Indicele Robor la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 2,28%, cel mai mare nivel din 24 octombrie 2014, potrivit datelor publicate miercuri de Banca Naţională a României (BNR). Robor la 3 luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Marţi, indicele crescuse la 2,28%, transmite news.ro.

Totodată, indicele Robor la 6 luni a crescut miercuri la 2,54%, cel mai mare nivel din 28 octombrie 2014, când a fost tot 2,54%.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri, în legătură cu creşterea indicelui ROBOR, că pe această temă va avea loc o întâlnire, săptămâna viitoare, între premierul Viorica Dăncilă şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

"Joia viitoare va fi o întâlnire între doamna prim-ministru şi domnul guvernator şi echipa domniei sale. Va fi o discuţie legată de ROBOR, dar şi despre alte subiecte. (...) Ştiţi ca nu-i vina ministerului sau a Guvernului. Este atributul Băncii Naţionale. Va fi pe agendă o astfel de discuţie. (...) Vom vedea care sunt argumentele BNR, astfel încât lucrurile sa se schimbe", a spus Teodorovici, potrivit Agerpres.