Grupul bancar francez Societe Generale s-ar putea retrage din ţările din Europa Centrală şi de Est (CEE) în care nu este în top trei al cotei de piaţă, urmând să-şi vândă inclusiv subsidiara din Bulgaria - Societe Generale Expressbank, a informat site-ul capital.bg, citat de Agerpres. Conform unor surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, grupul bancar OTP din Ungaria este interesat de achiziţionarea activelor SocGen din CEE. Planul iniţial viza o negociere directă între cele două instituţii financiare, dar a mai apărut un cumpărător, firma americană de private equity Apollo Global Management.

HotNews.roFoto: Hotnews

În ultimii ani, fondul a fost activ în regiune, fiind interesat de achiziţionarea Fibank şi Piraeus Bank.

SocGen ar urma să-şi vândă subsidiarele din Bulgaria, Albania, Macedonia, Muntenegru, Serbia şi Moldova, deşi toate sunt bine conduse şi profitabile, dar mărimea acestor pieţe este redusă, iar din punct de vedere al reglementărilor, mediul este saturat şi instabil, susţine site-ul capital.bg.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume.

În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor.