Monedele Europei emergente s-au tranzacționat în intervale înguste față de euro vineri dimineață în timp ce EURRON s-a întors aproape de 4.6600 după ce a urcat la 4.6650 pe seamă zgomotului politic. Euro a extins pierderile față de dolar de ieri atingând în cursul dimineții de vineri un nou minimum al ultimilor șase ani la USD 1.2063/EUR. În momentul redactării perechea a urcat ușor la 1.2080.

În linie cu estimările pieței, Bancă Centrală Europeană a lăsat neschimbată politică monetară după ședința de ieri. La conferința de presă ce a urmat, președintele a afirmat că economia zonei euro a rămas puternică și a încercat să mențină la un nivel ridicat așteptările că programul de achiziție a activelor financiare se va încheia anul acesta. Mai multe detalii va oferi BCE probabil după ședința din iunie sau cel târziu după cea din iulie, între timp președintele băncii a cerut prudența în interpretarea evenimentelor și încredere în faptul că inflația va atinge țintă BCE.

Curba randamentelor implicite a coborât vineri dimineață, cu segmentul scurt la 3.15% și cu maturitățile 1M-3M în zona 2.30%-2.50%. Ne așteptăm că piața să revină la normal luni când ajunge la maturitate operațiunea BNR.

Ministerul finanțelor a împrumutat joi cu puțin peste cele cinci sute milioane lei plănuite, în obligațiuni de stat cu maturitate în octombrie 2020 acceptând un randament maxim de 3.44% și un randament mediu de 3.42%.

Prețurile metalele prețioase se mențin la un nivel scăzut vineri dimineață pe seamă creșterii dolarului și a unei cereri modeste pentru active de refugiu. Aurul se tranzacționează aproape de 1,315.00 dolari pe uncie, argintul se menține la 16.50 dolari pe uncie, prețul platinei este cu puțin peste 900.00 dolari pe uncie, iar paladiul este cotat peste 980.00 dolari pe uncie.