Evenimentele vin, trec și apoi se uită, fiind înlocuite în memoria de scurtă durată cu alte evenimente. De aceea, vă propunem o sinteza săptămânală cu cele mai interesante evenimente de la noi și din lume, cel puțin cu cele care ne-au reținut nouă atenția. O colecție de texte pe care să le puteți savura în fiecare sămbătă la cafeaua de dimineață. Lectură plăcută! P.S. Tuturor celor care întâmpină Sărbătorile Pascale le dorim ca luminosul praznic să-i găsească întru bună așezare sufletească, sănătoși și cu masa plină! Sărbători line și pline de speranță!

HotNews.roFoto: Hotnews

Social-Politic

  • Sebastian Ghiță a declarat joi seara că se simte „vizat și amenințat”, după ce Florian Coldea a vorbit, în cursul aceleiași zile, despre destinul care s-a sfârșit „tragic” al unui „celebru personaj biblic” care a trădat pentru „30 de arginţi”, o referință la trădarea lui Iuda.
  • Ioan Aurel Pop (63 de ani), rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, este noul președinte al Academiei Române. Acesta a obținut 86 de voturi, iar pe locul al doilea s-a situat Victor Voicu, cu 56 de voturi. Trei academicieni au candidat  la cea mai înaltă poziție a acestui for: Ioan-Aurel Pop, Victor Voicu - președintele Secției de Științe Medicale a Academiei Române și Bogdan Simionescu - vicepreședintele Academiei Române. Inițial, în cursă a fost și Cristian Hera, președinte interimar al Academiei după decesul lui Ionel Valentin Vlad, însă s-a retras din motive medicale.
  • Zeci de fermieri au sărit în ajutorul familiei Naiţă din Sibiu, după incendiul în care şi-a pierdut aproape toate cele 120 de oi. A doua zi de dimineață, fermierul din satul Șura Mică a primit un telefon din partea ministrului Agriculturii, Petre Daea: "Stai liniștit, o să fac în așa fel încât să te ajut să-ți recuperezi paguba".
  • Charles Andreae, de la firma Andreae & Associates, spune că a fost angajat în 2017 de SCL pentru a contribui la organizarea vizitei ministrului de externe al României, Teodor Meleșcanu, la Washington, scrie Rise Project. Reamintim că în 2017 firma Andreae & Associates a încheiat un contract care viza "educarea membrilor Congresului SUA şi membrilor Administraţiei SUA în problemele legate de corupţia din România" și “lupta anti-corupție din România” cu SCL. Un amendament la contractul incheiat intre SCL si firma de consultanta americana Andreae& Associates si care viza lupta anticoruptie din Romania a fost depus in urma cu cateva saptamani la Departamentul de Justitie al SUA/ Divizia de Securitate Nationala/Unitatea de Inregistrare a Agentilor Straini (FARA), după cum scria în martie Sorina Matei, pe blogul ei.

Economic:

  • Wang Yan, omul de afaceri chinez căruia i-a fost retrasă cetățenia română în iunie 2013, la solicitarea SRI, pe motive ce ţin de securitatea naţională, a ajuns prima oară la sediul Cupru Min pe 25 noiembrie 2016. "Ne-am pomenit cu ei la ușă", spune Nicolae Turdean, fost director general al companiei, referindu-se la o delegație chineză din care făcea parte și Wang Yan. De atunci, Wang Yan a făcut mai multe vizite la Cupru Min, reprezentând cel puțin trei companii străine, și cu aprobări din partea departamentului de securitate din Ministerul Economiei, dar și fără aprobări. }n octombrie 2017, a ajuns să semneze cu societatea Cupru Min un contract de cumpărare a întregii producții de concentrat de cupru, beneficiarul fiind Merlion Resources Holding Limited

De prin lume

VIDEO:

  • Analistul de cariere Dan Pink examinează complexitatea motivației pornind de la un fapt cunoscut de specialiştii în ştiinţe sociale, dar necunoscut de majoritatea managerilor: recompensele tradiţionale nu sunt întotdeauna aşa de eficiente cum credem. Ascultaţi aceste poveşti edificatoare şi poate găsiți niște exemple de urmat.

Ce ne menține fericiți și sănătoși pe măsură ce înaintăm în vârstă? Dacă crezi că e vorba de faimă și bani, nu ești singurul, dar psihiatrul Robert Waldinger consideră că te înșeli. Ca director al unui studiu întins pe o perioadă de 75 de ani, despre dezvoltarea adulților, Waldinger are acces fără precedent la informații referitoare la fericirea reală și la satisfacție. În acest discurs el ne prezintă trei învățăminte importante, reieșite din acest studiu, precum și sfaturi vechi de când lumea despre cum să-ți clădești o viață împlinită și îndelungată

Voi ce ați citit/văzut interesant?