Ministerul Finanțelor Publice (MFP) va autoriza Poșta Română în vederea intermedierii vânzării certificatelor Tezaur către populație, fiind vorba de un plafon de 4 miliarde lei, pentru acest an, reiese dintr-un proiect de Ordonanță de Urgență publicat pe site-ul instituției.

Posta Romana, sediu centralFoto: Posta Romana

“Pentru activitățile derulate de Compania Națională Poșta Română, Ministerul Finanțelor Publice este autorizat să plăteasca comisioane din bugetul de stat, al căror cuantum este de 0,1% pentru efectuarea operațiunilor legate de activitatea de vânzare a titlurilor de stat pentru populație aplicat la valoarea de închidere a emisiunii și de 0,1% pentru efectuarea plăților aferente acestor instrumente de datorie publică, aplicat la valoarea operațiunilor efectuate către deținătorii de titluri de stat. Comisionul se calculează lunar și se plătește în termen de 30 de zile de la data primirii facturii”, se arată în proiect.

În anul 2018, MFP susține că va derula o campanie de informare și promovare a emisiunilor planificate. Plafonul indicativ pentru acest an este de aproximativ 4 miliarde de lei.

Emisiunile de titluri de stat destinate populației în cadrul Programului TEZAUR ediția Centenar vor fi emise pe maturități de termen mediu. Nivelul dobânzii va fi stabilit prin raportare la randamentul titlurilor de stat cotate pe piața interbancară pentru maturitatea respectivă.

Surse din Ministerul Finanțelor Publice au declarat recent, pentru HotNews.ro, că se pregătește lansarea certificatelor Tezaur pentru populație, acest lucru urmând a se întâmpla până la finalul lunii iunie.

Citește și:

Certificatele Tezaur pentru populație ar putea fi lansate în iunie (surse)