Rădulescu, economist șef BT: Evoluția economiei în primul trimestru este cea mai slabă evoluție din toamna lui 2015 încoace/ Începând de anul viitor economia va evolua sub potențial
”Considerăm că această evoluție a fost determinată de temperarea cererii interne și de deteriorarea cererii externe nete. Conform scenariului macroeconomic central dinamica anuală a PIB s-ar putea tempera de la 6.9% în 2017 la 4.7% în 2018”, a mai spus Rădulescu.
Nu doar BT, ci și ING și BCR au trecut la revizuirea estimărilor de creștere economică pentru acest an. ING Bank a revizuit de la 4,7% la 3,5% prognoza de creștere economică în 2018, așteptându-se ca BNR să nu mai majoreze dobânda cheie în acest an. De asemenea, economiștii ING estimează dificultăți mult mai ridicate pentru Guvern să atingă ținta de deficit, în contextul unei evoluții mai slabe a economiei. BCR a revizuit, de asemenea, prognoza de creștere de la 4,7% la 4,1% pentru acest an.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Astfel cresterea economica a Ro ramane una dintre cele mai mari si solide din UE.
Aceste date sunt disponibile, usor de accesat si usor de inteles chiar pe situl Eurostat.
Oare economistul (sef!!!???) n-are acces la internet?