Guvernul va aproba joi un pachet de investiții strategie, care vor fi realizate prin parteneriat public-privat, a anunațat premierul Viorica Dăncilă la începutul ședinței Executivului. Tot joi, Guvernul va aproba pachetul de legi privind achiziţiile publice, prezentat miercuri de ministrul finanțelor Eugen Teodorovici.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Mă refer la autostrada Ploieşti - Comarnic - Braşov, autostrada Târgu Mureş - Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni, autostrada Bucureşti - Craiova - Lugoj, de la Craiova şi ramificaţie spre Calafat. Avem apoi oraşul medical universal (sic!) universitar Complex Carol Davila, care se va construi în zona de nord a Capitalei, lângă Aeroportul Henri Coandă. Tot în parteneriat public-privat avem operarea de servicii pentru cele 15 spitale din reţeaua CFR", a spus Dăncilă.

Complexul "Carol Davila" se va întinde pe o suprafaţă de 300 de hectare şi va cuprinde Spitalul Republican, Facultatea de Medicină, un campus universitar şi medical, un institut medical de cercetare şi o zonă comercială şi de agrement.

Studiile de fundamentare necesare pentru aceste proiecte se vor finaliza în maximum trei luni, susține Dăncilă.