Acum zece ani, Amazon a introdus pe piață dispozitivul Kindle. În urmă cu patru ani, Jeff Bezos și compania sa au lansat Echo, determinând milioane de oameni să înceapă să discute și să se consulte cu propriul computer. Acum, Amazon lucrează la un alt proiect uriaș: roboții domestici, scrie Bloomberg. Având numele de cod ”Vesta” (zeița romană a casei și familiei) proiectul este supervizat de Gregg Zehr, cel care conduce divizia de cercetare și dezvoltare hardware a laboratorului Amazon din Sunnyvale, California, unde au fost concepute cele mai multe dintre dispozitivele Amazon.

HotNews.roFoto: Hotnews

Proiectul Vesta a luat naștere acum câțiva ani, dar acum Amazon a început să intensifice recrutarea de personal pentru acest proiect. Zeci de joburi disponibile au fost publicate pe pagina de net a comopaniei, doritorii fiind informați că Amazon ar dori să ”planteze” primii roboți în casele propriilor angajați încă din acest an, iar pentru ceilalți consumatori în 2019.

Un purtător de cuvânt al companiei Amazon a declarat că firma nu comentează "zvonurile și speculațiile".

Nu este clar ce sarcini poate avea un robot Amazon. Oamenii familiarizați cu proiectul speculează că robotul Vesta ar putea fi un fel de Alexa mobil care să îi însoțească pe clienți în anumite părți ale casei lor, unde nu dispun de dispozitive Echo. Prototipurile roboților au camere avansate și software pentru vizionarea pe calculator și pot naviga ușor.

Proiectul este diferit de roboții concepuți de Amazon Robotics, o filială a companiei, din Massachusetts și Germania, spun oameni familiarizați cu proiectul. Amazon Robotics a creat roboți utilizați în depozitele Amazon, care gestionează stocurile de mărfuri.

Citește integral știrea pe Bloomberg.