îEvenimentele vin, trec și apoi se uită, fiind înlocuite în memoria de scurtă durată cu alte evenimente. De aceea, vă propunem o sinteza săptămânală cu cele mai interesante evenimente de la noi și din lume, cel puțin cu cele care ne-au reținut nouă atenția. O colecție de texte pe care să le puteți savura în fiecare sămbătă la cafeaua de dimineață. Lectură plăcută!

HotNews.roFoto: Hotnews

Social-Politic

Economic

  • Miercuri, INS a publicat numărul pensionarilor. Imaginați-vă o familie care trăia prin 1918. Oamenii se gospodăreau singuri, obțineau pe cont propriu cele necesare traiului, facându-și inclusiv încălțămintea, dar și lumânările în regie proprie. Nu mai vorbesc de case, pe care și le ridicau în cel mai bun caz cu ajutorul vecinilor. Membrii familiei care erau apți de muncă asigurau cele trebuincioase casei, inclusiv pentru copii și pentru bătrânii care nu mai puteau munci la câmp. Faptul că azi trăim într-o altă societate și avem venituri mari nu schimbă deloc faptul că cei care muncesc trebuie să producă toate bunurile și serviciile consumate de întreaga populație

Ce am citit interesant din afară

  • La sfârșitul anilor '70 și începutul anilor '80, tenisul profesionist pentru bărbați a fost dramatic modificat prin introducerea unei noi tehnologii de fabricare a rachetelor, superioare celei utilizate la confecționarea rachetelor din lemn utilizate anterior. În câțiva ani toate turneele profesioniste au trecut la noile rachete care au modificat drastic ritmul jocului, dar și stilul de joc. În plus, abilitățile necesare pentru a le face față diferă, uneori dramatic, de la cele care necesare rachetelor din lemn. Studiem consecințele acestei inovații tehnologice asupra productivitații jucătorului, asupra performanței în carieră, precum și cum aceste efecte variază în funcție de vârsta jucătorului de tenis. Un studiu foarte interesant.