:21)

   demaGOGU [utilizator] i-a raspuns lui Gray51

   ...sau esti prost-educat in privinta impozitului progresiv.
    #showComment()
  • -8 (14 voturi)    
   Asa e in toata lumea occidnetala (Vineri, 30 martie 2018, 10:30)

   galeo [utilizator] i-a raspuns lui Gray51

   Asa e in toata lumea occidnetala catre care spuneti ca si voi tindeti.
   Daca aia, ce experimenteaza democratia si capitalismul de sute de ani, au ajuns ca impozitarea preogresiva este solutia, e penibil sa vina unii din Romanica, tara iesita din comunsim de 30 ani, sa le dea lectii.

   Aia nu de tampiti au ajuns la impozitul progresiv
    #showComment() #showComment() #showComment()
 • +18 (20 voturi)    
  ce vrea florin georgescu (Vineri, 30 martie 2018, 9:44)

  sorin3 [utilizator]

  Florin Georgescu cere de multa vreme impozit progresiv.
  Adica impozitarea clasei de mijloc, in Romania cei bogati isi muta banii in paradisuri fiscale oricum.
  Cum s-ar zice din lac in put.
 • +4 (6 voturi)    
  cmon millennials.. (Vineri, 30 martie 2018, 9:54)

  LiviuBC [utilizator]

  Florin Georgescu e hardcore PSD

  e fost ministru de finante 92-96, fost vice-pm si e de 14 ani in BNR

  serios acum, cine credeti ca indrazneste sa nu`l asculte din gasca de habarnamisti care e acum la butoane? =))
 • -16 (24 voturi)    
  Impozitare progresiva ! (Vineri, 30 martie 2018, 9:58)

  Ochiana [utilizator]

  Le e teama sa spuna in gura mare acest adevar ca de asta este nevoie. Dupa ani de aplicare a cotei unice au crescut masiv inegalitatile sociale si asta va duce la nemultumiri si tensiuni sociale...
  Am citit numeroase pozitionari fata de aceasta cota unica si bineteles ca cei cu venituri mari se opun...ca de, nu le convine sa le creasca impozitele iar cei amarati, masa imensa care traieste cu salariul minim habar nu are....
  Dar d-l georgescu si altii ca el ar trebui sa explice, sa se faca o campanie de informare/constientizare DE CE e buna impozitarea progresiva. Un sistem de impozitare similar cu cel din tarile din Vest.
  Asa ca INFORMARE, CONSTIENTIZARE pe toate canalele! pentru ca bugetarii si pensionarii de lux oricum vor striga in gura mare ca vai, ii spoliaza statul iar amarastenii habar nu au pe ce lume traiesc.
  • -7 (13 voturi)    
   Nu are parghiile necesare (Vineri, 30 martie 2018, 10:35)

   galeo [utilizator] i-a raspuns lui Ochiana

   Georgescu nu are capitalul si influenta necesara pentru a promova o asemenea campanie.
   Oamenii ce controleaza media, mediul politic si economic sunt oameni bogati ce n uau niciun interes sa isi mareasca prorpiul impozit.
   Si chiar daca ar reusi sa duca o asemenea campanie, asa zisii liberali de Romania vor sari ca hinele, au banii, influenta, ONG-urile de serviciu ce vor taia din fasa orice promovare a impozitarii progresive.
    #showComment()
  • +12 (18 voturi)    
   cand iti lipseste educatia elementara... (Vineri, 30 martie 2018, 10:43)

   Roman_Cetatean [utilizator] i-a raspuns lui Ochiana

   sustii ineptia cu cota unica. Cei cu venituri mari oricum platesc mai mult decat cei cu salariul minim. Fa si matale procent de 10 % din 10.000 lei si din 1000 lei (daca poti) si vezi ca e o diferenta uriasa.
   Umbla cumva cel cu venituri mai mari pe alt fel de autostrazi, in alt fel de spitale publice, etc? Ba nu, contribuie mai mult la jafuri/hotii, la pensiile speciale, etc. Deci el e cel care ar trebui sa se revolte. Cel cu minim e mai predispus sa mearga in spitalele publice, de ex, unde consuma servicii "gratuite" pe cend cle cu venituri mai mari va alege mai degraba sa plateasca in plus la privat (pt confort si siguranta) dar asta inseamna ca va fi platit absolut degeaba la sanatate, deci e super-solidar indirect cu "saracul", intrucat si sustine mai mult sistemul si nici nu beneficiaza de el in acelasi raport. situatia asta se poate replica la orice, pensii, infrastructura, etc.
    #showComment()
  • +8 (12 voturi)    
   Estul nu e vest (Vineri, 30 martie 2018, 11:07)

   Traian2015 [utilizator] i-a raspuns lui Ochiana

   Daca pui taxe ca in vest afacerile si finantele nu vin in est. Ce altceva ai de oferit in afara de taxe mai mici? Nimic, absolut nimic.
    #showComment() #showComment()
  • +12 (14 voturi)    
   :) (Vineri, 30 martie 2018, 11:24)

   JohnnyBoy [utilizator] i-a raspuns lui Ochiana

   Chiar ma intrebam cand or sa apara si pe meleagurile noastre noii comunisti deghizati in justitiari sociali sa ne propovaduiasca despre falsa problema a inegalitatii sociale.
  • +11 (11 voturi)    
   gresit (Vineri, 30 martie 2018, 11:31)

   gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui Ochiana

   situatia e naspa din cauza politicilor social democrate. impozitarea progresiva nu va rezolva ci din contra, va adanci problemele. impozitarea progresiva nu stimuleaza munca ci lenea. avem oameni care nu vor sa munceasca ca au ajutor social. de ce s-ar chinui cineva sa munceasca mai mult daca procentul impozitului ii creste cu cat castiga mai mult?
 • -14 (14 voturi)    
  Impozitul porgresiv (Vineri, 30 martie 2018, 10:07)

  galeo [utilizator]

  In tara capitalista, democrata, occidentala in care traiesc explicam colegului cum e cu cota unica din Romania.
  Ii explicam ca la no iin tara cel cu salariul minim plateste aceasi cota de impozit de 16% ca milionarul.
  Nu ii venea sa creada, credea ca asa ceva nu mai exista nicaieri...
  Spunea omul ca pentru salariul minim nu ar trebui platite impozite...
  • +9 (11 voturi)    
   Calculeaza (Vineri, 30 martie 2018, 11:50)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Cat plateste cel cu salariul minim si cat plateste milionarul la cota unica! Asa ceva exista in multe tari care vor sa incurajeze munca si dezvoltarea. Impozitul progresiv descurajeaza munca (cu cat muncesti mai mult procentul de impozitare creste!) Aberatia uriasa a sistemului este ca se impoziteaza munca si nu capitalul sau speculatiile!
    #showComment()
 • -11 (11 voturi)    
  corectie... (Vineri, 30 martie 2018, 10:07)

  demaGOGU [utilizator]

  ...la ultimul paragraf, care de altfel pune degetul pe rana:

  nu e adevarat ca nu se stie cine ce avere+venit are, nu se doreste, cand scapam de acest impersonal? impozitarea corespunzatoare ptr ca grupul celor cu averi mari detine puterea decizionala in stat.
 • -7 (7 voturi)    
  Cel mai mare dusman ti-e si cel mai bun prieten (Vineri, 30 martie 2018, 10:30)

  Lucian Ilea [utilizator]

  in razboi un om devine cinstit si drept
  cea mai grea lupta e cea care te face un om liber

  iata aceste ziceri din Macedonia la care eu ma gandesc azi cand sunt chinuit de telepati si de mortii care traiesc in mine
  cand i-am acceptat erau draguti amu or devenit periculosi

  oare de ce sunt hoteluri la care platesti 100000 de dolari pe noapte?
  oare viata mea nu valoreaza un milion de dolari pe zi?
  atunci ar trebui sa fiu platit cu 23 de miliarde de dolari
 • +6 (10 voturi)    
  1 communist of 99% purity (Vineri, 30 martie 2018, 10:48)

  Stapanu [utilizator]

  "fără informații așadar nu poți așeza o politică fiscală fermă și fundamentată pentru că nu știi cum să stabilești sarcina fiscală în raport cu puterea contributivă a fiecărui cetățean" nu zau?! hai sk (!!!)
  • -9 (13 voturi)    
   Tot occidentul e comunist? (Vineri, 30 martie 2018, 12:12)

   galeo [utilizator] i-a raspuns lui Stapanu

   Ca doar tot occidentul are cota progresiva, pana si americanii
    #showComment()
 • -7 (15 voturi)    
  Si hai sa mai eliminam o minciuna (Vineri, 30 martie 2018, 10:54)

  galeo [utilizator]

  Marii investitori nu aleg sau evita Romania pe motiv de cota unica sau progresiva. Oricum ei pot eluda sistemul fiscal prin inginerii financiare.
  In momentul de fata investitorii decid sau nu sa investeasca intr-o anumita tara in functie de existenta sau nu acapitalului uman calificat.

  Asa ca, in primul rand, Romania ar trebui sa creeze un sistem fiscal prietenos cu angajatii, pentru ca acestia sa nu mai plece in numar imens din Romania.
  In felul asta vor veni si investitorii seriosi la noi in tara
 • +9 (9 voturi)    
  sifon (Vineri, 30 martie 2018, 11:11)

  Ipse1954 [utilizator]

  Bate saua sa priceapa magarul: impozit progresiv scrie pe fruntea ta, Georgescule! Aici bate ceae ce scrii tu.
 • -2 (14 voturi)    
  d-nul Georgescu si fluieratul in biserica (Vineri, 30 martie 2018, 11:29)

  revo [utilizator]

  Noi credeam ca veti fi viitorul guvernator al BNR, numit chiar de PSD. Ma tem ca v-ati taiat craca de sub picioare. Acum sa va asteptati la atacuri masive din partea Mafiei.
  De fapt, toata BNR va fi atacata constant si distrusa, pas cu pas (sic!), pentru ca are rezerve uriase la care Mafia pofteste.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by